Fredag

Idag, fredag den 31 oktober - halloween 2008, har det hänt.
Lägg datumet på minnet för idag skaffade min älskling, William, sin egna blogg!

Den kan ni kika in på här -> www.tetab.blogg.se

Ha en toppenkväll, för det ska jag och William ha. <3
Kram

Resumé av onsdagen

Hejsan!

Igår var jag dålig med att uppdatera bloggen så ni får veta allt idag istället. Jag och mamma skulle åka till däckverkstaden och få däcken bytta på bilen, ni vet - det är dags för vinterdäcken! Det är egentligen min moster som får min mamma att byta däck eftersom de ska åka ner till Malmö nästa helg och då ville on hellre ta tåget dit än att åka med mamma om hon inte bytt. Därför han mamma sina fula däck igen, utan de snygga fälgarna. Hursomhelst!

Vi kommer dit, parkerar och går in för att betala. Sen ställer vi oss i kön (vi bildade kön, stod först!) för att det stod en stor skylt "Om du bokat tid ställ dig här". Duktiga som vi var stod vi där och väntade. Trodde att någon skulle komma ut och säga att det var dags att köra in. En annan bil åker och då var vi näst på tur. Men ingen kom och viftade in oss och de som var där gick därifrån. Jag och mamma stod kvar och väntade som de svenssons vi är. Då kommer det en gubbe som ställer sig bakom oss i kön, går in och betalar och säger sedan till gubbarna som just kommit tillbaka "är dte bara att köra in?" och de säger ja. Då säger mamma att hon var först och att han fick vänta. Då sa han: "jag har bokat tid". Då sa mamma att vi också hade det. Till svar på det får vi "a, jag vet inte vad de håller på med där inne". Så skyndar han sig bort till bilen och bara kör före oss. Ett sånt as alltså! Riktigt ful också. Det som känns bäst var i alla fall att vi kom in till de andra bredvid istället efter en liten stund men var ute före idioten! Shii fick han!

När däcken var bytte åkte vi till ett cafe och åt soppa, supergott! Sedan åkte vi vidare till Orienthallen där vi köpte nötter och godis. Det är ungefär det vi åker dit och handlar. Mamma ville till Allum och kolla på kläder så det blev vår nästa destination. Jag köpte ingenting, medan mamma kom därifrån med två tröjor, ett par strumpbyxor och ett volym shampoo och ett volym balsam. Fika sugna som vi var åkte vi till ett konditori och köpte med oss bulle hem.

Dags för jobbet senare på kvällen. Börjar gå fortare och fortare nu när jag städar.

Nu måste jag skynda mig att göra iordning mig. Ska iväg snart på vattengympa! Ska bli jätteroligt. Idag följer Therese med och testar på också.

Vi hörs sen då!
Kram

Onsdag

Jag har varit vaken sen 8.45 ungefär, kan aldrig riktigt somna efter att William har gått. Någonting saknas då. Dagen började med att jag kollade på topmodel vilket är en hur bra start som helst på dagen tycker jag! Godis till det, kan det bli bättre?

Mamma har hunnit ringa två gånger redan och jag blir snart galen på signalen på den nya telefonen. Låter ju som ett brandlarm x10. Jag ska försöka ändra den så att man slipper få en hjärtinfarkt varje gång någon ringer. Sterling har gått i konkurs imorse och eftersom mamma och pappa precis hade bokat en resa till Malaga med det företaget ville de se om man på något sätt kunde få tillbaka pengarna. 4000:- är ganska mycket att slänga i sjön. Så jag fick först leta upp ett nummer till SEBs kunstjänst. Sen ringde mamma och sa att hon fick tillbaka pengarna.

Onsdagen spenderas med mamma efter att hon har slutat. Ska mötas 12.45 på parkeringen här utanför då jag skulle ta med min aloe vera ut då en kund skulle komma och hämta. 13.15 har mamma tid för däckbyte nere i industiområdet och efter det ska jag och mamma till orienthallen. Det var länge sen vi var där, de har massor av gott! Bara man undviker charken för det blir för mycket för mig. Har faktiskt ingen lust att kolla på kotunga och fårtestiklar. Efter det åker vi nog in till stan och fikar, skulle även kolla på ett ställe där man får måla sitt egna porslin. Låter super i mina öron!

Nu tycker jag att det är dags att tänka på att äta frukost, några godisbitar håller man sig inte mätt på. Ha en toppendag för det ska jag ha med min mamma.

Kram

Nordstan

Hej igen!

Fick ett sms av Raman för ett tag sen där det stod: Snabb info. Torsdag den 30 oktober kl 12.30 kommer en man skjuta massa människor i nordstan. Han har lagt ut en video där han lovar att döda folk. För din och min skull åk inte till stan. För mer info titta på lokala nyheter kl. 22.00 på tv4. Skicka vidare till alla i Göteborg". Den första tanken som slog mig, var lite bitter. Kände att man inte gör en sån sak, som jag anser vara väldigt allvarlig, till ett kedjebrev. Såsom folk brukar göra och säga att man får otur i kärlek i 20 år eller någonting. (Kan avslöja att jag nästan aldrig har skickat vidare såna sms och se på mig, jag är hur lycklig som helst med den underbaraste personen i världen) Hur som helst, tillbaka till ämnet. Jag läste upp smset för mamma och hon säger lugnt "ja, men det var nog det pappa hade uppe på datorn förut, han menade inget allvarligt". Hur fan kan det inte vara allvarligt? Det är fan någon som hotar att skjuta folk!

Tankarna gick direkt till alla dödsskjutningar i USA som kändes sååå långt borta, det var någonting som man såg på tv. Sedan började det hända i Finland, vårt grannland! Det är helt sinnessjukt! Jag har ju till och med varit på klassresa med någon skola ifrån Finland, tänk om någon av dem är inblandade? Det kommer jag nog aldrig att få veta eftersom jag inte har någon kontakt med dem längre. Minns inte ens vilken skola de gick på. Den senaste dödsskjutningen har analyserats hit och dit och polisen har kritiserats eftersom de släppte honom. Om man släpper en sån galning efter att han har lagt ut en film om att han ska skjuta folk för att de tycker att han verkar ångerfull, då är det väl självklart att han sätter planerna i verket så snabbt som möjligt för att polisen inte ska kunna få mer upplysningar om honom för att kunna stoppa honom.

När ett sånt hot inte händer långt borta längre, utan här i min egen lilla stad där man i alla fall känner sig någorlunda säker blir i alla fall jag rädd. Sådana galningar ska inte existera i min lilla trygga värld. På nyhetrena förut sa de att polisen hade sagt att mannen verkade mycket ångerfull och att en domare ska betämma straffet. Kommer de bara släppa honom sen då? och kanske begå samma misstag som polisen i Finland? Är det inte bättre att uppmärksamma fallet ännu mera och verkligen kontrollera att allt är okej. Om en man är såpass dum i huvudet att han lägger ut en film där han säger att han ska döda folk då kan han väl lika gärna vara en jävel på att spela ångerfull?

Nu känner jag att jag börjar spåra ur så innan jag har sabbat hela min kväll så hoppas jag bara, av hela mitt hjärta, att den svenska polisen inte begår samma "misstag" som polisen i Finland.

