För jag har tagit studenten, FYFAN VAD JAG ÄR BRA!

I torsdags tog jag studenten, känns så otroligt skönt att det är över! Det var verkligen den bästa dagen i mitt liv. Vi började med champagnefrukost hemma hos Emma, som mest gick ut på att Raman skrek av rädsla för Emmas suppersöta katt. Efter det kom vi lite sent till lunchen i skolan, men var inte så hungrig. Bambatanten försökte få i oss grönsaker genom att säga att det skulle behövas på kvällen med all alkohol. Vem vet, det kanske funkade?

Theresenfesen fick två stipendium, förstår ni hur duktig hon är nu? Ett för bra studieresultat och kamratskap - som jag fattade det. Sen ett Vinge stipendium, vilket innebär att hon får pengar om hon kommer in på juristlinjen inom ett år och har chans på en praktikplats hos Vinge. Therese, du får rätta mig om det är fel. Aleksandra fick också Vingestipendiet och jag är så glad för deras skull. De har kämpat hårt med juridiken i tre år och är verkligen förtjänta av det stipendiet. GRATTIS!

Jag är supernöjd med mina betyg, hade som mål att få ett snitt över 17.0 och jag fick exakt det så det får jag vara nöjd med.

Bilder får nästan komma senare, när jag fått dem av Williams mamma. Hon tog säkert en miljon foton medan jag bara blundar på de flesta bilderna min mamma tog. Men så här såg jag ut i alla fall:


Bilder från vår roadtrip


Theresenfesen och Ramanprutt <3


Jag och Sandra


Övertrötta?


Nej då ;b


Aleksandra <3

Det är sjukt!

I natt drömde jag att Sixten skulle få fel spruta hos vetrinären, att de skulle ta "avlivarsprutan" istället för den som skulle söva honom. Vaknade alldeles svettig! Han skulle nämligen till doktorn idag för att rensa tandsten, så vi fick hålla honom inne i natt - vilket var jobbigt eftersom han jamade och ville gå ut hela natten.

När jag och mamma satt i bilen och precis parkerat utanför Martin Ohlsson ringer mammas telefon. Jag bara hörde massa mummel men kunde uppfatta ordet "katt" och tänkte att det måste vara vetrinären. När mamma tillslut säger med darrig röst "kommer han att klara sig då?" ville jag inte lyssna längre. Gick ut och ställde mig i stormen tills mamma lagt på. Jag trodde verkligen att min dröm hade blivit verklighet - och inte på ett positivt sätt. Min nallebjörn som alltid finns där för mig!

Mamma förklarade för mig att Sixten fått fel preparat, i för hög dos. Han hade fått något som påverkade andningen och hjärtat, men vetrinären sa att han verkade må bra och att han hade fått "motgift". De skulle behålla honom några timmar extra för observation. Jag kommer nog krama ihjäl honom när han kommer hem sen! <3

Stackars katten! Först får han inte äta något efter klockan 21 igår, sen måste han vara inne hela natten, åka transportbur som han verkligen hatar och vara hos vetrinären som han verkligen avskyr och där får han i sin tur får fel och nästan dör! Och som det inte vore nog med det så måste han tillbaka dit för att ta tandsten någon gång inom några veckor.

Tänk om han hade dött idag, på min mammas födelsedag och allt! Då hade jag fasen ställt in studenten!



Vad skulle vi göra utan dig, Nils?! <3

Seg

Godmorgon!

Idag gick jag upp när Williams klocka ringde, 6.30. Har alltså hunnit vara vaken några timmar men egentligen inte fått något gjort. Duschat och ätit frukost, kollat på top model och suttit framför datorn. Ska snart börja städa. Therese och jag ska ta en sväng på stan lite senare, måste hitta någon klänning eller något.

Igår var det städ för hela slanten, bakade också en hel del till min student. På kvällen märkte man att alla slitit och var trötta för allting gick fel tillslut.



Lördag

God morgon!

Sitter här och ska strax ta cykeln till jobbet för att jobba några timmar, mitt nya jobb! Känns helt underbart att ha kommit upp ett steg från städjobbet. Nu jobbar jag några pass på en inredningsaffär.

När jag slutar blir det att spurta hem och hjälpa till med städningen. Usch vad det är jobbigt med ett stort hus när man ska ha kalas. Aja, vi hjälps ju åt i alla fall!



Städdags

Hejsan!

