Schizofreni

Nu har jag suttit och gjort en powerpoint presentation om Schizofreni i Psykologikursen. Den ska lämnas in på fredag då vi ska diskutera den. Har inte gjort klart den men har i alla fall skrivit om symtomen, har orsaker och åtgärder kvar, men det får vänta. Imorgon är vi ju faktiskt lediga.

I morse åt jag och William frukost i stan, var, när, hur och varför förklarar jag när jag kommer hem då det också kommer bilder!

Idag var mina lektioner ändrade som vanligt, Torun är aldrig här. Så vi började med en Naturkunskap B lektion där vi hade labb och skulle elda svavel och järn och hålla på. Ska skriva en rapport om på "eget arbete-tiden" i eftermiddag. Hade tänkt gå på fotot för att kompencera att jag missat, men då sa Doffa att den var inställd så det är ju ingen idé med det. Efter lunchen ska jag sätta mig i elevrådsrummet och glo på när Alexandra säljer balbiljetter och försöka skriva rapporten, går hem när den är klar. 

Skulle vi äta ute idag, älskling?  ♥

21 dagar

Heje!

Fick precis reda på att vi endast har 21 dagar kvar i skolan! Tänka er, om 21 skoldagar tar jag studenten. Fick en lapp där det står att vi inte har någonting från vecka 20 och studenten är vecka 22. Tar man bort de 11 skoldagar som det blir så är det bara 21 dagar kvar! Heeelt underbart! ♥

Min balklänning


Tyvärr blir det bara en bild eftersom när jag skulle vända bilderna så såg jag ut som ett köttbullespett. ♥

Träning

Hallå!

Direkt efter skolan åkte jag till gymmet, mötte upp William i närheten. Nu har han till och med köpt sig ett gymkort. Vi har bestämt oss för att träna minst en gång i veckan och från och med den första april ska vi börja äta nyttigare, det fungerar inte riktigt att en mölar i sig godis och den andra ska försöka vara nyttig - så båda får avstå.

Orkade inte mycket på gymmet, var helt slut. Har släpat omkring på min tunga väska och påse idag helt i onödan så det tog väl lite på krafterna.

Om en stund slänger jag ut bilder på min balklänning!

Slut


Nu är min härliga kroppsvårds-serie slut. Fick den av Williams familj i julklapp och har nästan används varje dag sedan dess. Den är till och med berest eftersom den fick följa med till Lanzarote i januari. Den luktar jättegott, känns somrigt och fräscht så det känns som om sommaren har varit här hela vintern!
Nu är det kokos som gäller.


Bloggande

Jag har försökt att få William att blogga mer, jag lovar. Men han verkar inte riktigt lyssna på mig. Försökte med "En gång i veckan kan du väl försöka hinna med, så att din familj vet att du lever och vad du sysslar med på dagarna". Det höll i två dagar! Ni får nog ta och hjälpa till och tjata lite mer på honom, för ni vill väl att han uppdaterar lite oftare?


Napp

Ville bara visa er mitt fina halsband som jag fick av min bror i julklapp för några år sedan. Han har själv gjort den när han gick silversmide i Tidaholm.
Tycker om den jättemycket men den är lite för stor att ha på sig till vardags eftersom den är tung.


Frukost

Alla borde få äta fruktsallad med glass till frukost!

½ banan
½ äpple
1 kiwi
ca 10 vindruvor
Special K Dark Chocolate & Strawberry
Vanilj glass

Män som hatar kvinnor

Jag har ju sagt att jag var på bio igår, jag, mamma, pappa och William gick tillsammans. I helgen har det verkligen varit en "par-helg", i fredags gick vi ut och åt, i lördags var vi på bröllop och igår på bio. Det har varit jättemysigt!

Vi såg filmen Män som hatar kvinnor som är baserad på en bok av Stieg Larsson och den var sååå bra! På något sätt påminde den om strandvaskaren (har ni sett den?) som jag tycker så mycket om, men ändå var det en film för sig. De handlar absolut inte om samma sak, men det kändes nog så eftersom de båda är svenska och mycket utomhus miljö och så, jag vet inte riktigt.



Boken ligger fortfarande orörd på nattduksbordet eftersom jag aldrig har haft tid och läsa sen jag kom hem från Lanzarote, saknar det. Det är så otroligt avslappnande att bara läsa en bok och glömma omvärlden ett tag. Nu vill jag inte läsa den eftersom jag redan vet vem mördaren är och eftersom den var så äcklig i vissa scener och de vill jag inte se igen! Får försöka hinna med den andra boken i Millennium-serien, Flickan som lekte med elden, innan den kommer ut på bio helt enkelt!

Har ni inte redan sett filmen så tycker jag absolut att ni ska se den!

Måndag

Har precis klivit ur duschen och skyndade mig extra mycket för att se på top model 4 som brukar börja 9.40, men idag visar det sig att de har bytt tid till 7.55! Så när jag stod duschen åkte någon ut och jag missade det! Det är i och för sig bra att det går tidigare de dagar som jag inte hinner titta på det.

