Rastlös

Jag klättrar snart på väggarna! Blir alltid trött och seg när det är dåligt väder ute och jag lovar att det kommer bli bra väder nästa vecka när jag jobba varje dag. Kommer jobba nästan varje dag innan vi åker till Portugal ska bli skönt att ha något att göra på dagarna. Det finns ju ingenting att titta på på tv och läsa har jag ingen ro till. Vill spara min bok till resan.

Nu återgår jag till Tyra show

Uppe med tuppen

Eller kanske före? En himla konstig morgon har det varit i alla fall jag jag undrar själv varför jag är uppe. Vaknade av Sixten någon gång i natt då han ville gå ut. Wille tänkte släppa ut honom men jag sa "låt det vara" eftersom jag hörde att det var någon annan vaken som kunde släppa ut honom. När han dessutom kom in igen, ja jag är lättväckt, så satte jag mig raklång upp i sängen och kollade på klockan. Trodde att William försovit sig men klockan vara bara 6.20. Gick i alla fall ner och kollade vem som var uppe med honom. Jag gick och la mig bredvid min älskling igen och tänkte "jag kan hålla mig vaken tills hans klocka ringer, det är ju bara 5 minuter" men sen tyckte jag att det var väldigt långa fem minuter som gick och när jag kollade på klockan, så var den redan 6.35. Då visade det sig att han hade glömt att ställa klockan och då var det ju bra att jag är lättväckt.

Nogtjatat om "försovningen", ska lägga mig i sängen och kolla på Ice Age och hoppas att jag somnar om.


Jag sover i hängmattan på landet. 2007

En resa i tiden


Skansen 1/7-2007



Landet 10/8-2007


Nördar oss framför webkameran 15/12-2007


Nyårsafton 2007-2008


På väg till "Alvin och gänget" 13/2-2008


Modellab 20/12-2008


Incontro 21/6-2009


På väg till landet 14/7-2009


På väg till Manfreds 25/7-2009

Varenda jag med dig är jag i sjunde himlen, du är mitt allt! ♥

Äntligen

William har fixat tillbaka alla mina saker från pappas laptop som är sönder. Bilder, musik och arbeten och så. De ligger på den externa hårddisken men jag vet inte om vår dator har tillgång till dem än så jag väntar tills William kommer hem. Vill inte förstöra något genom att leka datageni.

Idag regnar det om vartannat och nu kommer stormen, blir nog till att stänga fönstret så inte det flyger ut. Jag tycker att solen har lyst för länge med sin frånvaro så jag hoppas att den hittar hit snart. Ska fixa iordning min bukett med blommor som jag fick av Wille häromdagen, några har redan börjat se ledsna ut. Hörs sen!

Fotobok

Nu har jag äntligen beställt fotoboken från Extra film som vi fick med när vi beställde min studentskylt. Jag försökte fixa det för några veckor sedan men allt krånglade bara. La säket ner 4-5 timmar på att fixa alla bilder och texter men sedan fungerade inte min rabattkod så jag struntade i att beställa. Var inte ens tillräckligt nöjd med utseendet. Vem blandar svart/rosa med orange/gult? Mycket ful kombination tycker jag. Valde en grön/blå idag som kändes mycket fräschare och somrigare. Får se när den kommer!

Dags att röja iordning på rummet, puss!

Jag älskar honom!


Igår överraskade William mig med en stoooor bukett blommor. Blev helt tårögd när jag öppnade dörren och han stod där. Han är heeeelt underbar!


Tack finisen!

Jag är klaaaar

Nu är jag äntligen klar med städningen, hade även sönder datorn mer än den var förut så jag måste hålla i skärmen samtidigt som jag skriver. Nickolina håller på att leka med Sixten för att distrahera honom från att inte hoppa upp på vardagsrumsbordet som jag just gjort iordning. I köket håller kycklingen på att stekas till pizzan som ska lagas senare. Litar inte på att den blir genomstekt i ugnen sen. 

Köper William med sig silvertejp hem sen förresten tro? Skulle verkligen behöva göra något åt dator. Fast nu fick jag still den på ett bra sätt så den får stå kvar på exakt den här fläcken sen. Om ungefär 2 timmar kommer mina föräldrar hem! Längtar så. ♥

Jag älskar att städa!