Sov gott och dröm sött. Jag ska i alla fall försöka!
Kram

Pappa

Idag var min pappa med i tv. Sååå stolt är jag över honom. Det är första gången som jag ser honom på tv, så det var riktigt roligt faktiskt. Han pratade om bostadsläget i göteborg för tillfället tillsammans med två andra, en tjej från "jagvillhabostad.nu" och en gubbe från JM, min pappa ägde ju alla, så enkelt är det. När jag satte mig framför tvn för att kolla på pappa så blev jag mer och mer nervös, jag hade ju ingen aning om hur det skulle vara att se honom på tv. Började nästan gråta av gläde och stolthet när jag såg honom. Det är nog först nu som jag förstår hur viktig roll han har. Det första som jag märkte var faktiskt vilka strumpor han hade på sig, en sak som bara jag såg tror jag. Sedan hade jag faktiskt rätt när han kom hem, det var Homer-strumporna!

Jag älskar dig pappa!

Att-göra-idag-listan

Godmorgon!

Uppe med tuppen varje dag nu eftersom att William väcker mig innan han ska gå. Jag hinner bli såpass vaken att jag inte kan somna om sen och jag orkar inte ligga och vrida och vända på mig så det är bättre att gå upp! Vaknade med ont i halsen idag också och då lovade jag mig själv att jag skulle vara hemma och vila men det löftet bryter jag nog. Jag ska åka in till stan en sväng för att fixa mitt pass och då tänkte jag att jag likagärna kan passa på att slänga in alla våra mynt på banken. Två flugor i en smäll.

Ser nog till att vara inne i stan vid tio så att jag slipper de långa köerna som det brukar vara. Passpolisen öppnar redan klockan nio och riktigt så snabb är jag inte på att göra iordning mig. Måste ju se bra ut på mitt nya pass! Känner inte ens igen mig på det gamla och när vi åkte till kroatioen stod de och kollade på mitt pass jättelänge för att verkligen försäkra sig om att det var jag. Nu minns jag till och med när vi åkte buss, jag och mamma, till Berlin i några dagar. På hemvägen i bussen kommer tullpolisen på och vi ska visa pass och allt. Mamma tyckte att det var så roligt att jag satt där helt nyvaken och stel som en pinne när de kollade på mitt pass.

Efter alla ärenden i stan får jag se om Lina ens har vaknat. Antingen åker jag hem emellan eller så åker jag direkt till henne. Vi sa dega hela dagen framför tv:n och svulla i oss chips. Det blir mys.

Ska hoppa i duschen nu,
Kram

Pengar

Nu har jag äntligen fått min lön, 860:- blev det efter skatt. Jag har inte orkat bry mig om att skicka in en lapp om att jag kommer tjäna mindre än 16.000 eller vad det är för att slippa att betala skatt. Men jag tycker därför att det är skönare att få tillbaka omkring 1500:- i maj nästa år. Skönt skönt eftersom då är min tid med studiebidrag slut.

Alla pengar ska sparas, kommer leva döfattigt nu men det är det värt. Det finns så mycket som jag måste spara pengar till. Körkort, resa, studenten är bara några fack som pengarna kommer läggas i. Jag och William har öppnat ett gemensamt sparkonto, som jag nog har nämnt och då går ungefär 500:- dit varje månad. Sen måste jag nog bli lite bättre på att betala pappa min telefonräkning. Just nu är det han som betalar allting utan att säga något fast jag vet att han stör sig på det. Det hade även varit skoj att kunna köpa lite roligare julklappar till familjen än ett par strumpor :P

Vi får se hur det blir, spara ska i alla fall bli mitt mellannamn nu och en bra bit framåt.

Sov sött,
Kram.

Träning

Är hemma ifrån träningen och det var lika skönt den här gången. Kändes hur skönt som helst att ligga där och flyta runt. Känns inte som att man ansträngersig så mycket men man känner efteråt sen. Idag var det mycket fokus på mage. Känner mig helt avslappnad efteråt också. Vattenharmoni är min grej alltså, trivs som fisken i vattnet.

Nu blir det Design Simon & Thomas med William, supermys!
Kram

Sego

Idag blir det inte mycket gjort, håller på att tvätta i alla fall. Lite nytta gör jag ändå.

Har nyss gjort amerikanska pannkakor och ätit inför träningen. Lite för tidigt kanske man bättre det än för sent. Ikväll blir det vattenharmoni igen, känns skönt att bli lite avslappnad. Sträckte axeln förut när jag skulle fixa med videon så det lär behövas. Är så stel nu, stelare än vanligt. Det beror nog ganska mycket på vår nya, stora säng. Den är för hård för mig. Jag får antingen gå upp massor i vikt eller köpa en mjukare madrass.

Nu börjar lovplanerna falla på plats så jag får se till att få så mycket som möjligt gjort på mina lediga timmar. Idag är det bara träningen som är inplanerad 18.00-18.45. Sen blir det en segokväll tillsammans med William. Imorgon ska jag träffa Lina och vi ska hitta på någonting som är gratis eftersom vi båda är luspanka. Ska förresten höra om min lön när jag ändå ska träna idag. På onsdag ska jag och min kära mamma hitta på någonting. Vi ska mötas i stan efter att hon har slutat. Alltså ses vi väl runt ett/två tiden. Ska bli kul att spendera lite mer tid med henne. På torsdag har jag inget mer inplanerat än vattengympan klockan 8.30. Kanske åker och äter lunch med min älskling. Efter det är mina planer fortfarande luddiga. Någon dag ska jag iväg till min mormor och morfar och spendera lite tid med dem. Berättar om mina andra planer sen när de är klara :)

Kram på er.

SATC

Lika mysig som första gången jag såg den, fast idag grät jag inte.
Ni som inte har sett den än, gör det! :)
 Jag har inte följt serien men jag älskar filmen.
Är det vi om 20 år?



Halsont

William kanske får rätt i alla fall, hade jätteont i halsen när jag vaknade. Hade redan ont igår kväll men trodde att det bara var något tillfälligt. Vi ha Strepsils hemma men jag tycker inte att de hjälper så mycket. Det är nästan motsatt effekt av dem. Om man redan har ont i halsen, varför ska man då få en brännande känsla i munnen, på tungan och gomen, om man tar en tablett som ska motverka ont i halsen. Är det för att man ska få mot-ont? Har jag ont på ett annat ställe så slutar jag tänka på varjag hade ont först? Om det är tekniken med den tabletten fungerar det tyvärr inte så bra på mig.

Jag har i alla fall fått i mig lite frukost nu. Har slängt in Williams tröja på handtvättsprogrammet på tvättmaskinen för den får intr tvättas på något annat. Sixten, min katt, tyckte att det var mycket godare att slicka på sitt underlägg än att äta torrfoder, han är en kräsen katt! Har börjat kolla på Sex and the City-filmen nu. Är adra gången jag ser den, såg den på bio med William och hans mamma i sommras. Myspys film! <3

Nu ska jag bädda ner mig i sängen igen, funderar på att göra varmchoklad som jag kan smutta på medan jag kollar klart på filmen. Hoppas att ni mår toppen!
Kram

Den efterlängtade (?) uppdateringen

Hejsan!

Nu har William hasat sig iväg till jobbet. Han tycker att det är jätteorättvist att jag får vara hemma och vara ledig en hel vecka så han säger att jag är sjuk istället. Alltså, jag kommer vara sjuk hela vecka 44.