Är mitt uppe i städet så täknte egentligen bara säga att det bara är EN vecka kvar till studenten! Helt galet. Längtar så jag kan dö. Men vad ska man egentligen göra sen?



Dags att rösta!

Godmorgon!

Känns så skönt att inte ha någon mer skola att behöva gå till. Behöver inte åka ut dit fören på torsdag nästa vecka, när jag tar studenten. Sååå härligt!

Sitter och väntar på att William ska ta bussen från jobbet, han har halvdag, så ska jag hoppa på bussen vid mig och åka in till stan. Jag ska nämligen delta i mitt första val! Tänkte förtidsrösta så att man kan slippa tänka på det sen. Pappa sa att vi skulle prata med dem där också, så att William kan rösta härifrån. När vi har röstat ska vi hämta ut biobiljetter och sedan åka hem.

Ikväll jobbar jag, nya tider så börjar redan 18.15. Får försöka hinna äta innan dess för annars avlider jag nog. Fick tillbaka min kamera av Alexandra igår så ikväll/imorgon slänger jag in några bilder från vår Roadtrip och om någon skickar bilder från balen så kan jag lägga upp dem också.

Dags att fixa sig! ♥

Roadtrip

Godmorgon!

Jag har hunnit lugna ner mig kring mina förstörda ögonbryn, gråter i alla fall inte varje gång jag kollar mig i spegeln. Men jag tycker fortfarande inte om dem.

William gick nyss, kändes underbart, tro det eller ej, att gå upp 6.30 för att få spendera en morgon tillsammans innan jag beger mig iväg för att möta tjejorna på centralen. Vi ska nämligen åka ner till min moster och fixa naglarna till balen och studenten. Alexandra kör och vi andra sover.. eller nej. Ska bli kul att se vem som sitter fram tillslut, de bråkar om det som jag och min bror alltid gjorde när vi var små. Alexandra måste i alla fall köra och jag sitter i mitten (eftersom jag inte orkar bråka om platsen där fram) så att jag kan guida henne sen om någonting händer med gps:en.

Dags att göra sig iordning, måste gå om 45 minuter. Ha det underbart! ♥

"Den vackraste stunden i livet var den när du kom".

(förresten, hon tyckte att mina bilder låg på MVG-nivå, tackar photoshop för det)

Jag orkar inte

När jag klippte mig för någon vecka sedan, blev jag missnöjd och fick gå tillbaka och få det tillklippt, gratis. När jag var och färgade ögonbrynen igår blev jag missnöjd, såg ut som en jävla clown. Ögonbrynen som hon sa skulle bli "ljusbruna" blev istället, för mig, mörkbruna. Hon såg nog på mitt ansiktsuttryck att jag inte var nöjd och försökte trösta mig med "det kommer nog kännas bättre imorgon när alla överskottsfärg gått bort". Det bästa av allt var ju att jag inte hann hem emellan färgningen-jobb-jobb så jag fick se ut som ett mongo hela dagen.

Nu när all överskottsfärg försvunnit, jag har gnuggat som en jävlen och jag vet inte hur många gånger tanken har slagit mig att jag ska gå och hämta klorinflaskan i källaren så ser jag fortfarande lika ful ut som igår. Grät så fort jag kom innanför dörren, grät mig till sömns, låg sömnlös flera timma och har gråtit säkert sex gånger nu på morgonen. Klockan tio kastade jag mig på telefonen, mitt sista hopp, ringa tillbaka och säga att jag inte är nöjd, att det blev för mörkt och att jag vill ha dem ljusare. Vad får jag till svar? Jo, att jag inte hunnit vänja mig, att det är den ljusaste färgen som finns (vilket inte är sant eftersom de har färg i gråsakala också), att det inte finns någonting att göra, att jag ska vänta tills det bleks och att jag ändå inte ska på bal idag så att jag hinner vänja mig till på söndag. ÅT HELVETE SÄGER JAG BARA! Jag vill inte ens gå på balen längre, vill inte ens gå utanför dörren. Dra täcket över huvudet och aldrig vakna igen.

Visst, det kanske är töntigt att bli helt hysterisk för ett par ögonbryn - men vem vill inte se bra ut? Bal på söndag, student om två veckor, jag ville bli fin tills dess, men istället blev jag motsatsen. Inte ens William tycker att det är fint och sa att han fick en chock när han såg mig, kul liksom. Han som annars tycker att jag är fin i allt. Usch det finns så mycket mer att säga, men a... jag är helt matt.