Eller jag kanske inte skall överdriva.. men det är kul när man har hög musik, en kompis som peppar en och när man snackar massa skit. Samt har mammas hemmagjorda flädersaft (minnen Kristina, minnen...?) och Marabou Sommar. Tänkte bara titta in så att ni vet att jag inte dött av allt damm!

Städning på G

"Städa, städa varje freda å så varje jul, det tycker jag är kul"

Är det inte Pippi som sjunger så eller vad har jag fått låten ifrån?
Idag är det i alla fall städning som gäller för min del, men ni märker ju hur bra det går när jag sitter med datorn i knät i fåtöljen framför tv:n. Får sätta på NRJ på hööööög volym och så får jag tvinga mig att städa. Mina föräldrar kommer ju hem idag och jag får faktiskt betalt för att det ska se bra ut här hemma tills dess att de kliver in genom dörren. Dock vet jag inte när de kommer så hoppas att jag hinner klart ändå. Sen så kom min bror hem igår och då blir det alltid stökigt automatiskt, helt otroligt och han blir arg om man ber honom ta undan sina stora väskor som står i vägen.

Det jag ska roa mig med idag är alltså:
x Dammtorka vardagsrummet
x Dammsuga mellan och övervåning
x Blöttorka köksgolvet
x Plocka undan alla sakr som ligger överallt
x Badrummet

Sen kommer man ju alltid på saker efterhand. VI hörs sen!

"Lämna ditt bakomflutna före dig"

Jag och William har precis tittat klart på Lejonkungen. Min absoluta favoritbarnfilm! Den måste jag köpa på DVD så att mina barn kan kolla på den sen. Therese har haft filmen i ett år kanske och jag har glömt den varje gång vi setts. Men igår glömde jag den inte så det har kliat i fingrarna hela dagen för att jag vetal se den men William sa att jag inte fick se den utan honom.

Nu är det Beck - annonsmannen på tv så vi ser nog klart på den innan vi går och lägger oss. Wille ska jobba imorgon och jag ska fixa och dona hela dagen tills mina föräldrar kommer hem. Har saknat dem såååå! God natt

Chili på minuten

Tänkte bara tipsa om en supergott recept som jag och William lagade till middag häromdagen. Det heter Chili på minuten och är ett recept från Ica. Vill du skriva ut receptet klicka här. Jag och William hade ungefär samma tillbehör som man har till tacos.

Chili på minuten
Recept för 4 personer
Tillagningstid: Ca 20 minuter


Ingredienser:
500 g nötfärs 
1 påse fajita- eller tacokrydda (à 30 g)
2 msk vetemjöl 
1 burk medium hot salsasås (à 230 g)
1 paket passerade tomater  med vitlök och chili (à 500 g)
1 burk kidneybönor (à 400 g)
4 mjuka tortillabröd
olja till stekning
salt, peppar

Gör så här
1. Fräs köttfärsen i en het gryta med 2 msk olja. Finfördela med gaffel. Tillsätt fajitakrydda och mjöl och fräs ihop. Tillsätt salsasås, passerade tomater och bönorna. Låt koka ihop ca 10 minuter på medelvärme. Smaka av med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

2. Skär tortillabröden i tunna strimlor. Fräs dem i en stor, het panna med 2 msk olja under omrörning tills de blivit frasiga. Salta lätt. Låt rinna av på hushållspapper.

3. Servera chilin i djupa tallrikar. Strö tortillatrassel över. Servera gärna med gräddfil, fefferoni och frasiga vitlöksbaguetter. En sallad på tärnad gurka, majs och avokado passar till.

FÖR ALLA?
Läs noga på innehållsförteckningen på fajita-, tacokryddan och salsasåsen.
Glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse, hoppa över tortillas och välj glutenfritt bröd.
Laktosfri: läs noga innehållsförteckningen på tortillabröden.
Mjölkproteinfri: läs noga på innehållsförteckningen på tortillabröden.


Vad gör du om 10 år?

"Så om tio år har jag förhoppningsvis en bra utbildning, ett bra jobb och jag har kanske gift mig och skaffat barn. En sak som jag vet säkert är att jag inte tänker skaffa barn innan jag gått klart min utbildning och fått ett jobb. Det känns bättre att ha det innan så att jag kan försörja mina barn om jag skulle bli ensamstående.