Litedålig uppdatering om bröllopet, pluggade som en gris igår när jag inte var på bio då - som jag berättar om sen. Men bilderna kommer senare, när pappa har skickat dem från sin telefon till mig och då kan jag berätta hur det var samtidigt. Jag såg i alla fall ut såhär:





Haha, jag ber om ursäkt för bilderna, det var de enda jag hann med innan kameran dog och det var dags att gå.
Därför har jag inga foton från bröllopet själv.

Ni har väl inte glömt att ställa om klockan?

Idag är det äntligen slut på vintertiden och vi går mot varmare tider. Är helt underbart!

Pappa lärde mig att eftersom man ser fram emot sommaren, så ställer man fram klockan en timma. Blev lite paff nyss när jag glömt bort klockan och förlorade en timma, en timma som jag behövde plugga på är bara borta. Men men, får sätta fart nu innan vi ska iväg på bio. Berättar mer om det sen!

Puss

Bröllop

Hej där!

Idag är det dags för bröllop, mitt allra första! Det är min kusin Ida, på pappas sida som ska gifta sig med sin Kenneth. Tyvärr umgås vi nästan aldrig med pappas sida av släkten så jag har nog inte träffat Ida sen pappa fyllde 40, alltså snart sex år sedan.

Mamma är inte på sitt vanliga solskenshumör utan går runt och surar och får alla andra att bli på dåligt humör, men jag börjar vänja mig. Jag ska försöka få med mig pappa till blomsteraffären, om jag inte måste ta bussen själv, för att köpa en stor bukett till brudparet.

Slänger upp bilder på hur snygga jag och William är senare, just nu sitter jag bara i jeans och t-shirt och William är i duschen.

Chance


Denna underbara parfym ska jag kika in idag ♥

Snön är här igen

Ja usch och fy! Jag hatar ju snö! Nu känns det ännu mer fuskigt att Raman och Therese är på ett plan på väg till Grekland. Någon som har lust att bjuda på en resa långt, långt härifrån?

Idag har jag bara en lektion i skolan, onödigt att åka en timma till skolan för att ha en timmas lektion och sen tar det en timma hem, men jag behöver höja min närvaro + att vi får en uppgift på psykologin och det är alltid lättare att vara med på genomgången om arbetet ska lyckas. Efter skolan ska jag in till stan och fixa lite grejor, om jag inte bestämmer mig för att beställa på internet.

Igår fick vi föresten tillbaka vårt filosofi prov och jag fick MVG och max poäng till och med! Känner mig superglad för jag kände mig inte säker på om jag hade förstått allting rätt. Ett prov kvar i filosofi och då jäklar ska jag få MVG så kanske jag får MVG i slutbetyg. Det vore helt fantastiskt!

Dags att snygga till sig lite ♥

Hos Raman

Hallå!

Nu sitter jag i Ramans säng med Therese och Sandra och väntar på att Raman skall duscha klart. Hon är verkligen långsam den där tjejen. Vi fick jättegod mat som Raman gjorde, min favorit!

Imorgon åker Therese och Raman till Grekland, de jävlarna. Är jätteavundsjuk! De har det som projektarbete och har det med ett samarbete med andra läner och skolor. De är ungdomar från Sverige, Grekland, Italien, Bulgarien, Spanien, Cypern, Polen och Tyskland. Jag tror att det kommer blir jättekul och jag kommer sakna dem hela veckan!

Ska starx åka hem, blir en lång resa härifrån. Bussen går om en kvart.


Ikväll är det dags för kvällsmakeup!
PUSS

Mina älsklingar



Innan jag går tänkte jag bara slänga upp bilder på mina sjuksovande älsklingar,
William som ligger och är sjuk och delar säng med både "hunden" och "tigern".
Hunden vann William åt mig på Liseberg och Tigern fick jag i jullapp av honom förra året.
Samtidigt ligger Sixten och gottar sig inne i mammas säng.
Jag är avundsjuk!


Solsken

Nu har det blivit dags för mig att börja röra mig bortåt min mormor och morfar igen. Skulle egentligen solat om två minuter men avbokade tiden eftersom det var skönare att sova en stund. Borde ha struntat i träningspasset och sovit ut, men nu vet jag ju i alla fall att det inte är ett träningspass för mig.

Solen skiner ute men det är bara någon plusgrad, dock hindrar inte det mig från att ta en promenad bort över berget. Även om jag redan tränat och fick gå hem för att jag inte orkade vänta i 20 minuter på bussen. Ibland undrar jag var all energi kommer ifrån. Är klänningen klar så lägger jag upp bilder på den ikväll!

Puss ♥

Rensning

Hejsan!