Fullspäckad onsdag

God morgon!

Sitter som vanligt och väntar på att klockan skall bli lite mer så att jag kan börja gå mot bussen. Klockan 10 har jag tid för att färga mina ögonfransar och ögnbryn samt få mina ögonbryn plockade. Lite morgonlyx sådär. Efter behandlingen ska jag iväg på jobb, ska provjobba från 11.30. Vi får se hur det går, håller tummarna! Ikväll ska jag även jobba på gymmet, från och med nästa vecka börjar sommarschemat så jag har fått nya tider. I sommar blir det bara 2 pass i månaden vilket innebär 90kr x 4½ timma = 405kr och så skatt på det. Hoppas alltså på ett nytt jobb idag där jag behövs lite oftare.

Igår satt jag och photoshoppade några bilder till mitt fotoarbete som skall in imorgon. Har fortfarande några bilder kvar att ta, men det får vi lösa senare. Här får ni se några bilder:


Före


Efter


Före


Efter


Photoshop, tre steg. Orginalet


Steg 2


Steg 3


Dags att packa väskan! ♥

Finns inga ord...


http://feie.tkphotography.se/Victors-Film.WMV

Svetten rann!

Hallå! eller Hej som man ska säga enligt Peter. (hade diskussion om det igår)

I fredags åkte jag och WIlliam upp till Stockholm för att fira Louise som fyller år idag, Grattis! Det blev en blixtvistit på grund av biljettpriset så vi kom upp sent i fredags kväll/natt och sitter redan på tåget mot Göteborg. ÅKte 8.10 och vilket kändiståg det är! Förutom William och mig då, så är det Alcazar, Pontus Gårdinger (eller vad han heter) och han unge killen som är inneboende i C/o Segemyhr, minns inte vad han hette i serien men han från "heja björn!".

Solen försvann redan i södertälje och det iskallt på tåget. Myskofolk också, men de behöver jag inte skriva om här.

Med mig på tåget har jag min klänning! Den är helt underbar. Älskar den. Den blev verkligen helt perfekt. Made by Cecilia-Camilla och hon kunde inte ha gjort den bättre!

Igår var det nog den bästa handbollen jag sett! SM-final i globen, jag satt dock i WIlliams källare och kollade på storbildsskärmen så jag såg bättre än vad vi gjort om vi varit där. I damfinalen mötte Sävehof dem regerande sverigemästarinorna Skövde och de var rejält revangesugna. Matchen slutade med att Sävehof (<3) vann med 32-19, ren utlklassning alltså, och de var riktigt värdiga vinnare. Kul att Johanna Alhm, som ska spela utomlands, fick vinna en SMfinal till med sitt Sävehof på deras sista match.

Herrmatchen mellan Alingsås och Guif gjorde mig hysterisk och jag kan konstatera att jag bara ska kolla på matcher där det är givet vem som skall vinna och de leder med ungefär 10 mål genom matchen. Satt ich skrek, svor, viftade och svetten nästan rann! Så jämt, och sjävklart bollekisstuk på hela matchen. Men tack vare Richard Kappelin i målen kunde Alingsås vinna. Innan matchen sa jag till WIlliam "Alingsås kommer vinna." och frågar vilket lag han hejar på och får till svar "det är alltid roligast att heja på dem som vinner".

Jag vet hur mycket ni hatar mitt tjat om handboll så nu får det vara bra, vill bara gratulera Alingsås grabbarna och Sävehof tjejorna till segern och Louise till födelsedagen och Cecilia-camilla för klänningen. Nu har det blivit dags att läsa Filosofi/psykologi för hela slanten! ♥

2 underbara år!

Hejsan!

Idag har jag och William varit tillsammans i två år och det har nog varit de bästa åren i mitt liv. Vi har skrattat, gråtit, kämpat oss igenom motgångar som bara har fått oss att komma närmare varandra. Från distansförhållande med pendling var och varannan vecka, till samboliv i mitt lilla rum med lägenhetssökande för fulla muggar (Fått lite erbjudanden bara William får jobb med fast inkomst)

William är mitt allt och utan honom vet jag inte vad jag skulle göra. Han finns alltid här för mig och är världens snällaste människa med ett stoooort hjärta av guld. Vi två för alltid! ♥

Nu ska jag tillbaka till sängen och få reda på vem som är mordaren i CSI.