Jag kommer nog vara ganska lik om tio år. Jag vill bara ha lite längre hår (och mörkare), svanktatuering, hål i naveln och tungan"

Jag dör! Vadå att allt handlar om utseende om tio år? (sju år nu). Jag kan ju säga att jag lyckats med utbildning, men vill nog läsa makeup till våren, har ett bra, seriöst och helt underbart förhållande så giftemål inom sju år kanske inte är helt fel om det fortsätter såhär. Får nog börja spara pengar reda nu. Ingen tatuering eller piercing så långt ögat kan nå och det är jag väldigt glad för idag!

Nu blir det bakning för min del, lutar åt kladdkaka - men har inte bestämt mig än.

Boken om min högstadietid

Jag kom på att vi skrev en bok om vår högstadietid som sista uppgift i svenskan i nian. Efter lite letande hittade jag den och har nog läst igenom ungefär halva. GUD VAD JAG FÖRVÅNAS ÖVER MIG SJÄLV! Så ärlig som jag är i den boken har jag nog aldrig varit i hela mitt liv. Jag skäms när jag tänker på att en lärare faktiskt läst och betygsatt det arbetet. Men aja, det är alltid lika kul att ha något att läsa sen när jag blir ännu äldre. Vet att sista kapitlet handlar om vad jag skulle göra om 10 år. Berättar mer om det när jag läst det sen!



 

Fullmåne?

Är det någon som vet om det är fullmåne nu? Jag sover så himla dåligt, tar några timmar att somna och vaknar efter ungefär en timmes sömn av... jag vet inte, för att sedan ligga sömnlös tills en timma innan Williams väckarklocka ringer och när William går upp sover jag som en stock.

Vill ni veta en rolig sak som William gjorde i sömnen häromdagen? Jag glömde berätta det igår och när jag kom på det hade vi precis gått och lagt oss. Berättade i alla fall för William och jag skrattade så jag grät! Wille tyckte mest att jag dummade mig med honom. När jag ligger sömnlös försöker jag ändå ligga ganska stilla och tyst för att inte väcka William (i alla fall på veckodagarna) oc då helt plötslingt säger han "Donator support William" och när jag tittade på honom höll han handen vid örat, som att han höll en telefon! Gud vad jag skrattade, även om jag skrattade tyst verkade det som att han ville tysta mig är han ger mig en undercut.

I natt var han i alla fall tyst men jag kunde inte sova för det. Nu måste jag städa iordning här hemma, hörs sen!

William är väl för söt?


Ville bara visa vad William roade sig med,
 medan jag satt vid datorn i pausen av filmen igår.


Rubrik

Är nyss hemkommen från Therese och gud vad mysigt jag har haft! Egentligen gjorde vi inte mycket men tiden gick rasande fort och sen var det redan dags att åka hem. Vi ville ju hyra film så vi åkte bort till ställe nummero ett men där var filmen, I taket lyser stjärnorna, uthyrd så vi bestämde oss för att åka hem och köpa godis istället. När vi även planerade att vräka i oss en stor glass kom det fram att Therese inte hade ätit någon middag så vi beställde Pizza istället. Banan, annanas, champinjoner, curry och jordnötter och vi får inte glömma det bästa - kebabsåsen! Mätta och belåtna bestämde vi oss för att göra ett nytt försök att hitta filmen, vi letade i en timma i Eriksberg Centrum efter en videobutik vi hittade adressen till på nätet. Ringde William som fick guida oss flera gånger. Sedan visade det sig i alla fall att vi gått runt i cirklar och fram och tillbaka och upp och ner utan resultat så vi badade fötterna vid vattnet. Vi tog bussen till Statoil och hoppades på att de hade några filmer att gyra ut och där var den! 5 minuters gångväg från Therese och vi hade letat i en timma någon helt annan stans. Det positiva var väl att vi fick en mysig promenad i solen vid vattnet i alla fall.


Filmen var väldigt bra, men lite jobbig att se eftersom den var ganska "tyst".


Det kan väl aldrig bli för mycket godis framför tv:n?


Jag hjälpte även till att färga Thereses hår, det blev jättefint!


Vad har ni hittat på idag då? ♥



Påväg till Therese

Hejsan!