Ni som brukar läsa min blogg märker att jag har ändrat stil på den. Tröttnade på den rosa "bubblegum" som jag hade innan. Därför blev det den här, gula, som jag inte minns namnet på. Testade igenom alla men många kändes så tråkiga och då fick dte bli den som var minst tråkig. Vill verkligen ha en proffsfixad, men vad säger att jag inte skulle kunna tröttna på den om en månad och vilja byta igen. Så mycket pengar har jag inte, jag har inte ens fått min lön! :\

Att-göra-listan som jag slängde in igår kommer nog att ändras under resans gång, saker kommer till och faller bort. Jag kommer redovisa vad som gjorts på listan och vad som har tillkommit på söndag, tror jag. Här är listan igen, ser ni någon ändring redan nu?

Att göra på lovet:
- Fixa nytt recept på livmoderhalscancer vaccinet.
- Ringa ungdomsmottagningen
- Skaffa ett nytt pass
- Boka bord (hemligt till var än så länge:))
- Läsa naturkunskap, 136-138+ 144-173. Kloning, genterapi, genteknik och GMO
- Göra svenska läxan
- Göra klart alla skisser och modeteckningar + inspirationskollaget
-Träna; Vattenharmoni måndag 18.00
- Träna; Vattengympa torsdag 8.30 (med Therese:))
- Fixa iordning med fotolektionsgrejorna.
- Tvätta
- Städa

Jag hade en långhelg den här veckan. Jag och William åkte till Stockholm redan på torsdagskvällen så jag fick ta ledigt på fredagen. Torsdagen gick fort, jag tränade 8.30 och sen var det skolan direkt efter som gällde. Hade bara en lektion, svenska C, som gick fort. För första gången som jag glömmer att stänga av ljudet på min telefon ska det givetvis ringa. Jag hörde det inte ens eftersom jag höll för öronen för att kunna koncentrera mig på texten vi skulle analysera medan Maggan stod och gapade framme vid tavlan. Alla hade redan hunnit titta sig omkring och sen märkte jag att alla var väldigt tysta och jag kände mig iaktagen. Då när jag slutar att hålla för öronen så hörde jag att min telefon ringde. Jag svarade, vilket jag egentligeninte fick, och då var dte självklart någon som ringt fel. Så onödigt alltså. Jag som trodde att det kanske var något av jobben som jag hade sökt.

Efter svenska lektionen åkte jag och Therese hem, även om vi egentligen skulle besöka sin gamla skola och prata med niorna om vårt gymnasium. Therese gick i en skola i Arvika så det är ju lite långt för henne att åka och i min gamla skola var niorna på praktik. Lärarna tyckte därför att vi skulle följa med till Lövgärdetskolan men vi tackae nej. Fotolektionen, i-valet, var inställt på grund av att vi skulle besöka en högstadieskola så vi fick inte framkalla någonting denna eftermiddag.

Hemma var jag extremt sugen på något gott att äta, typ en kokosboll eller något. Så när William säger att han är på väg hem ber jag honom att köpa med sig något. Då kommer han hem med den här:



Den var jättegod men eftersom jag var så hungrig så tog jag en lite för stor bit och då blev det väldigt mycket grädde glandat med vaniljkräm så jag mådde jätteilla. Blev lite överraskad när han kom hem med en hel tårta. William som själv säger att vi ska dra ner på onödiga kostander så går han och köper en tårta för runt 200:-

20.42 skulle tåget ifrån Göteborg gå, tyvärr var tåget försenat in på stationen så vi fick åka med ett annat tåg och blev ungefär 20 minuter sena. Tågresan orkar jag inte ens prata om med alla konstiga människor. Aldrig med kupé i alla fall.

I fredags skulle William till doktorn klockan ett. Tills doktorn ringerklockan nio och väcker William och säger att han måste byta tid till 10.45 eller 11.45. Han bytte till 10.45 för att vi skulle äta lunch med Louise och Cissi på Gondolen. Ett mycket fint ställe med härlig utsikt vid Slussen i Stockholm. Maten var jättegod! William fick sin favoritparfym av Louise från Kreta och jag fick ett solpuder med borste.

Louise ringde även till Amelia och fick faktikst tag på en tjej som ringde upp. Jag måste bli äldre så att folk lyssnar på mig. Min vinst hade inte skickats ut för att det var någon på företaget som fått Borelia eller något. Jag hade i alla fall vunnit ett solpuder med en borste och den skulle skickas ut i början på denna veckan. Så nu har jag snart två nya, alltid bra att ha och jag är glad att jag glömde köpa ett på Ullared när jag var där. Mitt eget är nästan slut.

Therese smsade mina resultat på reportaget och religionen, om jag förstod rätt?, och jag fick VG på allt. Tänkte inte ens på att det var fredag utan det kändes som att det var lördags så jag funderade först på varför hon var i skolan på en lördag, eller om de hade skrivit resultatet på pingpong.

Fredagen fortsatte för min del med lite pyssel med Wilma, Williams lillasyster som är 8. Vi kollade även på film . Livet enligt Rosa. Kom ihåg när jag själv satt och tittade på det när det gick på tv för några år sedan. fast då var jag äldre än 8, tolv kanske? Jag kommer inte ihåg, tyckte bara att det var ganska bra då men jag följde det inte slaviskt. Wilma verkade tycka att det var bra i alla fall :)

Pernilla lagade jättegod middag och sedan bakade hon en äpplepaj, den var supergod! Kvällen slutade med chipsfrossa framför idol tills jag gick och la mig vid tio :P

I lördags spelade vi bowling, William, Pernilla, Erik, Wilma och jag. Wilma förlorade och det var hon överlycklig för, eftersom förloraren fick en glass. Sean var det dags för mig och William att sätat oss på tåget och åka hem igen. Jag vill aldrig mer åka intercity. Det är hemskt. Framförallt om man inte har med sig en bok eller något.

Väl framme i Göteborg blev vi hämtade och jag fick, för ovanlighetens skull, sitta fram. Det berodde på att Christopher ville sitta bredvid sin flickvän som också kom med tåget. Jag har för vana att tycka att pappa har för hög volym på i bilen, om man vill prata med varandra, och brukar därför sänka. När det kom en låt som pappa tyckte vra jättebra höjde han nästan till max och då säger jag "ska du inte dra ner rutorna så att alla utanför hör också?" vilket jag aldrig skulle ha sagt.

Mamma hade dukat fint i vardagsrummet och lagat sin berömda smörgåstårta som är supergod! Älskar den. Satt och pratade länge och jag råkade hälla ut mitt glas med Rosé vin över hela duken. Jag fick tvätta sen.

Söndagen spenderades med hjälp av en miljon tvätt och städ. Jag skulle tvätta och William skulle städa, fast vi hjälptes åt med båda. Vi tvättade nog 8a maskiner igår och vi är ännu inte klara med tvätten, därför har jag någonting att göra idag. På kvällen tittade vi på andra avenyn, som jag förövringt tyckte mer om förra året, och 40 year old virgin. Har sett den ganska många gånger innan så jag gjorde lite andra saker undertiden medan William satt som nitad. Vi tog oss även varsitt fotbad med de grejor som jag fick i födelsedagspresent.

Nu har nog helgen ingenting mer skoj att bjuda på, så jag tänkte gå och lägga mig igen. Är nog bara uppe för att William såg till att jag vaknade när han gick upp. Klockan är ju faktiskt egentligen 9.50 (sommartid)
Kram.

Uppdatering

Nu har jag varit lite slö med att uppdatera min blogg mer än någon mening här och där, så imorgon lovar jag att det blir ett långt inlägg om helgens händelser.

