Chili på minuten
Chili på minuten
Recept för 4 personer
Tillagningstid: Ca 20 minuter
Ingredienser:
500 g nötfärs
1 påse fajita- eller tacokrydda (à 30 g)
2 msk vetemjöl
1 burk medium hot salsasås (à 230 g)
1 paket passerade tomater med vitlök och chili (à 500 g)
1 burk kidneybönor (à 400 g)
4 mjuka tortillabröd
olja till stekning
salt, peppar
Gör så här
1. Fräs köttfärsen i en het gryta med 2 msk olja. Finfördela med gaffel. Tillsätt fajitakrydda och mjöl och fräs ihop. Tillsätt salsasås, passerade tomater och bönorna. Låt koka ihop ca 10 minuter på medelvärme. Smaka av med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
2. Skär tortillabröden i tunna strimlor. Fräs dem i en stor, het panna med 2 msk olja under omrörning tills de blivit frasiga. Salta lätt. Låt rinna av på hushållspapper.
3. Servera chilin i djupa tallrikar. Strö tortillatrassel över. Servera gärna med gräddfil, fefferoni och frasiga vitlöksbaguetter. En sallad på tärnad gurka, majs och avokado passar till.
FÖR ALLA?
Läs noga på innehållsförteckningen på fajita-, tacokryddan och salsasåsen.
Glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse, hoppa över tortillas och välj glutenfritt bröd.
Laktosfri: läs noga innehållsförteckningen på tortillabröden.
Mjölkproteinfri: läs noga på innehållsförteckningen på tortillabröden.
Låter jättegott. Kram Louise