Igår rensade jag bland mina underkläder och är en hel påse fattigare. Kunde ha slängt ännu mera men behöver ju faktiskt någonting att ta på mig innan jag köpt nya. Min mamma tyckte inte att jag behöver fler, men hallå? Jag älskar underkläder! Har dock varit lite lat på sistone med att uppdatera min underklädesgarderob.


 

De här går att klicka hem här och är några som kommer hamna i min garderob inom kort.


Bodybalance

Bodybalance – Yoga, tai-chi och pilatesrörelser som ger styrka, smidighet och mental balans

Jag har nog ingenting av det ovanstående och jag tror inte att jag vill träna upp det. Försökte mig på ett pass nu på morgonen, 8.30-9.30 men det var verkligen inte min grej. Stå på darrande ben och andas och inte känna att man anstränger sig. Jag vill svettas när jag tränar. Känner mig inte ens duktig efteråt. Men nu har jag i alla fal testat på det och vet att jag inte behöver gå på det igen.

Efter träningen köpte jag frallor och har ätit en god frukost.

Ska in i duschen nu

Fin igen


Stenhuggaren

Hallå!

Idag visade det sig att mina lektioner var inställda vilket jag tyckte var skönt eftersom William hållt mig vaken hela morgonen genom att väcka mig varje gång han kom in i rummet. William var hemma idag med mig, eller om det var jag som var hemma med honom.. jag vet inte. Vi bestämde oss i alla fall för att ta en promenad till sjöberget? Vi köpte med oss mackor och fika. Jag visade William var vi brukade leka med fritids, lite nostalgi.

Som jag kanske nämnt så letar William för olika bergarter och så? Han tog med sig sina hackor så medan han hackade satt jag och njöt av solen. Det är sååå underbart att våren är här!






En otroligt härlig dag som man behöver unna sig lite då och då!

Nageldax!

Hejsan!

Idag åker jag ner till Halmstad för att träffa min moster igen, ska bli sååå roligt! Får även nya naglar, mina ser fruktansvärda ut som ni kan se på bilden. 4 stycken som är tejpade! Ingen som har gått av i alla fall. Funderar på att göra franska idag, även om jag tycker att det är tråkigt. Det är snyggt och passar bra till min klänning som jag ska ha på bröllopet som vi ska på på lördag!

Ha en bra helg!


Josephineornas dag.

Ja, den enda som kom ihåg min namnsdag var mig underbara mormor. Inte ens William, som jag påminde i förrgår kom ihåg. Ibland är det tur att vi inte firar namnsdagar tror jag, tänk vad hemskt om man glömde bort någon då!

Grattis till alla andra Josephinor och Josefar!

Teaterapa

Hallå!

Klänningen kommer eventuellt att bli klar imorgon, testade den idag för att se så den passade och den är jättefin! Åh vad jag längtar tills den är klar så jag slipper tänka mer på den. Min mormor är verkligen helt underbar, hon kan så mycket - mycket mer än beskrivningen.

Idag var jag bara på en teater i skolan, ganska bra faktiskt. Handlade om olika människors liv, mest en negativ sida tyckte jag. Mycket våld och så. Jag hade aldrig kunnat vara med i en teater för jag skrattar bara, jag är absolut ingen teaterapa.

Imorgon eftermiddag åker jag hem, behöver hämta mina arbetskläder och sedan åker jag vidare till jobbet. Sover hemma, ska bli skönt! Blir klänningen inte klar imorgon så kommer jag tillbaka på torsdag eftermiddag, efter mitt läkarbesök, och fortsätter med den.

Sov gott!

Firande av Kikki

I lördags var jag och William och firade Kikki hemma hos henne innan alla skulle ut på krogen. Vi hade varke pengar eller kunde följa med eftersom vi skulle upp tidigt morgonen därpå och jag behövde ha hjärnan på skaft för att orka sy något. Riktigt kul att träffa folk. Vi glodde på Melodifestivalen och alla blev lika chokade över vilken låt som vann. Jag ska väl vara glad att det inte blev "snälla, snälla" i alla fall! =)


Jag och William hittade vår plats på golvet.


Jag och födelsedagsbarnet


Jag minns inte vad leken hette, men kul hade vi.

Måndag

Hej!

Gud vad dagarna känns långa när jag är hos min mormor och morfar. Känns som om dagen aldrig tar slut. Har kollat på klockan sedan sex och undrat om det är dags att sova ännu. Helt sjukt.

Har solat, sytt på klänningen och haft William på besök idag. Klänningen går sakta framåt och vi har märkt flera gånger då beskrivningen och bilderna säger emot varandra + gånger då beskrivningen inte nämner olika saker som måste göras för att det ska bli snyggt. Tur att min mormor var sömmerska innan så att hon vet vad som är riktigt. Överstycket och unerkjolen börjar ta form. Mycket småsaker som måste ändras hela tiden. Imorgon ska vi nog försöka göra färdigt allt som rör dem och sedan kanske vi inte hinner mer eftersom jag ska iväg till skolan.