Nu ska jag avsluta mitt fotbad.
Kram

Vecka 44

Att göra på lovet:
- Fixa nytt recept på livmoderhalscancer vaccinet.
- Ringa ungdomsmottagningen
- Skaffa ett nytt pass
- Boka bord (hemligt till var än så länge:))
- Läsa naturkunskap, 136-138+ 144-173. Kloning, genterapi, genteknik och GMO
- Göra svenska läxan
- Göra klart alla skisser och modeteckningar + inspirationskollaget
- Tvätta
- Städa

Vintertid

Ni har väl inte glömt att ställa om klockan?

Tisdag

Hejsan hejsan!
 Nu är jag hemma ifrån skolan igen, det känns ändå som att tiden gick fort trots att jag har varit borta sen halv tio. Satt och läste på vagnen och bussen på hemvägen. Har äntligen tagit tag i läsningen igen, denna gången fortsätter jag på Magdalena Graafs bok "det ska bli ett sant nöje att döda dig". Den är hemsk och jag får en klump i magen när jag läser den. Tänk om man själv hamnar i en sån situation som hon var i, misshandel, psykisk terror och så. Jag hade nog inte varit så stark som hon är. Det är en bok som jag tycker att ni ska läsa :)

 Klockan nio ringde jag studentmösse-företaget för att höra och då tog han bort stjärnan som de hade lagt till av misstag och så frågade jag även varför mössan blivit billigare. Han kollade i sin dator en stund men verkade egentligen inte hitta något utan sa "det beror nog på att ni har ett bättre avtal på skolan". Tur för mig! Då tackade jag och la på, kände mig lite nöjd.

När jag senare träffade på chefen över alla studentmössor på skolan så frågade jag honom om han visste någonting om det, en helt vanlig fråga som jag ställde i vanlig ton. Jag tror att han missuppfattade och att han trodde att jag klagade över företaget och allt (som jag har gjort tidigare i bloggen). Så han gick i försvarsposition direkt, men när jag förklarat vad jag menade blev det bättre. Han hade dock inte hört talas om att det skulle bli billigare än i katalogerna.

I skolan kollade jag även upp min inloggning på studentmösse-företaget igen och upptäckte då att han hade tagit bort rätt grej men glömt att ändra priset. Gnäll kärring som jag är, har blivit (?), så ringde jag nyss tillbaka och pratade med samma kille igen. Då bad han om ursäkt och ändrade priset. Ska se hur det blev om en stund, han sa att det skulle ta ungefär en kvart innan uppdateringen syntes.

Kram.

Studentmössan

Nu är det ju dags att betala studentmössan. Fick ett sms om det igår, oj vad seriöst det lät! Hursomhelst, så gick jag in på deras sida, skrev in mitt användarnamn och lösenord som jag fick i messet och där kom min studentmössebetalning upp, samt typ 5 stycken andras. Folk från min klass. Jag förstod helt enkelt inte min egen beställning. Om det står i katalogen att studentpaketet kostade 599:- och man har räknat på det och det skulle bli ungefär 650:- för allihop så blev det bara 549:- Vad har hänt? Jag måste ju ha missat någonting. Men vad? Helt skumt. Sen har de lagt till en stjärna i intialerna bak fast de vill jag inte ha. Ska ringa dit klockan nio då kundtjänsten har öppnat.

Är så trött på allting som har med studentmössan att göra. Men usch vad peppad jag är på att ta studenten! Kommer vara sååå underbart.

Vattenharmoni

Tillbaka ifrån gymmet. Det kändes jätteskönt att ligga där och flyta runt. Känner mig avslappnad och lugn efteråt. Kan säga att jag föredrar vattengympan eftersom där känner man att musklerna och hela kroppen jobbar och efteråt är man nästan helt slut. Vattenharmonin var inte alls likadan, mycket lugnare tempo och mycket arbeta-mot-vattenmotståndet. Visst det gör man i vattengympan också fast då använder man hantlar för att få mer tyngd.

Är inbokad på vattenharmonin nästa måndag igen och nästa torsdag (vecka 44) är jag med på vattengympan på morgonen igen. Står fortfarande som reserv på vattengympan nu på torsdag och hoppas verkligen att någon avbokar sig. Helst två eftersom jag står tvåa i kön.

Jag funderar på att beställa en bloggdesign, fast har ingen aning om hur den ska se ut eller hur det ska stå... vet alltså ingenting överhuvudtaget. Är bara trött på den jag har och på alla andra som finns att välja på som mallar. Vill ha något nytt och fräscht. Några tips och råd?

Nu ska jag och William mysa framför tv:n till Simon & Thomas. Blir nog också en bit av mammas äpplekaka som man känner doften av enda upp på mitt rum ifrån köket. Mums!

Simma lugnt.
Kram

Hemma från skolan

Är hemma en snabbis ifrån skolan nu. Har just ätit, det blev pannkakor med rivet äpple+mosad banan+kanel på, eftersom jag inte vill äta socker direkt innan träningen. Det var supergott!

Nu är det dags att hoppa i bikinin och packa ner handdukarna och sen är det dags att börja dra sig iväg. Ikväll blir det vattenharmoni som sagt, en sak som jag aldrig har testat på innan men det låter ju helt underbart. Bara det inte blir för slött.

Måste skynda mig nu, skriver hur det var sen.
Kram

Godmorgon måndag!

Har nyss duschat och ätit frukost så nu sitter jag här framför datorn med det nya tangentbordet, skriver i snigelfart eftersom knapparna reagerar sååå dåligt. Men så är det väl med silikon(?) tangentbord kanske? Får gå tillbaka och rätta ord och göra mellanslag. Allt detta för att William störs av det andra på natten, fast igår bad jag honom byta när jag skulle sova.

Sådär nu bytte jag tangentbord istället. Nu går det mycket bättre och snabbare att skriva. Det första stycket tog väl närmare fem minuter och få ner på det andra.

Idag har jag sovmorgon som vanligt på måndagar. Hade egentligen tänkt åka till passpolisen idag men orkar inte missa mer i skolan ifall det skulle dra ut på tiden. Det är bättre om jag går dit på lovet när jag ändå inte har någonting annat för mig. Mitt pass gick ut förra året i maj har jag för mig, så ni märker ju hur ofta jag är utanför Sverige om jag ännu inte skaffat mig ett nytt.

Nästa vecka är det alltså lov, hur skönt som helst! Så på torsdag åker jag och William till Stockholm och är där till på lördag. Så det blir en kort vecka för mig. Måste bara be om ledigt först, får jag inte det får jag sjukanmäla mig på fredag istället.

Idag har jag religion och naturkunskap som är "riktiga" lektioner och efter dem har vi mentorsmöte som jag hoppas inte ska ta så lång tid. Ska försöka komma ihåg att ta med min loggbok till projektarbetet så att min handledare kan läsa igenom den. Hoppas att jag får till klänningsskisserna snart, de blir jättedåliga på pappret och det känns inte som att jag har samma konsentration som sist.

I eftermiddag blir det nästan bara hem och vända, ska försöka hinna äta något också. Ska träna klockan sex ikväll så måste gå runt kvart över fem. Slutar vid halv fyra och det tar en timma hem.

Nu tyckte jag att jag hörde ett konstigt ljud, stängde av musiken och vände mig om. Det ösregnar ute nu! Såå tråkigt på hösten med allt regn. Tycker bara om hösten när det är klarblå himmel och bitande kallt ute. Regn är verkligen ingen höjdare.