Idag ska jag iväg till Therese och ha mysdag! Det känns som att det var hundra år sedan vi sågs och när jag tänker efter så är det nog nästan två månader sedan sist. Vi ska hyra film, båda vill se I taket lyser stjärnorna så vi får hoppas att videoaffären har den inne. Sen kanske jag ska färga Thereses hår, om hon vågar låta mig göra det.. jättelånge sen jag gjorde det på någon annan.

Dags för mig att plocka iordning min väska och snygga till mig lite. Ha en myspysdag!

Lördagsmys

Nu är det dags att krypa upp i Williams famn i sängen och invänta att 102 Dalmatiner ska börja på 4an, 21.15. Vi såg 101 Dalmatiner förra veckan och varför inte se tvåan då med? Jag tror inte ens att jag har sett den!


Plockgodis + min nya chokladfavorit + egen blandad "fanta"



Ha en toppenkväll!

Manfreds

Åh vad mätt jag är! På Manfreds får man verkligen vad man betalar för. Jag tog självklart en Wienerschnitzel och den smakade lika underbart som alla jag ätit i Österrike. William tog en Cordon Bleu, schnitzel med skinka och ost. Dock tycker jag att skinkan och osten förstör ett mästerverk så jag håller mig till orginalet. Rekomenderar verkligen stället för maten, kunde varit lite trevligare personal och lite mer österrikisk känsla på restaurangen men det är väl ändå maten som räknas?


Jag och min superduperbästa älskling!


Tänk om man hade kunnat bo här? Speciellt där man har uteplats på taket.


Skål


Williams mat


Min mat.


Till maten fick man en god gurksallad och persiljestekta potatisar.




Påväg ut


Top: Rut mfl.
Jeans: Cheap monday
Skor: Visko, mina kära studentskor dammades av idag.


Halsband: Studentpresent från mina föräldrar. Det står till och med Lillaj på den.
Armband: Studentpresent, silvrigt armband från snö.


Wienerschnitzel

Ikväll ska jag och William lyxa till det lite i tillvaron och gå på restaurang. Det blir en tysk/österrikisk eftersom jag längtar dit. Tjatar på William om att jag vill äta Wienerschnitzel så det blir nog en för min del ikväll. Slänger upp en bild på hur jag ser ut ikväll så fort jag är klar! ♥

Kräftskiva

I torsdags var jag och William på kräftskiva hos Linda, riktigt riktigt mysigt! Jag låter bilderna tala för sig själva.


Välkomstskål!






The party is in you...?


Jag och min fina Kristina. Kommer sakna dig när du pluggar i Örebro!




Vem passade bäst i glasögonen?

Tillbaka

Hejsan!

Förlåt för latheten som ägt rum här ett bra tag nu. Jag och William åkte från Vätö till Stockholm och sedan nästan direkt ut till Ingarö. Åkt fram och tillbaka under hela Stockholmsvistelsen i stort sätt och sedan blev jag sjuk i tisdags, min speciallitet Halsfluss. Men är på bättringsvägen nu.

Idag var det en glad överraskning när jag klickade in på en av mina favoritbloggar och fick veta att hon fött sina tvillingar. Jag har nästan suttit som nitad framför hennes blogg för att veta om de kommit än och imorse föddes dem. Hur underbart är inte det egentligen? Stort grattis!

Börjar bli rastlös här hemma, William började jobba idag så jag får bli hemmafru några dagar. Ska laga mat och städa om jag orkar. Ha det toppen och grattis till tvillingarna än en gång! ♥

Skritt

Nu är vi tillbaka i storstan och degar framför tv.n, såg nyss reprisen av Morden i Midsomer som vi missade i tisdags. Försöker hålla mig vaken tills tvättmaskinen är klar men det är inte lätt.

Idag red jag för första gången själv! Jag som är rädd för hästar vågade hämta hästen i hagen, rykta den, "klä på den" för ridtur och red in i skogen. Självklart var jag inte ensam, men det var första gången jag satt på en häst som gjorde som jag sa, har bara suttit på en häst som någon har lett runt i en cirkel typ. Jag töltade lite till och med, men då fick jag hjälp. Jag har fortfarande stor respekt för hästar men jag är inte lika rädd nu efteråt.


Min häst hette Drottning, är det inte sött?


