Josephine-dag

Idag är det en riktigt Josephine-dag ute.
Det är kallt och klarblå himmel. Tråkigt nog är det faktiskt lite väl kallt, så man fryser även om man har en tjock vinterjacka på sig. De lilla pudret av snö som vi fått ligger mest längs vägkanterna, troligtvis eftersom det är där det har fått "vara ifred". Solen lyser upp himlen så vackert när den står så lågt. Hela himlen färgas rosa, orange och röd.
Det är precis en höst/vinterdag ska vara!

En alldeles perfekt söndag!

Hejsan.

Ja, det har faktiskt varit det, nästan i alla fall. Vaknade av frukost på sängen av min älskling. Blev väldigt chockad över att han var uppe före mig och då hade inte ens jag sovigt länge. Kollade på klockan när jag hörde honom tassa ut, 8.45. Somnade dock om igen eftersom jag trodde att han bara skulle på toa eller något. Låg och myste hela förmiddagen och åt våra mackor.

När jag gick upp, märkte jag hur yr jag var. En sak som tillhör vardagen nu mera, tyvärr. Jag vet inte ens vad det beror på, men det började förra veckan. Mår illa, blir yr och har världens spränghuvudvärk. Har haft det sedan tisdageftermiddag. Fick en treo-comp av mamma innan middagen så det har i alla fall varit bättre nu på kvällen.

Jag hade velat gå på friluftsfrämjandets poängpromenad idag i det fina vädret, men de hade inte någon idag så jag tyckte att hela familjen skulle hitta på någonting gemensamt. Det slutade i att jag blev sur för att alla var så långsamma. Men jag fick i alla fall åka utoch övningsköra för fösta gången, och gud vad skoj det var! Men fasen vad läskigt! Att köra i tio kändes ju skitsnabbt. Sen glömde jag av kopplingen hela tiden och önskade att den inte fanns. Men men, trotts det ska jag faktiskt ta manuellt körkort, eller vad man säger. Eftersom då får jag lov att köra vilken bil som helst. Tar jag för automat får jag ju endast köra det och då är det svårare att låna någons bil.

Efter det fick jag med min familj ut, alla utom min bror, och vi åkte ner till kronhusbodarna i stan. Supermysigt, men tyvärr hade inte allting öppet eftersom det är söndag. De börjar ha söndagsöppet nästa helg, första advent. Men vi köpte lite saker i chokladboden. Kan rekomendera det stället, supermysigt! Vi fortsatte ner mot NK och skulle kolla julskyltningen. Fast i år tyckte jag att den var ganska tråkig. Ingenting som riktigt symboliserade julen för mig. Jag vill att skyltningen ska få mig att känna "nu är det jul här i vårt hus"... typ. Gick jag småkollade i olika affärer och jag visade mamma en supersnygg glaskula med en glasgran i. Älskar den och jag tänkte att det skulle passa perfekt i köksfönstret på "ljusblocket". Mamma fick bara trolla bort spegelpappret på undersidan så att ljuset kunde lysa igenom.

Jag tycker i alla fall att den är underbar!
Fotograf: William <3

Till middag blev det Porterstek, hur mums som helst! En av mina favoriträtter, men jag älskar nästan all mat min mamma tar sig tid att laga. När vi i stort sätt hade ätit klart ringde telefonen, det var min kära moster. (inte henne som jag pratat om tidigare, utan en av mina andra) Så mamma gick iväg och pratade. Då kände vi andra inte för att sitta kvar utan dukade av och gick åt var sitt håll. Jag och William degade framför tv:n och datorn. Tills mamma kom upp igen, men tårar i ögonen och berättade att min moster fått en hjärtinfarkt. Jag visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till. Jag blev så otroligt rädd och ledsen men ville samtidigt inte gråta inför mamma när jag såg hur förstörd hon var. Jag ville nog på något sätt visa mig stark. Men så fort jag kom in i mitt rum kunde jag inte hålla tårarna tillbaka. Tänk om jag skulle ha förlorat henne? Det hade inte gått! Usch, blir alldeles tårögd när jag skriver det här också.

Resten av kvällen, för att återgå till lite så att säga "roligare" saker, spenderade jag och William framför tv:n. Jag kollade på ensam mamma söker-finalen, som jag nog berättade att jag skulle göra förra veckan. De valde som jag hoppades på och då blev jag rörd av all kärlek och fällde en tår till. Efter det fixade William "mario party" till Wii:t så det spelade vi tillsammans, samma gubbe, mot fyra andra. Tyvärr förlorade vi, och de andra fuskade :P Jag och William är såna jävla vinnar skallar att det inte finns. Vi ska nog undvika att spela mot varandra.

Nu har det blivit hög tid att sova, kan erkänna att jag inte gjort min läxa, men jag förstod inte vad jag skulle göra så hon får förklara imorgon så får jag göra den till på tisdag. Sov gott, kram!

Till minne av John Hron

Till minne av John Hron och ja det är han på bilden ..



Det är onsdag kväll, en av de allra sista dagarna av sommarlovet. John ska börja skolan på måndag, åttonde klass. Han bor i Kungälv med sina föräldrar. Fadern är invandrare från Tjeckoslovakien. Johns stora intresse är kanot, och i juli har han varit i Oxelösund och tävlat i ungdoms-SM och fått bronsmedalj.

Innan sommarlovet är slut har John och en kamrat beslutat att tälta ute vid Ingetorpssjön, ett populärt tillhåll för traktens ungdomar. Johns mor skjutsar dem ut och hon känner sig lite orolig. Sjön ligger åtta kilometer från hemmet. Pojkarna tycker hon är sjåpig. Det är ju så pojkar tycker om oroliga mammor. När hon släppt av dem följer de stigen till klippudden vid den södra änden av sjön. Det är där de ska campa.

Det är någon gång mellan åtta och nio på kvällen. Pojkarna reser tältet och tänder sedan en eld vid stranden. De ska grilla korv. Ingen av dem vet att det här är John sista kväll i livet. De sitter och pratar och har roligt. Vad pratar de om? Sommaren som gått? Musik? Kanot? Flickor? Mopeder? Skolan som ska börja?

Mordet: Det är elden som lockar till sig Johns mördare. Fyra ungdomar, två artonåringar, en sjuttonåring och en femtonåring, alla skinnhuvuden och nazister , har också sökt sig till sjön, till en annan udde. De har laddat upp rejält med öl och sprit. De skriker över till John och hans kamrat, men får inget svar. De beslutar sig för att se efter vilka som är borta vid elden. Kanske kan det bli en rolig kväll. Där kan ju finnas någon att bråka med.

Femtonåringen sänds iväg som spanare. Han blir förtjust: en av pojkarna vid elden är John Hron, en pojke han inte gillar. Han har under läsåret bråkat med John och mobbat och slagit honom i skolan, till och med hotat att döda honom. I skolan går han under namnet Rambo.

Ingen kan säga varför han bråkat med John, kanske beror det på att han, till skillnad från andra elever, inte varit tillräckligt undergiven. John är visserligen lång, över 180 cm, och kraftig, nästan 70 kg, men nu har Rambo uppbackning.