Nu hoppas jag att William har något att läsa på jobbet. Det verkar som att han mest har dötid nu för tiden. Han har inte ens en dator att arbeta med på måndagar och torsdagar när det är någon annan som har tagit hans dator. Då måste han vänta på att Jan ska komma, och han kommer in ungefär vid lunch. Saknar dig älskling!

Ha det fint idag, nu är det sminkdags
Kram

Söndag

Hej hopp!

Dagen började med film och mys med Sixten och William och fortsatte sedan med frukost med mamma. Det var riktigt länge sedan jag åt en helgfrukost med någon av mina föräldrar så det var riktigt mysigt.

Jag och William drog till gymmet för att träna lite också. Vi hade inte bokat ett träningspass utan tränade själva i gymmet. Väldigt skönt när vi nästan var ensamma där. Jag körde mest kondition och tog det ganska lugnt eftersom jag är inbokad på ett träningspass imorgon. Då blir det "vattenharmoni".

Eftermiddagen/kvällen har jag spenderat framför tv:n och kollat på många Wallander och ätit godis. Älskar söndagar! <3

Nu börjar snart andra avenyn så det är dags att bänka sig framför tv:n igen.

William vill ha en katt
Kram

Handledarkurs

Idag var jag och mamma på handledar kursen, det var faktiskt riktigt intressant även om det kändes som att man satt där i en evighet. Han som föreläste började prata så långsamt att jag trodde att jag skulle somna men jag överlevde. Nu är alltså mamma min handledare och det är dags att börja övningsköra.

Önska mig lycka till
Kram

Natti natti

Nu är det dags att gå och lägga sig! Ska upp tidigt imorgon och gå promenad med mamma. Vi ska gå bort till kungssten och köpa frallor och sedan gå tillbaka. Kommer nog ta ungefär en timma och en timmes promenad i rask takt är super!

Jag, William och ev min mamma ska iväg och träna på söndag också :) Inget pass utan bara jobba i gymmet. Kommer kännas underbart!

Imorgon är det alltså dags för handledarkursen, hoppas att det går bra!

Idag har jag skrivit 6 inlägg i bloggen enbart för Thereses skull och vad är tacken? Hon tittar inte ens :P haha.

Sov gott och dröm sött.
Kram

Mat

Sitter här och är proppmätt. Tacos är sååå gott! Ikväll blir det bara supermys med William och mamma. Pappa är nämligen bortrest så det får bli lit kvalitetstid med mamsen.

Therese ska få åka till Thailand i december och det är någon som är dööööö avundsjuk här! Hallå, jag då? :P  Haha, jag hoppas att ni får det bra i alla fall :)

Vi får höras senare,
Kram

Här igen

Det blev inte så mycket pluggande av för min del, läste fyra sidor varav två som jag inte förstod någonting utav och somnade. När jag sovit i ungefär 1½ timma, tvingade jag mig upp och sitter nu och kollar på Wallander - den svaga punkten (tror jag:b)


Jag försöker kompensera att jag varit så dålig på bloggen det senaste.

Tillbaka till filmen nu.
Kram.

Tillbaka

Hallå i stugan!

Vilket kanonväder det var ute! Det är helt klarblå himmel och solen skiner, det är bitande kallt men gud så underbart!

Är hemma igen efter min lilla utflykt till Williams jobb. Det var nästan ingen kö på banken, jag tror det var tre nummer före eller något sådant, så därför gick det i raketfart. Vi öppnade ett gemensamt konto där vi ungefär ska sätta in omkring 500:-/månad tillsammans för att spara till lägenhet, resa eller liknande utgifter. Känns kanon!

Efter bankärendet gick vi till BurgerKing och åt lunch. Först var jag lite besviken över att min hamburgare var då liten och Williams var nästan dubbels så stor men tack och lov var min liten. Jag orkade knappt äta upp den. Åt inte ens upp pommes fritten. Jag som alltid vräker i mig snabbmat annars. Men när vi väl hade fått maten var jag inte så sugen längre, kanske en till effekt av min nya inställning till träning?

Nu ska jag inte sitta här längre. Ska börja läsa i Naturkunskapsboken. Känner mig grymt taggad faktiskt inför kapitlet om Genetik och Genteknik. Det känns som att provet kommer bli lättare om jag börjar plugga redan nu, typ 3-4 veckor innan provet, än att panikläsa allt dagen innan.

Det här är den vackra bok som jag kommer spendera följande timmar med.


Jag lovar att inte läsa ihjäl mig!
Kram

Ledig

Idag använder jag samma rubrik som sist bara för att jag vet hur mycket Therese har stört sig på att den kommer upp när hon vill läsa min blogg, tanken på att jag inte har skrivit något på tre dagar gör väl henne galen :p

Jag är i alla fall ledig idag också, hur skönt som helst! Har bara varit i skolan tre dagar den här veckan och inte haft så mycket att plugga på. Känns supersöknt! Tisdagen bara rusade förbi, hade två labbar i skolan och sedan avstamp till det nya projektet. Efter det skulle jag hem och skissa upp mina klänningar till kollektionen men det tog bara stopp. Har alla modeller i huvudet men när jag ska måla ner dem har jag för bråttom och för lite koncentration för att det ska bli bra. Därför satt jag mest och kollade i mina supertjocka tidningar som jag köpte för att få inspiration. Så snart borde mitt inspirations kollage vara klart och då kan jag skriva min inspirationstext. Onsdagen var också över på ett kick. Skolan gick fort och när jag för en gång skull gick på min passion (har fått arbeta hemma innan) var inte min lärare där så jag gick hem. Fortsatte att kolla i tidningarna efter mer inspiration. På onsdagskvällen jobbade jag som vanligt. Känns bra att ha ett jobb och få göra något vettigt, även om det kan kännas lite segt innan man kommer dit. Igår, torsdag, gick jag upp klockan sex för att hinna äta innan jag skulle träna och för att slippa håll. Sedan bar det iväg till vattengympan klockan 8.30. Gud vad roligt det var, ska verkligen fortsätta. Kändes skönt att göra något bra innan skolan. Står som reserv till nästa vecka och jag hoppas att jag får en plats. Idag får jag erkänna att jag har träningsverk :P Ska i alla fall försöka komma igång med träningen eftersom jag vet hur skönt det är och hur bra man känner sig efteråt. Torsdagar och söndag/måndag till att börja med så att jag kan komma igång lite lugnt. Hoppas att Therese skaffar sig ett gymkort snart så att vi kan träna tillsammans :) Skolan gick jättesnabbt igår också, veckan har verkligen bara runnit iväg, och då fick jag och therese framkalla våra negativ från förra veckan. Det var superroligt :)

Förhoppningsvis åker vi utomlands så att jag kan trän vattengyma i solen.

Igår kom Williams mamma och syster hem ifrån Kreta, hoppas att de har haft det bra! Jag är grymt avundsjuk i alla fall kan jag säga :P Jag vill också åka nu, nu, nu, nu! Men så är det ju en liten fattig student man är så det blir nog inte av på väldigt länge. Jag har inte ens ett pass.