I skolan ska vi kolla på teater av DOM i 1½ timma, tror jag (?) Minns inte vad den skulle handla om men minns att när min lärare berättade om det tyckte jag att det lät intressant. Efter teatern åker jag direkt tillbaka till min mormor för att äta mat och sy.

William kommer förbi på lunch på onsdag! Saknar honom mer än jag kunde ana, även om han inte ens är en mil härifrån.

Hoppas att ni haft en toppendag!
Puss


Helt slut

Haha, jag vet egentligen inte varför jag känner mig helt död. Arbetet går inte riktigt framåt som jag hade hoppats på. Har suttit och läst igenom halva "jobb!"-häftet som vi fått och stryckigt under det som jag vill få med i arbetet. Får ont i huvudet när jag ska koncentrera mig på så liten text under längre tid. Därför blir det lagom med en blogg-paus.

Ni tittar väl på Beck - det tysta skriket nu? Den är bra! Minns att jag och William kollade på den filmen i Stockholm när jag var uppe över en helg och sedan när jag skulle åka hem, hände det samma sak med vårt tåg som det händer i den filmen. Lite läskigt tycker jag, så fruktansvärt hemskt!



Här är det bara tysk tv som gäller, att vara omsluten av tyskan känns helt underbart. Har endast en tysk kanal hemma och den är helt värdelös. Hur kan man översätta, alltså lägga på en röst som pratar engelska, på en tysk kanal? Var finns logiken? Jag älskar ju tyskan. Är uppvuxen med det och skulle inte klara av att vara utan den. Någon gång ska jag ta med mig William till Österrike, Tirol och visa honom hur vackert det är där. Men då måste vi ha bil, annars är man väldigt isolerad!

Satt förresten och läste lite körkortsteori förut, känner mig jätteduktig. Men vet riktigt hur mycket som sätter sig i huvudet, när det är så mycket annat som kretsar omkring. Vi får väl se!

Hos Oma

Hejsan!

Har suttit här ett tag och försökt komma igång med arbetet "Vad en student bör veta" som ska lämnas in på fredag. Har absolut ingen ork att börja. Har i alla fall orkat göra en lista på vad som ska vara med och vad jag vill få in i alla stycken. Vi får se hur det blir. Har ju hela veckan på mig.

Vi började tråcka några sömmar förut, ser ganska bra ut. Imorgon är det dags att plocka fram symaskinen! Jag håller tummarna och hoppas verkligen att klänningen blir bra. Jag går under annars.

Fick låna pappas bärbara internet så det blir nog några inlägg härifrån, finns inte så mycket annat att göra här. Jag kan glo på tysktv som är det enda som min oma och opa tittar på. (oma=mormor, opa=morfar på tyska) I veckan blir det nog dock inte många bilder eftersom jag inte har sladden till kameran med mig. Har varit dålig med bilder på sistone och måste nog skylla på att de flesta bilder ligger på Williams dator som bara har dummat sig. Hoppas det duger ändå.

Dags att återgå till arbetet! Ha det toppen.

Grattis!


Idag fyller denna underbara tjej 19 år. Grattis Kikki!

Vårväder

God morgon!

Har just fått frukost på sängen av min älskling! Jag tycker att det är hur mysigt som helst med frukost på sängen, oavsett om jag gör frukost åt honom eller han åt mig.

Idag ska vi iväg till min mormor och morfar och äta middag. Jag ska även börja fixa på min balklänning. Stannar över där några nätter, tills klänningen är klar förhoppningsvis. I skolan är det omprovsvecka så jag har egentligen ingenting.

Dags att göra sig iordning för att möta vårvädret!

Glasstest


I torsdags överraskade William mig med att köpa hem fyra glassar, mådde riktigt illa efter all glass som jag tryckte i mig. Det är ju alldeles för dumt att slänga glassar!

Vi testade följande nyheter:

1. Nogger mint.
Mintglass med fyllning med chokladsmak och överdrag med chokladsmak och crisp.

Josephine: Påminner för mycket om after eight. Blir inte läskad av den gröna färgen. Chokladen i mitten var äcklig och tog alldeles för mycket plats.
Betyg: 1/5

William: Mycket mint, för mycket choklad i mitten.
Betyg: 2/5

2. Solero - Berry berry.
Jordgubbssorbet med skogsbärssorbet med skogsbärsbitar.

Josephine: Stark, god smak av skogsbär, kände nästan ingen jordgubbssmak. Gott med bärbitar. Kan tänka mig den här en solig dag i sommar!
Betyg: 4/5

William: Väldigt god, kommer bli en sommarfavorit!
Betyg:

3. Sandwich - Stracciatella.
Vaniljglass med chokladbitar och chokladkex.

Josephine: Väldigt lik orginalet, små chokladbitar så att man nästan inte la märke till dem.
Betyg: 3/5