Femtonåringen återvänder till sina kamrater och meddelar att han hittat en tönt och idioten Hron vid elden. Han vill att alla ska följa med och ge John stryk, ja, han föreslår till och med att man ska slå ihjäl honom.

De andra vill dricka ett tag till, och det kan de lugnt göra. Stigen från pojkarnas tältplats tillbaka till vägen går nämligen förbi den plats där de just nu sitter och dricker. Mellan halv elva och elva klampar alla fyra in hos John och hans kamrat. Misshandeln inleds omedelbart. En av artonåringarna kastar en flaska i huvudet på John, och börjar slå och sparka på honom. Han faller omkull.

John ska säga att han älskar nazister. Han vägrar och får stryk tills han gör som han är tillsagd. Han får mer sparkar ändå, kanske för att han tidigare uppenbarligen ljugit och sagt att han inte gillar nazister.

Femtonåringen tar vid och ger John flera sparkar, varav en mycket hård träffar John i bakhuvudet. Vid det här laget är John skräckslagen. Åtminstone tre i gänget attackerar honom, ofta utan någon som helst förvarning, också bakifrån. Hans ögon är enligt en av de åtalade vidöppna som klot, och han kan inte fokusera sin blick. Den irrar oupphörligt fram och tillbaka.

Han darrar och sitter till slut på huk med huvudet i sina händer för att i möjligaste mån skydda sig mot mer sparkar och slag. Det hindrar inte att han får mer. Han får en våldsam hoppspark, sparkar i sidan och mot huvudet. Gång på gång faller han omkull av de våldsamma sparkarna. Någon slår honom med brinnande ved i nacken. Någon knuffar omkull honom i elden. De tänder eld på pojkarnas tält. De stjäl och förstör deras saker. John och kamraten ber att få gå hem, men det får de inte. I stället fortsätter man att misshandla John med sparkar och slag. Till slut blir han liggande. Hans ansikte är blodigt och svullet.

Bilden av vad som händer under de ohyggliga timmarna är oklar. Mördarna minns inte, eller vill inte minnas, så mycket under polisförhöret. De skyller på varandra. Ibland gör de uppehåll i tortyren. De ber hycklande om ursäkt, säger att sparkar och slag varit misstag, bjuder John på öl och anslår försonliga tongångar. Ingenting tycks dock kunna hejda nya utbrott av våld. Det räcker inte att John mot allt vad han tror på har sagt att han gillar nazister. Han måste ha mer stryk ändå. Det är katternas lek med råttan, och de njuter av hans ångest och rädsla. Det är en berusande känsla för dem att så totalt ha en pojke som skakar av skräck i sitt våld.

Efter en sista uppblossande misshandel kastar de honom i sjön. John kvicknar till och simmar utåt. Han har ont, han är omtöcknad och rädd, men han är en duktig simmare. Ganska snart upptäcker skinnhuvudena att det inte var så bra att kasta i John. De kan ju inte slå honom. De skriker åt honom, kräver att han ska komma tillbaka, men han svarar inte, håller sig kvar ute på sjön i en kvart. Någon kommer på att tvinga kamraten att ropa att han kommer att få stryk i Johns ställe om han inte återvänder. Livrädd som han är gör han så. Han ropar på John och vädjar att han ska komma tillbaka, och John svarar på hans rop.

Uppgifterna om vad som nu händer är osäkra, och klaras aldrig riktigt ut under polisförhören. Det enda man vet är att en av artonåringarna och sjuttonåringen nu går och att de tar Johns vettskrämde kamrat med sig.

Det är just i det ögonblicket John fattar ett ödesdigert beslut: han vänder åter in mot land. Är det av oro för kamraten? Tror han att alla kommer att gå, eller tror han att bödlarna inte ska slå honom mer? Han har ont och han är rädd, men han förstår inte vidden av det hat hans bödlar känner. Han är bara fjorton år.

Vi kan inte veta hur John tänker i det ögonblick han börjar simma in mot stranden, men hans beslut får ohyggliga konsekvenser för honom. Femtonåringen och en av artonåringarna står och väntar. Det är de två som varit mest aktiva under misshandeln, och de har hat kvar så det räcker. Misshandeln tar fart med ny målmedvetenhet och effektivitet, och nu finns ingen flykt. Ett knytnävsslag mot ansiktet fäller John till marken. Han ramlar baklänges, och slår i huvudet i klippan. Han släpas över till en gräsplätt. De båda mördarna vill göra det bekvämt för sig när de ska sparka honom. Hårda, hårda sparkar träffar hans huvud, men han värjer sig nu inte längre med sina armar.

 Bödlarna ser att John rör sig, men han skriker inte, han bara vrider sig i plågor, mumlar något de inte kan förstå. Nu är katt- och råttaleken slut. Det roliga är över. Mördarna är nöjda och lyfter, släpar och rullar John till strandkanten.
 
Den här gången märker John knappast att han är i vattnet. Han drunknar och sjunker sakta mot sjöns botten. De båda mördarna står kvar och rullar en cigarett. Ingen av dem lyfter ett finger fastän de förstår att John håller på att dö.

Mördarna vänder ryggen åt den fruktansvärda scenen och ansluter sig till de andra. En av dem berättar att John sjönk som en sten, när de kastade i honom andra gången. Bödlarna drar sig hemåt och lägger sig. Johns kamrat får lift med en bil, kommer hem och slår larm. Bara några timmar efter att Johns mor skjutsat ut honom till Ingetorpssjön ligger han död på sjöns botten, misshandlad till oigenkännlighet.

Mordet skedde 1995 ( augusti ) och i Januari 2001 släpptes den av mördarna som fått längst straff. Han är idag 27 år och en fri man. Straffet för honom var 8 år (släpptes fri efter 6 år) och för de tre andra blev det 10 månader, 4 månader och en frikändes helt.

1998 skändades Johns grav, någon drog loss gravstenen med hjälp av linor och en bil. Sedan sparkades lyktor och blommor sönder. Någon bestämde sig för att föräldrarna inte lidit nog.


Kopiera detta och sätt in på din bilddagbok eller blogg, stoppa våldet!
Till minne av John Hron

Regniga tisdag

Hej!

Sitter här en liten stund innan det är dags för mig att börja röra mig emot bussen. Fast när jag tittar ut genom fönstret vill jag egentligen bara lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet och gå i ide. Det bara vräcker ner samtidigt som det blåser storm ute.

Kollade på västtrafiks hemsida för att se om det stod någonting om kollektivtrafiken, men det verkade inte vara någonting som störde min resväg - som tur är! Får hoppas att det inte är någon spårvagnsledning rasar bara. Får hålla tummarna!

Det har blivit dags för mig att ta upp kampen mot ovädret. Berättar hur det gick senare. Ha en toppendag! Kram.

Resumé av helgen

Hejsan.

Nu är har jag äntligen funnit ork till att berätta om min helg. Det har egentligen inte hänt så mycket, men någonting kanske är skoj att läsa om.. vad vet jag?