Vätö

Sedan i tisdags har jag och William varit ute på landet hos Erik (Williams pappa) och hans familj. Vi har fiskat, badat, latat oss, letat svamp, fiskat, fiskat och spelat spel. Vädret har inte varit helt toppen, igår började det regna vid nio på kvällen och regnade hela natten tills tio imorse ungefär. SItter på loftet nu efter att jag och William har vilat någon timma, vädret gör oss sega som gummibjörnar. Tittar ut och ser det regna utanför, såntdära fisregn som jag kallar det.

Imorgon ska vi tjejer rida, medan William ska lära Axel att spela med Warhammer. Hoppas på bättre väder då! På eftermiddagen åker jag och William tillbaka till Stockholm. ♥

Stockholm

Hello!
Förlåt för dålig uppdatering. Vi kom fram lite försenade i måndags, vi åt god mat och Cecilia och Louise hade även bakat och det var supergott! Jag och William tog oss en promenad efter maten för vi kände oss stela efter tågresan, tänk att man kan blir sleten av att sitta still?

Vi gick förbi "hopparbacken" i Stureby, där den 15 åriga flickan blev mördad. Först ville jag inte gå dit men ångrade mig sedan. Jag grät nästan, men ville inte visa det för William - även om han borde hört det på min röst nu när vi varit tillsammans så pass länge. Jag har läst om det i tidningarna, hört om det på nyheterna och jag har läst hennes vänners blogg - som också får mig att gråta, men jag har ändå inte kunnat ta in det att det hänt på riktigt. Det gjorde jag först där jag stod vid minnesplatsen. Det låg massa blommor, foton och fina texter där. Det enda som jag fick fram till Wille var "16 år och redan mördare, bra jobbat".

Vila i frid

Städ

Hej!

Idag har vi varit upptagna med städ, tvätt och packning. Dock har vi mest slöat och latat oss. Vet inte riktigt hur det gick ihop men vi är nästan klara i alla fall, resten packas ner imorgon.

Hittade ingenting på shoppningen. Åkte till freeport med mina föräldrar men varken jag eller William hittade någonting. Sparar pengarna till Stockholm! Vi åker ju imorgon så jag hinner nog inte kika in här men ha det toppen! ♥

Baddräkt

Tänka sig, igår köpte jag mig en baddräkt! Har nog inte haft det sedan jag gick på simskola och var typ sex/sju år. Hittade en fin svart i min storlek på H&M och då kunde jag inte låta bli. På rean var den också. Tyvärr orkar jag inte ta på mig den och ta bild och det blir inga bra bilder annars och sedan hittade jag den inte på H&Ms hemsida så ni får se den senare helt enkelt.

Nu ska vi snart iväg och shoppa ännu mera! ♥

Gino

Kock: Niclas Ericson Staffan Lindgren TV-program: Nyhetsmorgon 

 

Varm frukt under ett täcke av vit choklad! En klassiker som är både enkel och snabb att göra. Originalreceptet är med jordgubbar, kiwi och banan, men det går givetvis att använda frukt efter egen smak.

 

 


Antal portioner: 4

Färdigt på: 10 min

 

2 bananer                                                       
2 kiwifrukter
16 jordgubbar

200 g vit choklad
god vaniljglass till servering

 

Tips

Hemligheten med en bra Gino är att frysa chokladen innan man river den fint. Sen låter man chokladen ligga och torka i kylen, gärna 4-7 dagar. Då blir chokladen knäckigare när du gratinerar den.

Gino skapades första gången på PA&Co i Stockholm.

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.

2. Skiva frukten och lägg den i ugnsfast form.

3. Täck frukten med chokladen och gratinera under en riktigt het grill (ej undervärme) i cirka 5 minuter.

4. Servera med vaniljglass.


Inomhus lördag

Idag sägs det att det var den sista solen på några dagar och jag som har tjatat på regn hoppas verkligen inte att det regnar imorgon. Vi hann inte ta tillvara på solen och värmen alls idag. Vi började med att åka in till stan och kolla runt lite i affärer innan vi skulle på middag (klockan 13) hos min mormor och morfar. Var där till halv fem och sedan gick vi hemåt för att i alla fall kunna njuta av solen ett tag.

Vi bestämde oss sedan för att cykla ner till badet och känna på vattnet. Under våra två tidigare somnrar tillsammans har vi aldrig badat eller åkt ner till badet här i Göteborg tillsammans, vi har bara badat på Williams land. Vad mycket folk det var! Jag som tänkte att det kanske skulle vara som när man grillat där på kvällarna men nu var det nästan knökat. Mycket som hade ändrats sedan jag var där sist också, det händer mycket på tre år.