Idag ska jag iväg till Williams jobb och störa :P Vi ska till banken med alla våra mynt som vi samlat på oss under några månader. 1510:- blev det, i stort sett endast i enkronor. Det ni! Sedan ska vi äta lunch tillsammans, får se vad det blir för spännande. Efter det tänkte jag åka hem och böra läsa Naturkunskap B och Filosofi A. Ska försöka vara duktig i alla fall. Det sägs ju att det är tanken som räknas ;b

Imorgon skall jag och mamma på den där handledarkursen som alla måste gå om man vill kunna övningsköra privat. det ska bli roligt att äntligen gå den och att jag förhoppningsvis bara behöver gå den en gång. Vi ska vara där från 11.00-14.30, då hoppas jag på att det är roligt annars kommer jag att somna.

Nu har tiden än en gång runnit ifrån mig. Jag måste skynda mig att göra iordning mig innan jag ska åka bort till William. Idag är det kanonväder här så det ska bli skönt att komma ut! Blir nog shorts idag. Hoppas att Therese har fått någonting spännande att läsa nu också ;b Ha det toppen idag!
Kram

Ledig

Hejsan allesammans!

Idag är jag ledig, i alla fall till hälften. Jag har ingen lust att besöka min gamla högstadieskola och då behövde man inte :P det låter sååå konstigt när de först säger att man ska besöka den, men när man säger att man inte vill gå tillbaka dit så slipper man. Idag är det plugg som gäller. Fast om jag känner mig rätt blir det till att dega framför tv:n men massa bra filmer. Om jag bara kunde hitta fjärrkontrollen! Vi har blivit experter på att slarva bort den nu för tiden. Den är helt spårlöst försvunnen!

I fredags var vi ute och firade Raman. I lördags fixade jag lite inför layouten, var bakfull och sov. I söndags träffade jag Therese en stund och pappa bytte våra fönster.

Idag såg jag en annons i GP som jag ska be William att ringa på. Förhoppningsvis är lägenheten inte så dyr och förhoppningsvis är det en lägenhet och inte en del i ett hus. Jag vill helst bo i ett lägenhetshus än i en villa, där de gjort om ett rum till en lägenhet. Bortskämda jag!

Nu ska jag fortsätta leta efter fjärrkontrollen för jag är trött på att titta på Oprah nu.
Vi hörs senare.
Kram

Bloggmiss

Har blivit lite dålig på att skriva, har nog inte orkar eller inte hunnit (?) Jag kan faktiskt inte svara på det själv ens. Igår var det i stort sett en pluggdag hela dagen. Åkte till skolan när vi skulle ha fotolektionen för att vi skulle framkalla. Det gick kanon, vilket team jag och Therese är! Vi är bäst, liksom <3

Idag fyller mig älskvärda mormor 75 år. Stort grattis! Så efter skolan ska jag dit och fira henne med pompa och ståt. Ska även iväg till Trädgårn ikväll där vi ska fira Raman så hela dagen går ut på att fira folk. Kommer bli kanon.

Har även prov idag, i religion. Jag har haft näsan i boken och alla papper i några dagar nu, så där är väl anledningen till bloggmissen. Jag ju till och med fått en tillsägelse att jag måste blogga mer. Vem kan det vara? :b

Ska bjuda er på "dagens outfit" idag bara för det, ska bara göra iordning mig först.

Hörs sen då, Kram

Klant

Dagen började bara med otur, var megatrött och ville egentligen inte gå upp. Sedan glömde jag telefonen hemma och springer genom skogen för att hinna hem snabbare, men då springer jag rakt in i en vass pinne så mitt lår är svullet och har fått en finfint sår där.

Varit i Borås hela dagen annars, var först på ett tyglager, där de egentligen inte hade så mycket saker. Hittade i alla fall inget blått till min balklänning men köpte, eller skolan betalade, ett creméfärgat tyg till min studentklänning. Hoppas att det blir fint bara! Sedan bar det iväg till Borås centrum där jag fick vara ledaren eftersom jag vara där "sååå" ofta :b Haha. Vi hittade till jensens i alla fall och vilka plus-poäng det stället får! Om ni tycker att jensens i Göteborg eller Stockholm är fint/mysigt så ska ni ju bara åka dit. Mitt nya favvoställe. Så fin lokal så jag inte ville gå därifrån. Såg hela torget också. Nästa gång jag kommer till Borås ska vi äta där Rickard! Vi fick maten väldigt snabbt också men fick kasta i oss den för att hinna tillbaka till bussarna som vi hade hyrt. (Gud vad speciell och märkvärdig man kände sig när man satt i dem, lite top model över det hela) Men när vi hade kastat i oss maten och stressat genom "hela" centrum tillbaka till bussarna hade lärarna inte ens kommit! Stress i onödan alltså. Men tillsist åkte vi iväg till Textilhögskolan där vi fick en guidad tur. Vet inte rikigt om jag vill gå där.. kändes inte som någonting för mig. Plus att man gärna ska ha läst massa förberedande kurser för att komma in. Får välja något annat tror jag, smink igen kanske?

Nu på kvällen har jag jobbat och idag fick jag mitt efterlängtade gymkort! :) Ska gå på mitt första pass, vattengympa, på torsdag 8.30-9.30. Innan skolan! Det ni. Haha.

Ska sova nu, orkar ingenting.
Kram

Tisdag

Hallå!

Har precis pratat klart med de på Amelia. Fick ringa dit idag igen eftersom de inte ringde upp. Precis som förväntat. Idag pratade jag med samma tjej som kopplade mig och hon sa att hon som hade hand om det satt i möte till klockan sex men att hon skulle vara på henne imorgon och säga att hon ska ringa upp. Hoppas att hon gör det, för jag orkar snart inte lägga energi på det längre. Jag har viktigare saker för mig än att sitta i telefonkö hela dagarna.

Nu ska jag testa allt inför på fredag, blir någonting fult nu kan jag ju alltid tvätta bort det men det är svårare sen när man ska ut och allt är lite stressat. Ska plugga religion sen också, när jag känner mig taggad.

Imorgon bär det iväg till Borås, ska försöka få ihop en bättre skiss på studentklänningen så att jag vet hur många meter tyg jag kommer behöva. Måste även börja måla mina andra skisser på balklänningar eftersom jag har satt min deadline på vecka 43. Kan måla hela helgen :)

Måste sätta igång och arbeta nu, annars hinner jag inte med att sova i natt.
Kram

Måndag

Hallå!

Är nyss hemkommen ifrån skolan, hade bara en riktig lektion så fick gå tidigare. Väntar på att Therese skall komma hit nu så ska vi plugga på religionen som vi har prov i på fredag. Än en gång har lärarna rört ihop det så vår religionslärare är borta till på onsdag och vi vet inte vad som kommer komma på provet, alltså måste vi plugga på exakt allting istället för om hon säger några sidor. Suck.

Har även ringt Amelia nyss, gud vad veligt det var. Stod ett nummer till kundtjänsten på deras hemsida som jag ringde, då kopplade en tjej mig till någon annan som i sin tur också skulle koppla mig vidare. Eftersom jag har sånt tålamod lät jag signalerna gå fram tills hon i "växel nr2" svarade igen och sa att personen inte svarade. Så hon tog mitt namn och nummer och så skulle hon be den personen att ringa upp mig. Ska därför sitta fastklistrad vid telefonen ifall hon ringer. Har dålig erfarenhet av folk som ska ringa upp. Men vi får väl se. Vill faktiskt ha min vinst!

Nu ska jag fixa iordning i rummet innan Therese trillar in. Dövarmt är det också så måste sätta på fläkten.

Hörs när jag pluggat klart!
Kram

Helgen

Hejsan hejsan!

Det har varit en toppenhelg och nu sitter jag här och försöker fixa med alla saker som vi köpte. William går och pratar i telefon, hjälper Göran med datorn.