William: Smakar väldigt mycket som den vanliga sandwichen men med lite mer smak av choklad tack vare chokladbitarna.
Betyg: 5/5

4. Magnum - Temptation.
Vaniljglass med kaliforniska mandlar överdragna med belgisk choklad. Kolasås och mjölkchoklad.

Josephine: KInderägg/julkalernder choklad, Lite för mycket av allting.
Betyg: 3/5

William: Ganska vanlig smak. Vanilj+choklad=inget spännande!
Betyg: 3/5

 


Makeup guide, del 11


Läppar


Med läppstift, glans och pennor kan man förändra mycket. Man kan få en ledig look att se elegant ut och ett läppglans kan mjuka upp. Pennor ramar in munnen, läppstift - pondus till munnen och läppglans är som vardag och fest i en enda förpackning.


Pennor - hur kan man förstora läpparna?

Välj en nyans som är ett steg mörkare än ditt läppstift.

Snabbtips: Om man har bråttom är det bättre att välja en mjukpenna som kan tonas ut över hela läppen så behövs inget läppstift.

Passar: Alla

Applicering: Lägg concealer över läppkonturen och pudra. Det gör man för att sudda ut sin naturliga läppfärg och kontur. Dra en linje längs munnen efter den form du vill ha. Färga inåt läppen men undvik att färga hela läpparna. Har man en liten mun bör man tänka på att använda ljusa färger eftersom de förstorar.

Effekt: Munnen syns tydligare och det förlänger makeupens hållbarhet.


Läppstift

Till vardagen passar ljusare färger men på kvällen kan det vara supersnyggt med ett par mörka läppar.


Crème

Känns fuktig, glider lätt över läpparna och ger lagom glans. Finns i mängder av olika färger.

Applicering: Antingen med pensel eller direkt ut hylsan.

Passar: Alla.

Semitransparent

Då påverkar den egna läppfärger vilken färg läppstiftet får och därför blir resultatet väldigt personligt. Känns något glansigare än vad crèmestiftet gör.

Applicering: Samma som med Crèmestiftet

Passar: Alla men om man har mycket rynkor kring munnen bör man avstå eftersom den lätt rinner ut i rynkorna.


Liptint, filtpenna, pigment

Resultat som syns utan att kännas. Färgen försvinner in i den egna tonen och förhöjer den naturliga färgen. Förpackningen liknar antingen nagellacksburkar eller tuschpennor.

Applicering: Direkt på läpparna.

Passar: Alla som strävar efter en diskret med hållbar makeup.


Läppglans

Finns i många färger, former och nyanser. Men allas gemensamma uppgift är att få läpparna att se fylligare ut.


Potgloss - läppglans i burk

Applicering: Dutta fast glanset på läpparna med hjälp av fingrarna.

Passar: Alla


Liplaquer, penselglans - i tub eller penselform

Applicering: Använd fingrarna för att dutta fast glanset.

Passar: Alla som vill ha läppmakeup med lång hållbarhet.


Vårdande läppglans

Vanligtvis använder man cerat eller liknande när man har torra läppar och över det har men sedan läppstift och glans. Med det vårdande läppglanset slipper man anända så många olika produkter, utan det räcker med en. Läpparna blir snygga och det torra försvinner snabbt och lätt.

Applicering: Direkt från hylsan med medföljande redskap.
Passar: Alla


Migrän

Hallå!

Har haft migrän hela dagen, verkligen mått skitkasst. Fick en migräntablett av mamma men det blev bara ännu värre. Gick i alla fall och gjorde provet i naturkunskap och kämpade igenom det. Det gick ganska bra, tyckte jag i alla fall, Men jag vill aldrig säga att det gick jätteba ifall det visar sig att det går dåligt sen.

Nu busar William med Sixten i trappan. Vi ska tvätta. Orkade bara sätta igång en maskin förut, men det är i alla fall bättre än ingenting.

Williams nya dator fungerar inte alls nu, så jag ska försöka få ihop makeupguiden ändå. Inom en halvtimma ska den förhoppningsvis ligga uppe!

Hälsningar från Kramfors!

Hej igen!

Just nu sitter jag här och har tagit en pluggpaus och äter godis och lyssnar på Williams eviga tjöt om sin nya dator, som inte ens vill fungera. Den här gången är det den blåa lampan ovanpå som är problemet, den lyser nämligen rakt i ögonen. Jag är glad att det inte var jag som valde dumburk i alla fall.

Såg att jag fått en kommentar av Mona från Kramfort, tyckte att det var jättekul! Hon och Åke är helt underbara, träffade dem i Kyrkdal när jag och William var där i somras. Hoppas att vi ses i sommar igen!

Jag tog mig en powerwalk bort till min mormor, genom motionsslingan som ligger här i närheten och för en liten stund kände jag mig bättre. Kom fram till den "lilla sjön" där det låg ett tunt, tunt laget med is som solen speglade sig så fint i. Naturen alldeles stilla och helt tyst. Hade jag haft med mig kameran hade det blivit några fina bilder. Dit ska jag ta med Therese någon dag, vore supermysigt! Jag är allt den lilla skogsmulle som jag var på dagis.