Satte oss i alla fall på bryggan med minst folk och doppade fötterna och kollade på alla plaskande badare och det var riktigt skönt i vattnet. Då ångrade jag att jag inte hade tagit på mig min bikini och tagit med mig en handduk. Men det kommer fler chanser.

Hur har ni haft det idag? ♥

Härliga sommar

Idag har vi njutit i solen och värmen hela dagen. Williams klocka ringde tidigt men vi lyckades somna om. Gjorde toast till frukost och åt vattenmelon till efterrätt, helt perfekt! Vi hann även med en dusch i vattenslangen för att kyla ner oss. När vi åker till landet vill jag bara äta jordgubbar, honungsmelon/vattenmelon/nätmelon och nektariner/persikor istället för glass och godis. Vill fiska (men inte äta fisken, det får någon annan göra), plocka kantareller och äta de smörstekta, sola, bada och bara gotta mig. På måndag åker vi! Ikväll åker vi iväg till Nickolina för att äta tacos och till efterrätt ska jag laga gino, slänger upp receptet sedan - busenkel och helt underbar dessert. Hörs sen!

Slappekväll

Blev bara en snabbis in till stan i alla fall, skulle hem och laga mat till familjen men när vi kom hem åt de redan annan mat så det var bara onödigt.

Jag fick tag i mina blåa shorts, kommer användas flitigt i Stockholm på landet kan jag lova! Visar bild imorgon. Nu kollar jag och William på Morden i Midsomer och efter det ska vi sova. God natt! ♥

Ny färg

Tjejfärgen tröttnade jag på redan efter några timmar så jag ändrade den. Får se hur länge den här färgen varar innan jag tröttnar och byter igen. Sepiatonen var nämligen också fin, vi får se! ♥

Skor

Jag struntar i att leta efter en ny bikini nu, hade fastnat för en blommig på H&M men den har bara funnits i för små storlekar när vi kollat och idag hittade jag en i min storlek men det satt jättefult och jag passade inte alls i den. Får hålla mig till dem jag har, behöver dock köpa ett par svarta bikinibyxor eftersom mina börjar gå sönder. Blev även kär i ett par blå shorts från H&M igår så jag får kika närmare på dem i eftermiddag. Behöver verkligen nya shorts eftersom jag bara har jeansshorts och ETT par tygshorts som råkar vara svarta.

 

 

När jag inte passade i bikinin gick jag in på skopunkten som ligger vägg-i-vägg med H&M och jag kommer aldrig därifrån utan minst ett par skor. Idag kom jag därifrån med tre! Ett par gummistövlar och två par andra som ni ser ovan. ♥

 


Paus

Vi hann bara gå runt i Sisjön i någon timma innan William började känna sig yr så vi fick åka hem igen för att han skulle kunna vila en stund. Åker in till stan senare idag för att glo ännu mera.

William ville givetvis ha glass också så han satt och sölade ner hela marken för att den rann så mycket. När han skulle gå och slänga skräpet sitter jag kvar och väntar. Plötsligt känner jag att det "vibrerar" under min fot så flyttar jag på den och därunder ligger en ödla. Jag skrek som en tjej! William trodde jag blev stucken av en geting eller något när jag flög upp. Ödlor ser man ju bara utomlands.

William tyckte att vi skulle fotografera ödlan.

Torsdagsshopping

Vad tycks om min nya design? Lite tjejigare än innan kanske, funderar även på om jag ska ta bort jordgubbs bilden - rött och rosa liksom?

Vaknade för en timma sedan och redan efter en kvart hade jag märkt att min katt har mask och som att han inte tyckte att det var äckligt nog så sprang han och hämtade sig en liten fågel och låg och tuggade på den här utanför. William fick springa upp ur sängen och ta fågeln ifrån honom, Sixten blev nog lite ledsen när hans middag försvann men han har hur mycket torrfoder som helst!

Idag ska vi in till stan, hittade inte min bikini igår så letandet fortsätter idag i lite mer lugn och ro. Behöver även köpa ett par gummistövlar som ska med till Stockholm på måndag. Ska man plocka kantareller i skogen och passera massa högt gräs, vill i alla fall inte jag ha massa fästingar.