I fredags åkte vi alltså till Halmstad, till min moster och hennes man. Vi satt och pratade på kvällen men gick och la oss ganska tidigt eftersom vi skulle gå upp klockan fem.

Klockan 05.00 ringer klockan på lördagsmorgonen och jag är ganska pigg. Är alltid det när jag vet att någonting kul ska hända på dagen. William var dödens och ville absolut inte gå upp ur sängen, men tillslut lyckades han. Efter att vi fått i oss lite frukost åkte vi iväg till Ullared - Ge-kås. Åkte kvart över sex och var där ungefär vid sju. Ingen kö, men mycket folk redan då. Vi började med att plocka lite allmänt krimskrams och sedan fick vi hjälpa grabbarna med att kolla på kläder. Jag som var ivrig för att springa iväg till damavdelningen stod och stampade med fötterna. Sen, äntligen, gick vi iväg till damavdelningen och trängdes med alla "kärringar", som Göran skulle uttrycka det. Vi var där från det att de öppnade tills det stängde. Oma och Opa kom även förbi en sväng och köpte lita småplock. Grymt roligt att träffa dem igen, sååå länge sedan.



Vi köpte massa massa massa saker. Fast jag hade gärna köpt ännu mera, haha. Shoppaholiken kommer fram när man har varit där. Köpte lite saker på beställning också.

När vi kom hem ifrån Ullared gick William och la sig nästan direkt, medan vi andra tog en macka. William fick bara sova omkring en timma för annars skulle ha aldrig somnat på natten sen. Vi åt supergod middag och senare packade vi upp alla saker så att vi skulle se vad vi hade köpt. Blev mycket småprylar för vår del. Göran sprang och testade sina kläder och lekte manekäng. Det var nog det roligaste jag och William har varit med om! Göran hade dragit åt skärpet för hårt på sina byxor och då säger Gabi: "du ser ut som en nazist." Då säger jag: "du ser ut att vara med i SS." Då tycker Göran själv att han ser ut som det eftersom att skjortan han har på sig är brun. "Brunskjortor:" Det kanske inte låter så skoj när jag berättar här, men hade ni varit med hade ni nog skrattat lia mycket. Göran drog även paraleller till att han skulle bli misshandlad på julbordet för att de skulle tro att han var nazist.



Senare på kvällen tog jag och Gabi varsitt fotbad och ansiktsmask. Jag tror inte att jag tålde min eftersom mina ögon blev irrieterade. Tror att det var ångorna ifrån masken eftersom jag inte hade fått något i ögat. Så jag fick skölja bort den. Lånade en svamp som var ifrån Kreta. Min nya kärlek! Den var helt underbar. Vi hade fotbadet framför tv:n där vi allihopa kollade på "En mamma och tre systrar", jag hade redan sett den och jag tycker att den är supermysig. Dock började en lasergrej lysa ovanför tv:n. Ingen av oss lös med någon laserpekare utan det måste ha varit någon utifrån. Snacka om att jag blev rädd! Jag trodde nästan att jag skulle dö. Tur att William klappade mig på huvudet så att jag kunde somna. (För er som inte vet då, så brukade mamma alltid vara tvungen att klappa mig på huvudet för att jag skulle kunna somna, men såfort hon slutade vaknade jag. Det gör jag visserligen inte nu, men det gör att jag känner mig lugn. Jag blir den lilla bebisen i spjälsängen igen då, typ)



Idag fixade Gabi mina naglar. Jag gjorde som Göran sa "gör någonting som du aldrig hade vågat annars" så då blev det rosa naglar med stickers på varje nagel. Det blev kanonsnyggt och jag är som vanligt supernöjd! Tack tack.



Helgen har alltså varit kanonbra, även om vi inte har fått sova så mycket. Nu skall jag in i duschen och sen blir det till att sova. Jag har som tur är sovmorgon imorgon, men jag vill somna bredvid min älskling.

Puss och godnatt!

Skiss



Här är en dålig skiss på min studentklänning. Är inte alls nöjd, men den får duga så länge. Tänkte att det "rutiga" skall vara spets, om det går?

Kom på att vi skall till Borås på onsdag och där ska vi dels till Textilhögskolan men även en tyggrossist, där vi kan köpa tyger för 10-20:- /meter. Ska jag passa på att köpa tyget där också? Hur mycket i så fall?

Kram

Naturkunskapsprovet - avklarat!

Hejsan!

Äntligen är provet avklarat. Det gick ganska bra, fast vissa fick jag hitta på lite egna svar på för att det skulle verka som jag kunde. Svarade i alla fall på alla frågor så man kanske kan få ett halvt poäng om något stämmer ungefär? :b

Kände mig lite depremerad imorse som ni kanske märkte i mitt inlägg. Therese och jag ska hålla en ritual på måndag för att få mig "frisk". Vettefasen om det kommer gå, men man kan väl testa?

Ikväll åker vi som sagt till Halmstad och imorgon bär det av till Ullared. Så hela helgen spenderas i Halmstad och därför kommer det nog inte hända så mycket mer på bloggen. Jag kommer lägga upp minst ett inlägg till innan jag åker men sen blir det nog inte fören på söndag.

Imorgon, lördag, fyller Raman19 år. Grattis! Hoppas att du får en kanondag även om du kommer jobba 8 timmar. Nästa helg blir det firande. Vi startar på jensens som har blivit som en tradition mellan oss tjejor och sedan blir dte utgång på kvällen. Hoppas att vi kommer in på trädgårn! Än en gång GRATTIS RAMAN! <3

Ska iväg och möta William på torget vid fem tiden. Ska shoppa någon present till min moster eftersom hon har fyllt år. Vi firade egentligen min och hennes födelsedag tillsammans sist vi var uppe, men då hade vi inte köpt någonting. Därför blir det kalas den här helgen också. Imorgon blir det även fotbad, ansiktsmask och drinkar på kvällen när vi kommer hem ifrån Ullared. Hoppas även på att min mormor och morfar kommer förbi. Sååå länge sedan jag träffade dem och skulle verkligen behöva deras energi nu för att orka.

Nu ska jag börja skissa på min studentklänning så lägger jag upp skissen sen.
Kram

7/2-07

Det är jobbigt. Igår såg jag en annons i tidningen där de grattade honom och exakt ALLT kom tillbaka. Allt spelades upp i huvudet. Allt som hände, allt som sades. Allt som gjorde sååå ont då, gör exakt lika jävla ont idag. Jag trodde att jag fått ur mig allting hos Torgny förra året och jag minns hur jobbigt det var efter första gången jag varit där. Då hade jag fått för mig att jag skulle gå hem ifrån stan, tänka och jag kände mig sååå liten. Kändes som att ingenting var verkligt. Det är svårt att förklara, men idag är jag glad över att jag inte gick den biten hem. Känns som att jag skulle gjort något jag skulle få ångra då. Drömde tillochmed om det i natt. Inte händelsen, men personerna. Det känns grymt jobbigt att behöva ha dem i mina drömmar igen. Jag orkar inte.

Dags att gå tillbaka till Torgny?

Dagen

Ja, igår blev det inte så mycket mer skrivet men jag behövde plugga och sova. Har sovit i tio timmar så känner mig helt utvilad! Helt suveränt. Ska snart göra iordning mig och efter det blir det plugg igen. Åker tidigare idag för att hinna med banken innan skolan. Måste sätta in mitt studiebidrag som jag fått på en lapp :P haha.