Jag och William kvällen vi träffades, tänk att det kunde sluta så här lyckligt?

Williams handbollstaktik

Igår satt jag nästan som fastklistrad framför tv;n och datorn när matcherna mellan alingsås-hammarby och sävehof-guif spelades. Det enda som William satt och pratade om var hans strålande taktik och kunde inte förstå att de inte spelade så som han hade gjort.

Williams handbollstaktik gick ut på följande:
1. När du ska skjuta på mål, ta i allt vad du har och sikta på målvaktens ansikte så att han måste avbryta matchen.
2. Försök skada de bästa spelarna i motståndarlaget så att det blir mindre motstånd.


Hade jag fortfarande spelat handboll, hade i alla fall inte jag velat ha William som handbollstränare.

SM final - Globen

Tänkte bara upplysa er om att Alingsås möter Guif i finalen, alltså en final utan vare sig de regerande svenska mästarna Hammarby och deras krigskämpar Sävehof. 


         

Vem tror ni vinner? För två år sedan vann i alla fall William mitt hjärta! ♥

Alingsås till Globen

Hallå!

Nyss blev Alingsås klara för SM-finalen, handboll, i Globen nästa lördag. De slog Hammarby och det är första gången på några säsonger, har inga siffror i huvudet. Matchen slutade i alla fall 35-26 så de blev utklassade. Alingsås hade redan vunnit i halvlek.

Sitter och kollar på matchen mellan Guif och Sävehof via datorn, på något halvkasst program där man egentligen får läsa sig till allting. Hade gärna suttit i Partillebohallen och skrikigt fram Sävehof till seger. Men min matchkompis, min pappa, har inte kommit hem från Malaga än.

Håll tummarna för Sävehof, annars är det Alingsås-Guif som vi ser i finalen på lördag ♥




Firade vår 2års dag med mat från Delicard

Igår firade jag och William vår två års dag, några dagar för tidigt. Det berodde på att Delicard bara levererade onsdag, torsdag och fredag - helgfria. Och eftersom vi har varit tillsammans i två år på måndag 4/5 så kände vi att vi kunde mysa till det första maj.  Vi beställde hem Najadlax, Lammrostbiff och ost med marmelad.

Dillkryddad laxtartar med syrade tomater

Magnus Löfgren, restaurangakademien.

4 personer
Laxtartar
4 dl Najadlax, finhackad
1 msk socker
1 msk dijonsenap
1 dl dill, hackad
½ msk citronsaft
1 msk crème fraiche
löjrom till garnering

Blanda socker tillsammans med laxhacket och låt det marinera i en halvtimma. Tillsätt senap, dill, citronsaft och crème fraiche, rör om ordentligt. Lägg röran som en sträng på aluminiumfolie och rulla ihop till en smällkaramell, cirka 3 centimeter i diameter. Frys i cirka två timmar. Vid servering skärs tartaren i cirka två centimeter tjocka stubbar.

Syrade tomater
4 tomater
1 tsk dijonsenap
2 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk honung
nymalen svartpeppar

Blanchera tomaterna genom att kryssa dem i toppen och doppa ner i kokande vatten. Skala dem och dela i fyra klyftor, skär bort kärnhuset. Skär tomaterna i strimlor. MIxa senap, olja, vinäger, honung och svartpeppar.

Servering
Blanda tomatstrimlorna med dressingen och lägg tartaren på tomatsalladen. Garnera gärna med en rejäl klick löjrom på toppen.

ATT DRICKA TILL
Den här laxtartaren får många smaker och tomaterna kompletterar fint. Ett halvtorrt vitt vin är det bästa sällskapet.


Lammrostbiff med ugnsgrönsaker (inget recept från Delicard)




































Lammet luktade tyvärr för äckligt för min smak så jag fick göra en sås med massa vitlök för att kunna äta det. Men det var gott med sås och precis lagom tillagad. ♥

Tjejmiddag

Hallå!

I torsdag hade jag tjejorna över på middag, det var supermysigt! Speciellt som bara en av fyra varit hemma hos mig tidigare. Satt och pratade om allt och ingenting och gamla minnen under åren som har gått. Vi måste hålla kontakten!


Skål för studenten!

Fler bilder kanske kommer senare, måste få alla godkända först. ♥

RSS 2.0