I fredags var jag tvungen att frånvaroanmäla mig för jag hade glömt att ta ledigt, eftersom vi skulle påbörja bilresan mot Stockholm. Jag och William träffades på torget där vi köpte lite färdproviant till resan, innan vi begav oss hem till min mormor och morfar. Där skulle vi träffa Gabi, min moster, och Göran, hennes man. Tyvärr var de ungefär en timma sena på grund av att när de hade kommit ungefär 3 mil ifrån Halmstad, upptäcker min moster att hon glömt sin handväska, så det var bara till att vänta tillbaka och hämta den. När de kom, runt halv två, åt dem och sen åkte vi nästan på en gång. Bilresan gick bra, bara en onödig "titt-kö" som fick oss att stå stilla och tappa lite tid. Vi var i Stockholm runt sju, halv åtta efter en sightseeing genom hela Stockholms city. Gabi och Göran fick ett av hotellets designerrum och jag var döavis tils vi uptäckte att toalettväggen var i rökfärgat glas, så alla andra som var i rummet, kunde se när man uträttade sina behov. Mycket mindre kul. Sedan fick jättegod mat hos Louise och satt och pratade länge.

Lördagen spenderades i stan. Jag och Gabi var nästan inne i Thomas Sabo-affären i 45 minuter. Köpte två julklappar och kollade runt lite. Vi älskar verkligen honom och hans design. Ni som inte riktigt vet vem han är, spana in det här --> http://www.thomassabo.com/. Hon som arbetade i affären var supertrevlig och hon hade på sig så snygga smycken från Sabo. VILL HA! <3 Medan vi dregglade på allt som fanns var William och Göran på armémuset som finns i Stockholm. Jag och William var där förra sommaren, men jag fick sån migrän att vi var tvungna att åka hem igen. Därför var det ett bra tillfälle för dem att få testa på olika vapen. Vi åt lunch på Jensens där jag fick massa problem med min biff. Nu har ju William väckt finsmakaren i mig så jag vill absolut bara äta mediumstekt kött. Min första biff var alldeles för torr för min smak, så jag skickade tillbaka den. Biffen som jag fick istället var i stort sett bara påslängd på grillen, eller vad de nu använder, och vänd och sen serverad till mig. Alltså rå, det luktade till och med rått kött så jag trodde att jag skulle spy. Ingen höjdare alls. Då bad vi dem bara steka på samma biff igen för att få det att gå fortare, eftersom alla andra redan hade ätit upp sin mat. Som kompensation fick jag äta gratis, det atckar vi för. På kvällen lagade William sin berömda köttfärssås medan Göran kollade på dansbandskampen och jag och Gabi satt på Williams rum och fixade mina naglar. Hon hade nästan packat med hela sin nagelstudio och jag fick än en gång, finfina naglar!

Före: 
Efter:

Den här gången blev det lilaglitter. Är supernöjd som vanligt. Om två veckor, första advent, blir det julinspirerade naglar- röda med granar eller någonting på. Får se!

Söndagen var den stora resahem-dagen. Jag kollade för ovanlighetens skull på nyheterna när jag vaknade och såg att det skulle vara snöblandatregn i Stockholm vid ett tiden och att det skulle dra in över Göteborg under dagen. Alltså skulle vi bli jagade avovädret hela dagen och de varnade för hala vägar. Därför bestämde vi oss för att börja åka tidigare än planerat för att försöka slippa undan.Ungefär 10 minuter innan vi skulle åka sa Cissi att hon hade rensat sin garderob och att jag kunde ta det som jag ville ha. Jag raffsade väl åt mig lite olika, fast hann knappt igenom hälften innan det var dags att bege sig av. Tyvärr, tyvärr. Har heller inte hunnit diskutera min studentklänning, men kom överrens som att göra det nästa gång jag är där, 12-14 december. Vi stannade och åt i Gränna på Andrées pizzeria, supergod mat så att man nästan rullade därifrån. Köpte även lite polkagrisar, för det tycker jag att man ska ha när man varit där. Vi var hemma runt sex-tiden och då glodde vi på andra avenyn tills vi lagade tacos till hela min familj. Jag, William, mamma och pappa satt länge och pratade och åt. Det tycker jag är supermysigt! Jag som hela tiden hade trott att det var final i "ensam mamma söker" som jag har försökt att följa slaviskt den här säsongen också, dock inte lyckats toppen bra. Så jag spelade in det. Då visade det sig att det är final, eller om man kan säga så.. hur som helst, ni förstår vad jag menar, det är nästa vecka. Så nästa söndag klockan 20.00 kommer i alla fall jag, att sitta som nitad framför tv:n.

Idag har jag ärligt talat inte gjort så mycket. Mått jätteilla, och då skulle väl Maggan säga "är du gravid?" fast jag stannade hemma för att gå till doktorn istället. Tog min andra gardasil-spruta och ska ta den sista i mars. Känner mig jättestolt över att jag inte mesade mig också.

Nu ska jag hjälpa William att hämta något att äta, han är hungrig. Efter det tänker jag faktiskt sova om jag ska orka med skolans, två, lektioner imorgon. Sov sött, kram.

100

Tada!

Här kommer ännu ett litet onödigt inlägg. Detta är nämligen mitt 100 inlägg!
Grattis till bloggen!

(Lovar att nästa inlägg inte blir onödigt)




Ge mig:

- en egen lägenhet
- 40 000.-

...så är jag nöjd!

Spruta nr 2 avklarad

Hallå.

Kom nyss hem ifrån vårdcentralen, där jag fick spruta nummer 2 av livmoderhalscancer-vaccinet. Idag mesade jag mig inte alls som jag brukar, utan jag la mig ner och var nervös men utan att dra undan armen eller något annat som jag i vanliga fall skulle ha gjort. (jag är alltså, extremt rädd för sprutor) så jag känner mig väldigt stolt över mig själv.

Nu börjar topmodel så jag får skriva resumén av helgen senare. Ingen träning ikväll heller. Kram.

I bilen

Hej hej. Nu sitter vi i bilen på väg till Stokholm. Har åkt sedan 14.20 så vi är väl framme om två timmar eller något. Beror på hur trafiken ser ut. Inlägget blir kort eftersom jag skriver på Williams jobbtelefon, ingen knappsats utan ett touch-tangentbord. Minimala rutor som man måste ha en "pinne" att trycka med. Börjar få huvudvärk av att fokusera ögonen på alla små rutor. När vi kommer fram ska vi få god mat hos Louise, som vanligt :) Vi hörs när jag kommer fram, kram.

Livmoderhalscancer

Tjena tjena!

Är hemma ifrån Järnhälsan nu, var där och hämtade recept på min andra spruta i ordningen. Det känns så knas att de inte får skriva ut alla tre på recept samtidigt. Jag bad henne om det, men de hade tydligen fått stränga order ifrån "västra götalandslän". Vad är det för samhälle vi lever i? Står det någonstans "om ni kan underlätta för patienterna, gör inte det." eller något? Jag kan inte ta ledigt ifrån skolan hundra dagar om året för att hinna med att hämta nya recept, hämta sprutor på apoteket och sedan boka tid för att få sprutan. Det blir ju sex gånger bara det, vilket innebär att jag absolut inte får bli sjuk eftersom då får jag för hög frånvaro.

Jag får helt enkelt trösta mig med att jag i alla fall har gratis läkarvård tills jag är 20!

Filmen

Glömde berätta om filmen som vi såg igår, så gör det nu.