Det gick inte alls lika snabbs som planerat att klippa ut tyget, vi ville tänka igenom allting några extra gånger och vi har fått fullkomligt spader på den konstiga underkjolen som ska vara till klänningen. Kan någon förklara för mig hur en underkojl, som ska sitta tajt i midjan, ska sys av två stycken delar som är ca 70cm var? 140cm är jag knappast runt midjan och med resår blir det ju jättebökigt. Vi fattar noll. Klippte inte ut den delen eftersom vi inte har bestämt oss hur vi gör än.

Fick springa hem, i alla fall gå i rask takt så att jag fick håll, för att jag skulle hinna byta om innan jobbet. William hann förhöra mig en gång innan jag sprang iväg. Jag ringde honom på jobbet och då förhörde han mig en gång medan jag moppade aerobicsalen. Efter jobbet har jag läst igenom alla frågor och svar igen och ska läsa igenom texten i boken innan jag lägger mig.

Funderar på att träna imorgon innan skolan, men med tanke på hur dåligt jag mått hela dagen idag ska jag nog bara ta det lugnt så att jag orkar göra provet.

Ha det toppen, imorgon kommer makeupguiden och då blir det Läppar!


Onsdag

Hejsan!

Idag vaknade jag med migrän så jag gick bara upp och tog en treo och gick raka vägen till sängen igen. Nu, några timmar senare har treon fortfarande inte gett något resultat utan mår fortfarande lika kasst. Försökte bota det med både mat och vatten, men det gav inget resultat det heller.

Hur som helst, förra veckan planerade jag och min mormor att jag skulle komma dit idag för att klippa till tyget till min balklänning. Jag vågar inte göra det själv eftersom jag glömmer bort att kolla efter trådraken och min mormor vågade inte själv ifall något skulle bli fel. Mesiga familjen?

Efter att jag klippt till tyget måste jag skynda mig hem för att hinna plugga någonting inför imorgon (har både naturprov och fotoredovisning) innan det bär iväg till jobbet. William får nog hjälpa mig att plugga när jag jobbar. Han får ställa frågor och jag får försöka svara så gått jag kan medan jag moppar, dammsuger och snyggar till.

Dags att ge sig ut i solskenet!

Ibland undrar man


Kommentar:
Therese: Alltså, jag ser helt konstig ut på den här bilden, helt onormal.
Therese visar bilden för mig.
Josephine: Så du menar att jag ser normal ut? 

Pluggteamet Therese och Josephine

Vi är fanimej bäst när vi pluggar tillsammans.
Dock trodde vi att arbetet skulle vara lite mindre och inte alls ta så lång tid som det verkligen gjort.
Vi skrev 4 sidor och har massa olika artiklar som stärker argumenten, blev ett arbete på 8 sidor ungefär.
Tänka sig!


Visning


Jag och William har bestämt oss för att gå på visningen i alla fall.
Hoppas att vi hittar massa fel på den så att man kan känna att lägenheten inte ar någonting för oss,
fast det kommer nog aldrig hända, tyvärr!



Balklänningen


Tänkte bara slänga upp en bild på min bilvande balklänning.
Förhoppningsvis blir den lika fin som i mitt huvud.
Ska börja klippa till på onsdag, overlocka på fredag och sy nästan hela vecka tolv.
Funderar på att sy på transparenta pälor på underkjolen, vad tror ni om det?

Äntligen!

Nu har jag gjort klart frågorna till naturkunskapen, känner mig superduktig. Har skrivit sju sidor, det ni!

Min belöning blir att lägga mig och slappa till Beck - den svaga länken som går på fyran nu.


Ni missar väl inte veckans Beck?

Pluggpaus

Tänkte bara titta in här en sväng innan jag fortsätter att plugga.

Imorse gjorde jag frukost på sängen åt William för att lyckas få upp honom. Han är nästan helt omöjlig att få liv i. Vi bestämde oss för att trotsa vädret och ta oss in till Passion för mat-mässan som var på Eriksberg. Där fick man provsmaka samma olika saker och jag tog nästan någonting från varje bord, fast vinet höll jag mig ifrån. Är ändå ingen vinfantast. Medan jag provsmakade shoppade William. Han kom hem med:

- Salami, orginal.
- Salami, grönpeppar.
- En påse med olika grillgrejor, bbqrub, bbqmarinade, dip och på köpet fick han med en silikonpensel och en häfte om produkterna.
- 7 stycken olika ölkorvar
- 2hg kallrökt hjortskinka.


Några av Williams inköp, resten ligger i kylen.
Kokboken fick man gratis om man anmälde sig på en hemsida.


Dags för mig att återgå till min nya bästis, naturkunskapsboken!