Vi hörs senare! ♥

Helt slut

Hann inte med så mycket shopping för vi mötte upp min mamma och pappa i stan och åkte till en kinarestaurang och åt supergod mat! Hade mycket trevligt. Kvällen har sedan spenderats i trädgården med Nickolina, skönt att snacka lite skit ibland, och framför tvspelet som jag alltid vinner på.. fast inte idag!

Imorgon är det full upp från morgon till kväll så ha det toppen! ♥

Solsting

Herregud vad varmt det är ute! Dock är det bättre luft ute så vi försöker vara ute så mycket som möjligt, även om vi nöjer oss med att sitta i skuggan. Försökte ta bussen till Sisjön förut men när bussen kom märkte jag att jag glömt busskortet så vi gikc hem igen. Har vattnat växterna i trädgården efter lite krångel med slangen. Om en timma tar vi bussen till stan och ska kika in lite grejon. Bland annat badkläder till både mig och William. ♥


Mys i solen förut

Dags för stek i trädgården

Är hemma från vårt lilla äventyr nu. Jag skulle få nya tabletter och hade tid klockan nio, efter det väntade vi på att torget skulle öppna så kikade vi runt där tills William började blöda näsblod, stackaren! Sen skulle vi vidare till doktorn för William skulle kolla upp en sak, är helt slut efter allt cyklande i värmen. Det ska verkligen sitta fint med ett stort glas vatten med is och en solstol i trädgården med bikinin på. Det får bli den vita med stjärnor på eftersom man ska klä sig i vitt idag!

Bilder kommer sen ♥



Klä dig i vitt idag!

Bär något vitt för alla barn som far illa i Sverige, Europa och världen, uppmanar Rädda Barnen på onsdagen, antiagans 30-årsdag.

Det är 200 000 barn i Sverige som utsätts för någon typ av våld i hemmet och detta trots att barnaga har varit förbjudet i 30 år. Inom EU har situationen förbättrats de senaste åren men det är fortfarande bara 15 medlemmar (av 27) som har infört totalförbjud mot kroppslig bestraffning. I tillexempel Storbritannien får man ge barnen en "lättare aga", uatn att lämna märken. I Frankrike, Polen och Belgien finns inte ens sådana begränsningar eller några konkreta planer på att förändra lagstiftningen.

När Sverige tar över ordförandeskapet i EU idag, ser Rädda Barnen en chans att uppmärksamma frågan på nytt. Genom att bära en vit scarf, tröja eller ros idag kan du hjälpa till att föra upp barnens rättigheter på den politiska agendan inom EU. Dessutom hoppas man att det sänder en positiv signal till barn som far illa.

 - Att klä sig i vitt är ett sätt att visa motstånd mot våldet. För de barn som blivit utsatta kan det också vara viktigt att se att vuxna ställer sig bakom dem och visar sitt stöd, säger Eva Stenstam.

Källa: www.gp.se



Gör som jag - bär något vitt idag!

Vattenkrig

Nu har jag fått upp William, gjorde frukost på sängen åt honom som en överraskning. Idag märkte jag att vi inte kan enas om småsaker som temperaturen på vattnet i duschen. William ville ha 38 grader varmt medan jag ville ha 32-34 grader eftersom det redan är varmt nog och hur skönt är det inte med en svalkande dusch innan man ska möta dagen och ändå komma hem dyblöt av svett?




Sömnlös


Klockan ringer ungefär om en halvtimma. William ligger fortfarande och sover så jag bytte precis till vårt "ljudlösa" tangentbord. Nu vill jag nästan att det skall börja regna, bara några dagar, så vi kan isolera vår vind så att det slipper vara 150 grader i vårt rum dygnet runt. Vi har nämligen sol från det att solen går upp till klockan sex ungefär. Dock är det inte lika varmt i mina föräldrars sovrum och det brukar aldrig renoveras för enbart min skull. Fönstret är öppet, periennen nerdragen, takfläkten är i full gång dygnet runt men det är ändå dövarmt.

Värmen gör att vi knappt kan sova, sover både oroligt och lite. Tyvärr vet jag hur grinig jag blir när jag sover dåligt och var ska detta sluta om det fortsätter vara så här varmt?


RSS 2.0