Vi var på burgården och fick se en film från vägverket "don't drink and drive". Det var personer som hade varit med om det som satt och berättade, jag hade svårt att hålla tårarna borta.

Det var en 14 årig tjej som var på väg hem med några kompisar efter att de hade köpt godis. Då kom det en rattfyllerist och körde över henne och en av kompisarna. De flög ungefär 30-35 meter. Det enda som hon kom ihåg var att någon skrek och sedan vaknade hon upp två dagar senare på sjukhus. Då kunde hon inte prata och var förlamad från halsen och neråt. Hennes pappa bad henne att följa hans fingrar och det kunde hon göra. Han sa till personalen och de blev jätteförvånade eftersom hon hade så svåra skador att de trodde att hon inte skulle kunna göra det. Nu behöver hon ha hjälp 24 timmar om dygnet och andas med hjälp av respirator.

Det var även en kille som körde bil efter att ha druckigt mycket och han och hans kompis skulle ut och "åka lite". De hann 250 meter och han körde i 60km/h, ingen av dem hade bälte. De krockade med ett träd och hans kompis slog i skallen i vindrutan så hårt att han avled efter 10 sekunder.

En 14 årig tjej hade fått lov att sova över hos en kompis i stan och mamman visste att de skulle på fest. Hon hade hela kvällen gått och frågat "är jag fin mamma? behöver jag inget halsband?". Sen gick hon ifrån lägenheten med sin kudde och täcke, det var sista gången mamman såg sin dotter. Mamman vaknade och satte på radion där hon hör "..två unga flickor omkom i natt i en trafikolycka" och hon kände direkt att det var hennes dotter. Hon ringde till hennes mobil, utan svar. Hon ringde till kompisens mobil, utan svar. Hon ringde till dotterns pappa och frågade om han hade hört på radion och berättade att hon trodde att det var deras dotter. Hon ringde en gång till till sin dotters telefon där hon även talade in ett meddelande om att hon måste ringa för hon har hört något hemsk. Till sist ringde hon hem till kompisen, där lillasystern svarar och bara gråter. Då frågar hon "Är det dem?" och hon bara svarar "ja...".

Jag har till och med svårt att hålla tillbaka tårarna när jag berättar om det här. Det var så otroligt hemsk och jag kommer aldrig kunna sätta mig in i den situationen. När jag skulle berätta för mamma igår, sprack rösten nästan hela tiden. Det är en bra film att visa ungdomar eftersom vi är den största gruppen av rattfyllerister.

Vågar du att säga åt din kompis som druckigt att inte sätta sig i bilen och köra?
Vågar du vägra sätta dig i bilen efter att du har druckigt?


Torsdag

Hallå i stugan!

Nu sitter jag här efter en krävande dag, eller inte så krävande kanske, men jag känner mig jättetrött. På mässan var det mycket folk och jag och Therese fastnade direkt på KTH. Jag har ju funderat över att bli arkitekt så jag tog deras katalog och pratade lite, vi försökte även lösa lite kluriga saker de hade med sig och ett korsord på. Fast det kunde vi inte lösa. Tog kataloger från ganska många skolor så nu har jag en hel hög att gå igenom, kanske imorgon. Nu är jag väldigt inne på stylist, frisör, inredare eller florist. Jag älskar ju allt som är kreativt så jag tror att jag skulle passa bra som det.

Efter 1½ timmas slit tog vi våra påsar och åkte till Jensens, mums! Fast idag testade jag kycklingbiffen och det kan jag säga er - det behöver jag aldrig i mitt liv göra om :) Jag håller mig till biffar i fortsättningen eftersom jag inte klarar av när köttet är för mört. Tro det eller ej, men jag tycker att det smakar plast då.

När jag kom hem såg jag att jag hade fått mitt SJ prio kort så jag var jätteglad, tills jag upptäckte att den sista bokstaven i mitt efternamn saknades. Så jag fick ringa kundtjänsten och satt i telefonkö i ungefär 20 minuter. Då säger den tjejen som jag pratade med att jag skulle ha tryckt på 4an istället för 1an i valmenyn, men jag väntade inte ens så långt så att det hann bli en fyra :P Men hon kopplade i alla fall vidare mig. Till min glädje/besvikelse hamnade jag som nummer 1 i kön och då tänkte jag "om jag bara tryckt på rätt knapp från början så hade jag sluppit lägga ner en halvtimma av min dyrbara tid!". Jag fick i alla fall prata med en jättetrevlig norrlandskille som hjälpte mig. Han fixade iordning mitt efternamn och tog bort mitt mellannamn eftersom jag inte behövde det. Så skickade han ett nytt. Tackar!

All telefonkö gjorde mig sömning så jag gick och la mig en stund. Satte på ljudet på telefonen för att höra när William smsade om att han gick från jobbet. 17.10 vaknade jag av att min bror plockade ut diskmaskinen och brötade och tur var väl det. William hade inte hört av sig så jag frågade om de inte åkt än. Det hade de inte eftersom David skulle fixa någonting. Då hade jag jättebråttom eftersom jag skulle ta bussen som gick 17.30 till träningen. William skulle egentligen hoppat på den och åkt med mig bort för att träffa Kasper. Det blir stressigt med all packning och så, men jag hann!

William kom och väntade på mig på gymmet efter att ta träffat Kasper. Sen kom mamma och hämtade oss. Idag tränade jag vattenkraft, som jag aldrig gjort innan. Det var mycket att flyta och trampa vatten utan att ha några flytredaskap. Kändes som att jag skulle drunkna. Det är jag så totalt värdelös på så det finns inte. Vattengympa är det bästa!

Spelat lite Wii tillsammans med William, men min axel säger ifrån. Måste nog se till att vila den och verkligen bry mig om den så det inte blir värre.

Nu ska William fixa någonting med datorn så vi får höras imorgon. Sov gott, kram!

Telefonkö

Hejsan!

Är hemma ifrån mässan och filmen nu. Mässan kändes ganska liten eftersom jag trodde att det skulle vara enormt. Jag och Therese kollade igenom det vi ville ha info om i ungefär 1½ timma. Hittade några utbildningar till stylist eller florist. Ska kolla igenom dem sen.

Just nu sitter jag i telefonkö hos SJs kundtjänst. Fick hem mitt Sj Prio idag men sista bokstaven i mitt efternamn saknas, beror det på att den inte fick plats? Sen blev jag förvånad över att mitt mellannamn är utskrivet fast min brors inte är det. Just nu är jag plats 19 i kön, började på 23. Har suttit i fem minuter kanske, så detta kommer ta tid.

Imogon bär det av till Stockholm, det ska bli jätteskoj. (Nu blev jag plats 18 i kön) Får se vad vi hittar på bara. Ska försöka komma ihåg att packa ner mitt tyg till studentklänningen så att Cecilia kan få det någon gång.

Nu tänker jag lägga mig i sängen för det är jobbigt att sitta och trycka telefonen mot örat med axeln. (Blev just plats 16 i kön)

Vi hörs sen, berättar mer om mässan och filmen då. (plats 14 efter åtta minuter) Kram

Bloggdag?