Färdigtränad

Usch vad jag kände mig otränad på gymmet. Men det gick ganska bra ändå. Försökte pressa gränsen så att jag inte skulle ge upp direkt.

15 min - löpband
10 min - "wave"
15 min - rodd (biceps + triceps)
15 min - excite

Kände mig helt slut när vi åkte därifrån, men börjar piggna till nu. William köpte inget gymkort, men om ni hjälper till att tjata lite så gör han nog det snart.

Nu ska jag duscha!

Träning

Ska alldeles strax sticka ner till gymmet och träna lite, får till och med med mig William idag! Det är nog rekord. Mamma ska köra Body pump 10.30 så jag och William håller oss till gymmet idag. Ska även hinna med en lite solstund innan. Jag tänkte att det är bättre innan, som lite uppvärmning, än efter då jag skulle bli stekt.

Det ska bli sååå skönt att träna, får se om William köper sig ett gymkort han med så att vi kommer iväg lite oftare. Vore toppen!


Vi hörs sen då!

Tråk

Usch, jag spyr nästan över hur tråkigt jag har det. Ska aldrig komma på den dumma idén att slänga iväg William utan att ha något att göra själv först. Hade massa planer på att jag skulle ta mig ett bad, göra en inpackning och snygga till mina ögonbryn men har inte ens orkat att slappa. Har för ovanlighetens skull suttit inne på msn, har fått filmen om "människans utveckling" av Sara. Den filmen gjorde vi i biologin i 9an, snacka om att vi var bäst! Fick även veta att min gamla klasskompis har flyttat hemifrån och ska få barn. Tänka sig!

Har till och med försökt göra inlärningsmålen som är till på onsdag, har nog aldrig varit så engagerad i det. Brukar alltid göra det på kvällen innan, det ni!

Pratade med William nyss, han tog sig en sväng i Slottskogen och äventyrade, vi får väl hoppas att han kommer hem hel och ren efter det i alla fall.

Jag tror faktiskt att jag ska lägga mig och läsa naturkunskap nu, vi har prov på torsdag och det blir nog dåligt med plugg i veckan om jag känner mig rätt.


Godnatt!

Idag får pojkarna vara pojkar

Ikväll har jag slängt ut William, tyckte att han skulle umgås och fira sin födelsedag med sina kompisar här i Göteborg. Ska han bo här, är det viktigt att han har sina kompisar. Jag valde att stanna hemma för att jag vet själv att det inte är samma sak när ens pojk-/flickvän är med. Så idag får pojkarna vara pojkar. Jag skulle egentligen ut med tjejerna från skolan, men det var saker som kom emellan för alla.

Jag kommer spendera kvällen med mamma, vi ska planera lite för imorgon, kika på körkortsböcker - eftersom att de som William har är för gamla och eftersom jag inte har några redan men måste verkligen komma igång nu. Vi slappar nog framför "Så ska det låta" som är mammas hobby på fredagskvällarna. Just nu håller mamma, Christopher och jag (lite halvt) på att fixa i mamma och pappas rum. De håller på att fräscha upp nämligen. De har tapetserat, dock var en rulle feltryckt så det är en vägg som inte är klar, de väntar på tapeten. Nu är det garderobsmontering som gäller. Jag hjälper till med de lätta grejorna, som att förbereda inför tv-tittandet sedan.


Sitter inte helt lottlös i alla fall.


"William, sluta retas med Sixten!"
När mamma rensade ur garderoberna hittade vi massa lampskärmar som hon har gjort en gång i tiden. Detta är överdelen av en "svamp-lampa". Den hade jag när jag var liten och jag älskar den.

Williams födelsedag

Efter inlägget igår blev det lite ändrade planer när Williams pappa ringde mig och sa att han var här i Göteborg och ville överraska William. Jag som är sämst! på att hålla en hemlighet och jag har inget pokerfejs för fem öre men jag tyckte att jag klarade mitt ganska bra. Glömde helt bort kameran så det blev inga bilder alls, förlåt.

Vi åt på ett ställe som heter The Old Beefeater Inn, det är en engelsk pub och helt underbar. Man går in genom en telefonkiosk, vilket jag förvisso inte la märke till fören jag läste det i menyn, men i alla fall.


Maten är fantastisk, servicen är bra och stämningen är på topp.
Tycker verkligen att man ska besöka det här stället minst en gång i sitt liv.
Förutom att man saknade engelskan runt sig så var man för några timmar på en riktig brittisk pub!

Makeup guide, del 10



Ögon, fortsättning

Maskara – spännande fransar till vardag och fest
Maskaran klassas som den absolut viktigaste makeup delen av många kvinnor. Över 90 % av alla kvinnor i Sverige äger en maskara. Den vanligaste färgen är svart men det finns även i brunt, blått, rödtonat med fler. Maskarans uppgift är att ge ögonen är öppnare blick. Maskaran fungerar även utmärkt till att markera en speciell stil. Beroende på hur man vill se ut, bestäms maskara mängden utifrån det.


