Firade vår 2års dag med mat från Delicard

Igår firade jag och William vår två års dag, några dagar för tidigt. Det berodde på att Delicard bara levererade onsdag, torsdag och fredag - helgfria. Och eftersom vi har varit tillsammans i två år på måndag 4/5 så kände vi att vi kunde mysa till det första maj.  Vi beställde hem Najadlax, Lammrostbiff och ost med marmelad.

Dillkryddad laxtartar med syrade tomater

Magnus Löfgren, restaurangakademien.

4 personer
Laxtartar
4 dl Najadlax, finhackad
1 msk socker
1 msk dijonsenap
1 dl dill, hackad
½ msk citronsaft
1 msk crème fraiche
löjrom till garnering

Blanda socker tillsammans med laxhacket och låt det marinera i en halvtimma. Tillsätt senap, dill, citronsaft och crème fraiche, rör om ordentligt. Lägg röran som en sträng på aluminiumfolie och rulla ihop till en smällkaramell, cirka 3 centimeter i diameter. Frys i cirka två timmar. Vid servering skärs tartaren i cirka två centimeter tjocka stubbar.

Syrade tomater
4 tomater
1 tsk dijonsenap
2 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk honung
nymalen svartpeppar

Blanchera tomaterna genom att kryssa dem i toppen och doppa ner i kokande vatten. Skala dem och dela i fyra klyftor, skär bort kärnhuset. Skär tomaterna i strimlor. MIxa senap, olja, vinäger, honung och svartpeppar.

Servering
Blanda tomatstrimlorna med dressingen och lägg tartaren på tomatsalladen. Garnera gärna med en rejäl klick löjrom på toppen.

ATT DRICKA TILL
Den här laxtartaren får många smaker och tomaterna kompletterar fint. Ett halvtorrt vitt vin är det bästa sällskapet.


Lammrostbiff med ugnsgrönsaker (inget recept från Delicard)




































Lammet luktade tyvärr för äckligt för min smak så jag fick göra en sås med massa vitlök för att kunna äta det. Men det var gott med sås och precis lagom tillagad. ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0