Jag har ju fått höra att jag är så dålig påatt uppdatera min blogg, men idag ska jag se till att blogga mycket. Får skriva om varje liten händelse för att få ihop det. Blir nog många fast korta :P

Sitter och kikar lite halvt på The Voice tv. Fast det slutar sändas om 4 minuter och då får jag väl byta till Top Model på trean, som jag är besatt i. Fast jag såg avsnittet igår eftermiddag som är reprisen nu. Ska ta bussen som går halv och jag är nästan klar. Ska bara fixa håret.

Glöm inte att HM har släppt en ny kollektion idag. I alla fall jag ska in och spana på den efter skolan.

Hörs sen!
Kram

Strömavbrott?

Hejsan!

I natt var det så knäppt, jag fick sms av Therese ganska sent om när hon skulle åka idag. (Vi ska på kunskap och framtids mässan idag) och samtidigt, tror jag, började Williams Nintendo Wii att blinka och ha sig :S Vilket kändes helt knas eftersom det är två dagar gammalt :b Nu när jag skulle sätta mig vid datorn såg jag även att den måste ha startat om sig i natt.

Ja, det händer helt enkelt konstiga saker när man sover :b Kan det ha berott på ett strömavbrott?

Nu ska jag göra iordning mig till mässan och kanske spela lite, öva och komma upp i Williams nivå, på Wii. Tyvärr har jag nog råkat paja min axel, men men.

Vi hörs senare, kram.

Äntligen!

Idag fick jag äntligen min vinst ifrån Amelia. Det tog bara sisådär en månad sedan jag ringde dit... Jag fick till och med kompensaton eftersom jag fått vänta så länge. Men om man deltar i "amelia sommar - vinst regn" så borde man ju inte få vinsten i november. Hur som helst, hade vunnit ett solpuder och en borste - i äkta gethår tydligen. Men jag fick även med en stor fickspegel och en nagelfil i glas.

Tack tack!



Goda nyheter

Helgen spenderas visst i Stockholm, i sällskap med min moster och henne man! <3 kommer vara toppen.

Jag ska även få nya naglar, eftersom mina håller på att lossna och en har till och med spruckigt. Min underbara moster tänker packa med sig sin nagelstudio till stockholm så Williams rum blir en nagelstudio i några timmar. Någon som har förslag på hur de ska se ut den här gången? - Det är tråkigt med fransk, har haft det två gånger redan. Det är jättesnyggt, men vill ha något färgstarkt och annorlunda tills första advent, då jag får röda, julinspirerade <3

Nu är det dags att göra sig iordning så jag inte missar min filosofi-lektion.
Kram

Måndag igen

Hejsan!

Är tillbaka nu, såg att jag inte bloggat på snart en vecka så jag får väl offra mig. Precis som min kära far skulle sagt. Kom nyss hem och fastnade här, eller kan man säga att man fastnat om man bara suttit i tio minuter? Hur som helst, så skulle jag ha pluggat så fort jag kom innanför dörren.

Idag kommer jag inte dra hela mitt liv de senaste dagarna för er, som jag brukar göra när jag missat, utan ni får helt enkelt vänta tills jag har tid och ork.

På vägen hem fick jag verkligen en känsla av att när jag tagit studenten ska jag flytta här ifrån med min William. Vill inte bo i den här stan längre och absolut inte i det här området. Vill bort från alla minnen och alla äckliga personen som på ett eller annat sett förpestar ens liv. (nu menar jag inte att det inte kommer finnas äckligt folk dit vi i teorin flyttar, men där vet jag inte om det i förväg) Jag vill verkligen bort härifrån. Det värsta är bara att lämna familj och vänner, men man kan ju ses ändå, blir mer sällan bara.

Nu är det dags att skissa på modellerna som jag tjatat om så mycket som aldrig blivit av.
Kram

Du, efter jobbet...

Jag tänkte att jag skulle ha en musikinspirerad rubrik och så tänkte jag att dne här låten passade bra och var helt säker på att det skulle vara "jobbet" tills jag började sjunga på den, så jag är numera fullt medveten om att det ska vara plugget. Så gnäll inte :P

Är, som ni nog förstår, hemma från jobbet nu och idag fick jag reda på att jag har gjort fel i ungefär 1½ månad. Jag har nämligen tagit och gjort rent alla duschar grundligt, väggar, golv, duschmunstycken osv, men jag skulle tydligen bara göra det i damernas gamla dusch, medan jag endast skulle fixa till golven i de övriga. Kul kul, att man kämpat som ett djur och nästan knäckt ryggen i onödan. Men det känns otroligt bra att jag fick det visat för mig. Känner genast mycket bättre. Egenligen ska den som jag tog över jobbet ifrån visat mig allting den första gången och haft en genomgång om allting, fast det fungerade tydligen inte nu när jag skulle börja jobba, varför vet jag inte. Så jag har nästan bara fått en lista på vad jag ska göra och blivit visad till städrummet där alla saker står. Så det känns toppen at äntligen veta exakt vad man ska göra! Tack för hjälpen!

Idag blir det till att lägga sig tidigt. Ska upp och träna imorgon och är dötrött efter jobbet. Så vi får väl höras imorgon eller något?

Puss och godnatt!

Onsdag

Hejsan!

Nu är jag hemma, åkte med mamma och handlade direkt efter skolan. Hann inte ens hem innan utan mamma mötte upp mig med bilen vid bussen ungefär. Jag köpte Pan-pizza! Var på något sätt sugen på det idag, även om jag inte ska äta det idag så vet jag att det finns i frysen när jag vill ha. Det var nog förresten Therese som fick mig på de tankarna när hon nämnde Pan-pizza förut. Nu kom jag till och med på att jag inte ens köpte det utan jag köpta gorby's pirger istället :P Lika gott det så det gör ju ingenting. Sedan kom även barnsligheten fram i mig så jag köpte Frostis, ni vet tigerflingorna med socker på! Min favorit när jag var liten, onyttigt jag vet. Men nu orkar jag inte bry mig. Godislöftet som kanske har betydelse där?

I måndags började nämligen mitt godislöfte, det är förbjudet med godis, chips och sedan jag ska försöka hålla mig ifrån att äta för mycket annat onyttigt såsom kokosbollar, bullar och kakor till exempel. Sånt är okej att äta ifall man är bortbjuden på kalas eller liknande. Det är nog därför jag vill få i mig socker på annat sätt. Men efter det paketet ska jag lugna ner mig. Brukar nästan alltid bara köpa ett paket någon gång ibland och när det är slut är jag så trött på smaken att jag köper K-special eller något liknande istället under en längre preiod och varierar med olika frukter.

Nu när jag satt här kom pappa upp och frågade om när min studentmössa ska vara betald, vilket är imorgon! Så han skulle betala den direkt. Skönt att få det gjort. Fattar ni, lilla jag tar studenten!

För en stund sedan ringde en tjej som också städar fär jag gör det och frågade om jag kunde ta hennes pass nästa vecka och eftersom jag ändå inte har någonting för mig så ska jag städa både tisdag och onsdag nästa vecka. Skönt nog är att jag slipper städa alls under vecka 47. Det tycker jag låter toppen!