1. Korta och glesa fransar: Använd en kompakt tät och tunn borste med fyllande maskara
Effekt: Tätare och fylligare fransar.


2. Korta och styva fransar: Välj en borste som är tät och tjock som separerar fransarna. Helst med ”curl” effekt som även fyller. Det ger både stöd och lyft.



3. Långa, glesa och styva ögonfransar: Välj en tätare borste som är tjockast i mitten. Undvik för tun och för tjock maskarakvalitet. De har en tendens till att tunga ner en tung frans. Satsa på lätta maskaror som böjer, så kallad ”curl” effekt.


4. Långa och tunna ögonfransar: Få tag i en tät med oregelbunden borste som griper tar och separerar varje frans. Undvik maskaror med ”lösögonfranseffekt” eftersom de tynger ner samtidigt som de kan få fransarna att likna spindelben.


5. Långa och täta fransar: Undvika en tät bortse och istället använda en glesare variant som inte ger fransarna tjockhet. Effekt: Fint separerade fransar utan att de klumpar ihop.

Dags för fotolektion!

Nu sitter jag och Therese och väntar på att fotolektionen ska börja. Den lektionen som vi verkligen älskar, eller inte. Idag är det redovisning av fotografer, men jag ska inte göra fören nästa vecka. Så dags att lyssna på andra från gruppen hela lektionen helt enkelt.

Efter lektionen ska jag möta upp William på järntorget och därifrån ska vi gå till en restaurang och äta. Lite födelsedagsfirande ska det allt bli. Therese är jätteavundsjuk!

Berättar om kvällen och lägger in bilder senare. Dessutom kommer veckans makeupgudie ut ikväll och idag blir det Maskara. Ha det toppen!



Vad är det för en dag?



Jo, det är Williams födelsedag! <3
Grattis älskling! <3

Onsdag

Hejsan!

Som ni nog märkte i förra inlägget är jag inte på mitt vanliga solskens humör, men såna dagar har väl alla? Idag har jag bara en lektion och sedan har jag möte med Syon, ska prata lite framtid med henne och få olika alternativ på utbildningar. Så i eftermiddag kanske jag vet vad jag vill bli när jag blir stor!

Ikväll är det dags att jobba igen, förra veckan tog Jonathan över eftersom jag hade så fruktansvärt ont i ryggen. Det tackar vi för! Egentligen är jag inte så mycket bättre, men jag måste gå, behöver pengarna.

Dags att börja förbereda sig för bussen. Ha en toppendag!


Dags att ta farväl

Igår blev det dags att ta farväl av alla lägenhetsplaner vi någonsin haft. William fick, precis som jag trodde, inte betald praktik. Just när det såg ut att lösa sig med banken och det enda de ville ha var ett papper på att William hade inkomst, så sket det sig totalt.

Kan inte beskriva känslan som jag fick i hela kroppen när William ringde och sa att vi fick låna pengar, jag var sååå nära att börja gråta. Men vad spelar det för roll när man blir ner knuffad i skiten igen?


Får ringa mäklaren sen och avboka!

Det är därför man älskar dem.

Josephine: När går busskortet ut?
Raman: Klockan sju.
Sandra: Juni.


Raman: ...han ba, jag ba, dem ba.....
Sandra och Josephine lyssnar.
Raman: En gång....jag hade MENS!

En gång... jag hade MENS!

Hallå!

Dålig uppdatering på sistone jag vet, men har inte haft något att skriva. Kan kompensera med fler den här veckan.

Idag var det en ganska lugn skoldag, är skönt med projekt som är slappa så man kan varva ner ibland. Efter skolan åkte jag, Alexandra, Raman och Sandra in till stan i Alexandras supercoola bil. Jag är helt kär, är det inte underbart att åka med sina vänner istället för att mamma eller pappa kör runt en? Jag ska fasen börja prioritera körkortet lite mera, framförallt efter studenten. Skulle vi ta en intensivkurs i sommar, tjejer? Så i sommar, ska jag i alla fall försöka, att skaffa körkort. Börja övningsköra lite mera kanske.

Vi skulle besöka arbetsförmedlingen för att få svar på våra i-mål som handla om vad de gör för ungdomar/finanskrisdrabbade personer. Vet inte riktigt vad som hände, men vägen dit var nog den roligaste på länge. Sandra ylade, Alexandra gick mot rött när en polis stod i kön och vi var allmänt fnittriga.

Efteråt gick jag, Raman och Sandra på jensens och som sist, satt vi där jättelänge. Två timmar blev det väl? Är helt underbart att sitta och äta god mat och snacka massa skit om allt mellan himmel och jord. Måste göras oftare!

Dags att fixa klart i-målen så att man kan få lååång sovmorgon imorgon! Ha det toppen!

RSS 2.0