Gino

Kock: Niclas Ericson Staffan Lindgren TV-program: Nyhetsmorgon 

 

Varm frukt under ett täcke av vit choklad! En klassiker som är både enkel och snabb att göra. Originalreceptet är med jordgubbar, kiwi och banan, men det går givetvis att använda frukt efter egen smak.

 

 


Antal portioner: 4

Färdigt på: 10 min

 

2 bananer                                                       
2 kiwifrukter
16 jordgubbar

200 g vit choklad
god vaniljglass till servering

 

Tips

Hemligheten med en bra Gino är att frysa chokladen innan man river den fint. Sen låter man chokladen ligga och torka i kylen, gärna 4-7 dagar. Då blir chokladen knäckigare när du gratinerar den.

Gino skapades första gången på PA&Co i Stockholm.

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.

2. Skiva frukten och lägg den i ugnsfast form.

3. Täck frukten med chokladen och gratinera under en riktigt het grill (ej undervärme) i cirka 5 minuter.

4. Servera med vaniljglass.


Kommentarer
Postat av: Nickolina P

Riktigt gott... Tack för en trevlig kväll!!!!

2009-07-04 @ 23:56:16
URL: http://nickolinap.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0