Idag satt jag med på passionen, fick mitt tyg så det ska upp till Stockholm den 14e november. Resten av lektionen satt jag och målade sträckgubbar med mina klänningar på. Det blev ganska coolt fast så fick jag absolut inte göra i min kollektion sen. Men jag kanske använder de på mitt insirations-kollage, det borde jag ju få. När jag tyckte att det räckte åkte jag in till Matton för att kolla på pennor som jag behöver när jag färglägger klänningarna och modellerna. De kostade 34.- styck och då kom snåljåpen fram i mig så jag köpte bara två hudfärger. De kommer jag ändå ha användning för senare. Skulle egentligen också ha köpt fem olika färger som klänningarna ska vara i, men hur ofta skulle jag ha använt dem? Anledningen till att jag ens åkte och köpte pennor är att jag tycker att det är skönare att jobba hemma men att man inte får ta hem de pennorna ifrån skolan. Sedan brukar pennorna vara slut och det brukar bli fula ränder som jag inte vill ha. Därför ville jag ha nya. Kanske köper det sen, men det blev inte av idag.

Bredvid Matton ligger det en 7-eleven där det bara doftade så gott av nybakade... - LUSSEKATTER! <3 Så jag var bara tvungen. Där ser ni hur det går med godislöftet redan efter tre dagar. Men jag var tvungen. Köpte två, en till mig och en till William som han ska få när han kommer hem. Satt och hade lussekattsfrossa på bussen och var nära på att äta upp Williams också, men hejdade mig som tur var. Nu sitter jag här med mina mandlar och försöker få bort mitt godissug medan Williams alla Pez ligger över skrivbordet.



Det glömde jag nog skriva förut, men igår så fick William en Pez-automat av mig i 1½ års present. Det var mest en symbolisk sak, eftersom han älskar dem, han äter dem jämt och lassar alltid ner en enorm skopa med dem i vår godispåse, när han tror att jag inte ser. Var över hela stan och letade efter en rolig, men det fanns bara samma överallt så tillslut gav jag upp och köpte Wall-e.

Nu hör jag att min älskling kommit hem så vi får höras senare, kram.

Uppdatering från igår

Hejsan hejsan!

Igår orkade jag inte skriva efter att vi kommit hem ifrån middagen. Behövde plugga och sedan var det sovdags. Nu sitter jag i skolan och har projektarbete istället för Svenska eftersom att Robban är sjuk så var Maggan tvungen att rycka in och ta hans lektion så vi får sitta vid datorerna och "arbeta".


Kvällen var helt underbar, vi möttes på torget där vi hämtade ut medicin och handlade fler glöddpaket på systembolaget. Mamma blev så avundsjuk på fempacken så vi var tvungna att köpa två stycken till henne som hon ville ha som "gå-bort-present". Fick släpa på allt in till stan och tillbaka. Medan William var på systemet ringde jag mamma för att dubbelkolla att hon inte ville ha något mer, nu när allt börjar ta slut i affärerna. Det ville hon inte. Dock hade en mutter på hennes däck på bilen (de som vi var och bytte för en vecka sedan) lossnat. Då är det ju inte konstigt att mamma har tyckt att bilen har låtit konstigt och skakat till. Det skulle hon i alla fall se till att få fixat i eftermiddag.


Vi tog bussen till stan och var där lite för tidigt att vi gick in på NK en snabbis. Vi ville egentligen kolla julskyltningen men den var inte iordningfixad än. Då säger William att vi ska gå in och kolla på Sabo, som jag älskar! Fast jag tror egentligen att han själv ville kolla in alla klockor som finns där. Han var väldigt intresserad av den James Bond klockan som fanns ute, fast han skulle köpa den på internet istället.


Sedan skyndade vi iväg till Jensens där vi skulle äta. De hade satt upp hjärtballonger och vi fick en flagga på bordet. Det var hur mysigt som helst och det allra bästa var att jag var där med William. Det kändes som att allt annat bara försvann runt omkring oss och hela världen kretsade kring oss. Vi beställde in en liten snack-korg att dela på som förrätt. Jag älskar ju de potatisarna som man får och den vita såsen. William var mer för barbequesåsen och dränkte alla sina bitar i den. Han ville helst slicka ur skålen men vågade inte riktigt. Som huvudrätt beställde vi båda in varsin Vitlöksbiff. Jag ville ha min mediumstekt och William ville ha den blodig. När vi fick in biffarna var hans mellan blodig och medium, fast mest åt mediumhållet och min var välstekt. Jättetorr. Så hade jag gärna ätit den innan, fast nu när finsmakaren i mig vaknat till liv har jag insett att välstekt är äckligt och att den ska vara medium. Klagmaja som jag är, skickade jag tillbaka min biff och fick vänta på en ny. Tror dock att jag fick den stora biffen istället för den lilla, som jag egentligen hade beställt, som kompensation. Efter maten var jag egentligen ganska mätt fast jag var sååå sugen på en efterrätt. Tyvärr har de tagit bort chokladtryffeln som jag tycker bäst om, så jag fick ta en "Queens delight" istället. Den är god den också, fast absolut inte lika god som chokladtryffeln, den slår det mesta! William fick min kaffe som skulle vara till och jag skulle beställa in en varm choklad med grädde för att värma upp mig lite och självklart, min vanliga tur - den var slut. Då slapp vi i alla fall att betala 25.- för det.


När vi skulle åka hem hade det hunnit bli ännu kallare än när vi åkte dit. Då var jag grymt glad att jag hade hunnit hem för att byta jacka. Hade nog dött i min tunna skinnjacka men överlevde nu tack vare min tjocka vinterjacka. Jag tror faktiskt att den här vintern kommer bli kall och lång i år. Vi får väl se hur det blir.


Imorse när jag skulle gå hemifrån kollade jag på termometern som visade 0 grader. Kollade inte jättenoga, men såg att sträcket var närmare minushållet än plushållet. Usch usch, jag frös till och med i min varma jacka idag. Behöver även köpa ett par riktigt varma vinterskor, för i år överlever jag nog inte i mina höstskor som jag trodde att jag skulle göra eftersom jag gjorde det förra året. Jag skulle så gärna vilja ha ett par Uggs, oavsett hur fula folk än tycker att dem är tycker jag att det är häftiga och varma och gud så sköna dem är. Någon som håller med mig? Får se till att köpa mig ett par varma skor så snart som möjligt i alla fall så jag slipper frysa och bli sjuk.


Idag har jag passion och jag ska gå för en gångs skull. Brukar alltid åka hem och arbeta hemifrån men idag skulle jag vilja ha mitt tyg till studentklänningen så att den kommer igång snart. Ska ta med mig det upp till Stockholm nästa helg hade jag tänkt. Hoppas bara inte att min lärare har gett mitt tyg till någon annan. Det var nämligen fler som köpte samma tyg fast inte samma längd. Jag behöver verkligen mina tre meter och om någon som egentligen bara ska ha två har fått mitt istället blir jag arg som ett bi. Det är ingen ide att stressa upp sig över det redan nu utan försöker hålla mig lugn. Ska även höra med henne om jag skulle kunna låna hem några färgpennor för att kunna färglägga mina skisser, eftersom jag är grymt dålig på att få med mig alla mina teckningar till skolan.


Ikväll blir det jobb, är egentligen inte alls pepp på det men jag måste ju sköta mig. Det känns alltid bättre när jag kommer dit ändå. Det vet jag ju. Funderar på om jag ska ta med mig mina träningskläder ikväll redan och lämna kvar över natten eftersom jag ändå ska träna imorgon bitti.


Nu märker jag att jag använder "eftersom" i nästan varje mening. Men det är väl mitt nya ord, eller något.


Orkar inte sitta här så mycket längre, nu har ni fått ett långt inlägg att läsa om min enkla vardag.
Hörs väl senare. Kram


Stressigt

Hejsan!

Var iväg till Backa efter skolan idag, handlade en julklapp där som jag inte kan avslöja här :) Men så mysigt att köpa julklappar, känns som att det är julafton imorgon. Therese som var med mig köpte julmust så det doftade vart vi än gick, supermysigt!

Letade även efter en grej till William men hittade ingen bra, vet inte i hur många affärer jag spungit i för att hitta just en sån sak. Kan ju inte säga vad, eftersom det är en överraskning. Men köpte en annan sak, som han får när vi kommer hem ifrån Jensens. Hoppas han blir glad! Eftersom letandet drog ut på tiden har jag fått stressa som en dåre här hemma, fixa klart allt, ta på sig varmare kläder och så. Men som tur var kom min kära far hem och sa att han kunde köra mig bort till frölunda där jag ska möta William klockan fem. Annars hade bussen gått nu. Så det tackar vi för. Åker om tio minuter.

Jag var även och hämtade mitt pass idag, så nu har jag det tuffaste i min familj. HAHA! Ska snart springa ner och skryta för pappa. Bilden blev ganska okej förutom att min haka ser enorm ut. Ser även ut som en stirrtant och skitsur. Men men, det är väl så jag ser ut då kanske? Min namnteckning ser hemsk ut, den dagen kunde jag verkligen inte skriva. Fick till och med skriva om den flera gånger när jag var där. Jaja, skönt nog har man bara passet i fem år. Kommer alltså ha mitt pass tills jag är 23. Bilden blev i alla fall tusen gånger bättre än den ifrån femteklass. Ser ut som en NÖÖÖRD!

Nu ska jag iväg till min älskling och äta världens mysigaste middag, ha en toppen kväll!

Nästan ingen sömn....

Uschanamej!

Har nog inte sovigt någonting i natt, tre timmar kanske. Vi somnade väl vid elva men jag sov oroligt. Vaknade vid tolv och märkte att Sixten hade gått härifrån så då ville jag stänga dörren eftersom jag inte ville bli väckt vid fyra då han brukar vilja ha mat och gå ut. Var även tvungen att släcka min lampa som lös mig rakt i ögonen och då tänkte jag att jag skulle sova mycket bättre, började må jätteilla också att jag trodde att jag skulle spy och den första tanken var "jag är väl inte nervös för någonting nu?" som om det vore den största anledningen till att man vaknar. Dock en timma senare vaknade jag igen av att det plippade ifrån högtalarna som det gör när telefonsändningen stör. Fast det var jättehögt! Då tyckte jag även att det ringde på dörren, vem i helvete ringer på halv två hos något? Så då låg jag och nojade upp mig eftersom jag hörde att min bror gick upp och öppnade. Men tydligen ringde det inte ens på. När jag väl försökte sova igen började William rycka till bredvid mig så att jag fick en hjärtinfarkt! När jag väl somnat började William snarka så vid tre var jag vaken igen och bad honom lägga sig på mage för då brukar han oftast sluta snarka. Fast när han hade slutat snarka hörde jag Sixten som jamade utanför dörren men jag orkade verkligen inte gå upp så jag ignorerade det och lyckades somna. När klockan ringde ville jag helst slänga iväg telefonen.

Kollade upp ifall det var fullmåne eftersom jag brka har svårt att sova då, men det var det inte heller, så jag hoppas att jag sover bättre i natt!

Nog tjatat om mina sömnproblem. Ha en toppendag, för det ska jag ha!

1 ½ år

Idag har jag varit tillsammans med världens bästa i 1½ år, så det ska vi fira på jensens ikväll.

Eftersom jag slutar tidigt ska jag iväg och fixa lite överraskningar innan vi ses. Hoppas baraatt jag hinner hem och lämna av lite av de sakerna som jag ska köpa. Får helt enkelt vara snabb.

Jag älskar dig, William! <3



Sömntuta

Utanför fönstret existerar fortfarande ruskvädret, var tog de fina dagarna vägen som har förgyllt hela min helg? Klarblå himmel, sol och bitande kyla - det är så som jag vill ha hösten.
 
Efter att jag hade läst klart farfars brev tänkte jag svara direkt med kände att mitt huvud med migänen fick bestämma. Har sovit som en stock i ungefär två timmar. Det som fick mig att gå upp nu och inte somna om var egentligen tanken på att topmodel går på tv om en halvtimma. Har jag följt det slaviskt vill jag inte missa vem det är som vinner alltihop! Såg då att det även var projekt runway innan, en säsong som jag inte har sett - tror jag. Detta ska inspekteras nu.

Kram

Julen är här

Glömde säga förut att den nya glöggen släpptes i butik idag, nu har väl inte missat det?!






Blossa 08: Blåbär

Land: Sverige
Distrikt: Sverige
Alkoholhalt: 15 %
Färg: Röd med lila nyans.
Doft: Stor doft med inslag av kryddnejlika, kanel, kardemumma och blåbärssylt.
Smak: Söt, aningen kärv smak med inslag av kryddnejlika, kanel, kardemumma och blåbär.

Kostar 79:- på systemet och enligt mig egna källa var de nästan slut redan för två timmar sedan. Har du glömt att köpa? Kasta dig till närmaste system och köp ditt exemplar, för sen är den slut.










William är ju min hemliga källa som ni förstår, och han kom iväg därifrån med tre flaskor Blossa 08-glögg samt ett samlingkit (eller vad man kan kalla det) med glöggen från 03, 04, 05, 06 och 07. Här har ni dem:




 

 

 

Blossa 03 Pomerans

Blossa 04 Vinteräpple

Blossa 05 Hjortron & Armagnac

Blossa 06 Lingon & Enbär

Blossa 07 Havtorn & Kanel.









Jag är ju egentligen ingen glöggdrickare, jag har aldrig varit och jag vet inte om jag kommer bli. Men nu med alla roliga smaker måste jag i alla fall testa. Blir jag en glöggfantast, eller inte?

Årets smak låter i alla fall hur otroligt god som helst, vem gillar inte blåbär liksom?

Nu blir det farfars brev och kom ihåg, skynda er om ni också vill ha en flaksa!

Ruskiga måndag

Hallå!

Är tillbaka från ungdomsmottagningen och det gick finfint. Har egentligen varit hemma väldigt länge, över en timma, men fastnade framför tv:n. Väntade på att mamma skulle svara på mitt sms om man jag ta maten som står i kylskåpet, dock svarade hon när mitt tålamod och min mage tagit över och redan kokat nudlar.

Efter mitt besök på ungdomsmottagningen kände jag mig inte ett dugg bättre, så jag var på väg hem när jag verkligen kände att jag ville vara med min älskling,s å jag föreslog lunch. Tyvärr hade han redan gått iväg med konsulten på en tidig lunch så jag ville inte störa. Jag som till och med hade tänkt köpa med min bulle :P Då kände jag istället för att gå förbi min mormor, men även om jag vet att jag är välkommen när som helst kändes det inte fint av mig att komma dit helt objuden. Vill inte heller smitta dem med något, ifall jag nu blivit sjuk.

Avbokade träningen också, eftersom jag har hört att man inte ska träna när man är sjuk. Visserligen är jag ju inte dösjuk, men varför inte ta dte lite lugnt så att man inte blir det sedan?

På vägen hem fick jag veta den underbara nyheten att våra lektioner idag var inställda eftersom läraren som vi skulle ha dilemmat med är i spanien och naturkunskapsläraren är sjuk. Så då kan jag i alla fall vara hemma med gott samvete.

Nu har jag fått ett brev från min farfar, älskar verkligen hans handstil. Känner igen den direkt när jag läser adressen. Avsändaren var idag "en stolt farfar". Så det blir till att krypa upp i sängen med alla täcken och kuddar och läsa brevet.

Vi får höras senare!
Kram

Jag och mitt dåliga imunförsvar (?)

Hejsan!

I natt har jag nästan inte kunnit sova någonting, har mått pyton! Har legat och kallsvettats samtidigt som huvudvärken började krypa fram och bröt ut i migrän med illamående. När jag vaknade imorse av Williams brötande fram och tillbaka var jag helt täpt i näsan vilket jag inte var igår. Känner fortfarande likadant efter att ha tagit tabletter och ätit frukost.

Ska snart iväg till umdomsmottagningen och kolla upp lite saker. Förhoppningsvis är jag nog baara lite nervös efter resultaten därifrån och att det är därför jag mår dåligt. Men då ska det ju gå över eferåt. Gör det inte det går jag nog hem och bäddar ner mig igen.

Jag sitter och funderar på om jag missar något jätteviktigt om jag inte går idag, jag har eget arbete, där jag absolut inte missar någonting. Efter det är det "dilemma 2" där vi ska diskutera ett ämne och komma fram till frågor som vi sedan ska ha svarat på tills nästa dilemma tillfälle och fortsätta diskutera samma ämne. Bara jag får reda på vilka frågor gruppen kommer fram till och gör dem till nästa gång och är med och diskuterar då, missar jag nog inte så mycket. Sista lektionen är Naturkunskap A, där jag inte ens vet vad vi gör riktigt? Jag vet att vi har gjort lika labbar fast det brukar vara på tisdagar. Jaja, hur som helst ska jag försöka gå såklart. Får helt enkelt se efter mitt besök.

Jag verkar ju i alla fall ha världens sämsta imunförsvar. Typ som en gammal tant som blir sjuk bara någon nyser i samma byggnad. Blir jämt sjuk på ett eller annat sätt, fattar inte hur jag lyckas?

Nu måste jag börja tänka på att ge mig iväg, vi hörs sen. Så får vi se hur jag mår då.
Kram

Att göra ...

Tjena alla monsterdiggare!

 

Tidigare på lovet lovade jag er att ni skulle få en uppdatering av min att-göra-lista. Några grejor har tillkommit sedan sist och vissa saker har jag bara inte orkat göra. Ett superslappt och skönt lov har det varit i alla fall!

 

Att göra på lovet:
- Fixa nytt recept på livmoderhalscancer vaccinet.
- Ringa ungdomsmottagningen
- Skaffa ett nytt pass
- Boka bord

- Läsa naturkunskap, 136-138+ 144-173. Kloning, genterapi, genteknik och GMO
- Göra svenska läxan
- Göra klart alla skisser och modeteckningar + inspirationskollaget
-Träna; Vattenharmoni måndag 18.00

- Träna; Vattengympa torsdag 8.30 (med Therese:))

- Jobba; onsdag 18.30-21.15
- Fixa iordning med fotolektionsgrejorna. (försökte, men de var slut :()

- Sätta in pengarna på banken
- Tvätta


Framtiden

Vecka 44 är nu snart förbi och vi kastar oss in i den tveklöst nära hösten och vintern.
Här får ni se mina och Williams planer, eftersom att vi älskar att planera, ända fram till nyår. Skriver inte in mina egna planer som när jag ska träna, utan endast de som jag och William har gemensamt.
Enjoy!


Vecka 45
Tisdag: Då har jag och William varit tillsammans i 1 ½ år och det ska vi fira med restaurang efter skolan/jobbet.

Vecka 46
Fredag-söndag: Stockholms resa med min moster och hennes man, jag och Gabi kommer springa runt i stan - Speciellt i Sabo-butiken (...och har du tur kanske din julklapp kommer därifrån ;)) medan William tar hand om Göran på Stockholms alla museer. Lunch hos Louise och Göran på söndag innan det bär av till Göteborg igen.

Vecka 47
Lördag: Vi ska hem till min morfar (opa) och "fira" att han varit här i 60 år. Blir väl mer att vi ska tänka på att han fick fly hit och så tror jag. Jag och William har en superpresent om den funkar! Hemligt hemligt tills dess.

Vecka 48
Fredag-Söndag: Jag och William åker ner till min moster i Halmstad. Jag får mina naglar julfixade och vi bara myser hela helgen!

Vecka 49
Måndag: William lämnar mig och Göteborg för att spendera tid med sin familj och vänner i Stockholm igen. Blir även en del plugg för hans del, när en ny kurs tar fart.

Vecka 50
Fredag-Söndag: Jag åker upp till min älskling i Stockholm. Kommer kännas så tomt utan honom i nästan två veckor.

Vecka 51
Måndag: Jag och William åker tillsammans ner till Göteborg.
Fredag: Skolan slutar för min del.

Vecka 52
Jullovet har börjat.
Onsdag: Julafton firas hemma hos min kära familj.
Torsdag: Den årliga "morgonrocks-dagen" i min familj. Man gör absolut ingenting, om man inte vill, och som namnet avslöjar springer man runt i morgonrocken hela dagen. Supermysigt! Fast jag, pappa och Christopher brukar åka in till mellandagsrean ifall någon haft något skoj i reklambladet.
Fredagen: Den årligt biodagen i min familj. Var dock länge sen som vi alla gick på bio. Sista tiden blev det att pappa och Christopher gick på en killfilm och jag och mamma gick på en tjejfilm. Får se om traditionen tas upp igen i år.
Någon dag efter de 27, åker jag och William upp till Stockholm.

Vecka 1
Jag har nog aldrig i hela mitt liv tänkt på att nyårsafton kan infalla i vecka 1. Det som har existerat är att efter nyår är det ett nytt år. Aldrig noterat att det kan vara mitt i en vecka. Hur som helst, infaller nyårsafton på onsdag vecka 1.
Onsdag: Nyåret firas i Stockholm, hur vet vi inte riktigt än. Kommer med mer info längre fram.



Stiländring

Hallå!

Nu har min alldeles egna underbara expert stylat om min blogg. Jag tycker att den blev toppen!
Årstidstema, vilket ni kommer få se mer av senare.

Tusen tack älskling! <3

Kram

RSS 2.0