Ikväll åker jag och William till Halmstad, till min moster och hennes man. Kommer bli jättekul! Det är alltid kul där. På lördag ska vi allihop åka till Ullared och fasen vad jag är taggad inför det! Här ska shoppas. Måste skriva en lista innan jag åker så att jag inte missar något. Blir ju helt kaos i hjärnan när man kommer innanför dörrarna. Någon som känner att den behöver något därifrån?

Får skriva mer när jag kommer hem ifrån skolan om jag ska hinna med banken. Är väl hemma vid tre, om jag inte åker och köper en present till min moster.

Kram.

Torsdag

Tjabba, tjena, hallå!

Tänkte bara skriva ner ett inlägg innan jag ska kolla på andra avenyn och sedan plugga igen. Vill helt enkelt uppdatera er om dagsläget.

Jag och Therese ägde idag i slottskogen, bara vi som gjorde det på första passet. Sedan fick vi även en privatlekton/rundvandring på Naturhistoriska museet. Det var ganska spännande men jag var så trött imorse så jag trodde att jag skulle somna.

Tillbaka i skolan åt vi mat och handlade frukt på Ica för att orka med fotokursen idag. Hon var minsann lika bortkommen idag. Orkar inte med fotolektionerna mera. Det skall ju vara roligt. Men när vi är hela gruppen verkar hon så sur på mig och Therese hela tiden. Hjälper oss sist och helst inte alls. Usch vad arga vi var idag.

Nu börjar Andra avenyn så jag skriver mer sen :)
Kram

Godermorgon i denna sal

Nu börjar vi närma oss jul och då passar det ju bra med en lite julsång som rubrik :b

Sitter här istället för att sminka min, att blogga blir som en drog! Måste hinna med innan jag går iväg till skolan och helst tre gånger till innan man går. Idag blir det ännu mer på naturvetenskapen, känner mig inte direkt motiverad. Är dötrött idag, jag hoppas verkligen att det går över tills jag kommer hem. Slutar inte fören 17.10 idag och sen matchar det inga bussar så det tar ännu längre tid än vad det skall göra. De har även tagit bort min sovmorgon idag, den som jag vant mig vid sååå.. så istället för att börja 11.20, ska jag vara utanför naturhistoriska 8.50. Min buss går om en halvtimma och jag är inte klar så jag måste nog gå nu.

Ett inlägg om allt och ingenting.
Kram

Hemma igen

Sixten var jätteduktig hos läkaren, han jamade knappt i väntrummet, som nästan verkar vara hans höjdpunkt annars. Ut ur buren ville han inte heller så de fick vända den med hålet neråt så han inte hade någonstans att ta vägen. Han hade fotsvett! Hur gulligt som helst när dte gäller en katt, min katt, i alla fall :) och jag vågade titta! Stolt som satan över mig själv! :D

Nu kom jag just hem ifrån jobbet. Känner mig helt slut. Var redan trött innan jag gick dit och det blir inte bättre av att vara där :P Haha, men det känns skönt att jobba och känna att man gör någonting för sina pengar. Emma var inte där nu heller, hon slutar alltid mycket tidigare, så jag fick tyvärr inte mitt gymkort för de andra visste inte var hon hade lagt det. Jag fick i alla fall skriva i en timrapport så att de vet hur mycket pengar jag skall ha! Ska mejla henne om gymkortet sen. Jag kan ju faktiskt komma dit när hon är där så kan hon visa mig allting.

Idag erbjöd sig Cissi, Williams syster, att sy min studentklänning. Är helt toppenglad! Tusen tusen tack! Jag skall ta med mig skisser på klänningen som jag vill ha nästa gång vi åker upp till Stockholm så ska vi planera ihop något bra!

Det har blivit hög tid för att sova i fall jag ska orka med morgondagen. Ska till naturhistoriska (igen) och leka i slottskogen. Efter det har vi lektioner i skolan och fotolektionen hoppas jag är bättre och roligare än den förra. Har fått låna min mammas gamla minolta-kamera så hon kankse kan bli lite impad att jag verkar bry mig.. eller?

Puss och godnatt!

Vaccination

Om ungefär 20 minuter ska vi försöka få in Sixten, min katt, i sin transportlåda. Den som han älskar sååå mycket, eller inte. Så det blir en kamp. Det är dags för hans årliga vaccination som man måste göra för att se till att han håller sig frisk. Jag brukar oftast åka med för att jag vill "hålla handen" och vara ett moraliskt stöd så att han inte tror att vi kommer överge honom. Han är min ögonsten! <3



Hursomhelst fungerar jag nog inte som ett vidare stöd eftersom jag är livrädd för sprutor och allt som har med dem att göra så jag vänder mig alltis bort och tittar gärna ut genom fönstret. Fast idag, ska jag ta mod till mig och våga titta. Jag vågade ju ganska nydligen ta första sprutan i trion mot livmoderhalscancer, så nu måste jag lära mig!

Nu blir det till att läsa de sista sidorna också. Har just tagit mig igenom "vår plats i universum". Ska hinna med fotosyntesen innan jag knallar iväg hade jag tänkt.

Take care!
Kram

Naturkunskapen kallar

Hejsan!

Nu är jag hemma ifrån skolan. Hade glömt alla mina papper till passionen hemma och har inte lust att rita om direkt. Men pratade med min lärare och det var okej att jag jobbade hemma istället och själklart tar jag tillfället i akt och pluggar naturvetenskap istället. Måla kan jag göra när som helst. På bussen hem satt jag och läste i boken och det slog mig då att jag skulle ha skrivit boken såååå mycket bättre än han som skrivit den. Visst, den är bra faktamässigt, men man kan inte använda "osv" i varje stycke. Skriver man en lärobok ska man iprincip tänka att personen som läser det inte har en aning om vad det handlar om. Jag som är superbra på svenska, då va :P ska anta mig utmaningen någon gång i mitt liv. När min dyrbara tid räcker till.

Idag har jag och Therese pratat med Torbjörn - mannen bakom tjatet om studentmössföretagsbyte. Han hade nästan förstått att det var någon muta som låg bakom + att han tycker att det är fel av företaget att ta sig in i skolan genom en oerfaren grupp som är med i elevrådet istället för att ta kontakt med någon lärare eller annan vuxen på skolan. Torbjörn tyckte att jag och Therese skulle kolla upp med stora, kända klädkedjor som också säljer studentmässor så att vi kunde få dem mycket billigare. (Alltså skickade jag inte i min lapp idag, den som jag kämpade med igår) Men då kommer jag att känna mig superbitchig mot hela elevrådet. Hoppas bara för allt i världen att jag inte står på min student utan mössa bara för det.

Nu kan jag inte sitta här allt för länge, ska vila en stund (max 30 minuter) så att jag får lite ny enegri att plugga med. Sedan blir det intensivläsning till klockan halv sex för då måste jag börjar göra mig iodning till jobbet. Jag och mamma skall även bestämma tid och dag för att gå på kursen som man behövde om man vill köra privat hemma innan man tar körkort. De har baar tisdagar jämna veckor och onsdagar ojämna veckor, 16.20-20.00. Men eftersom jag jobbar och bröjar redan 18.30 på onsdagar kan jag inte då, den dagen som mamma kan för hon slutar tidigt. Sedan så måste mamma gå tidigare från jobbet på tisdagen i så fall för att hinna med och jag måste ta ledigt ifrån fotokursen (om jag nu byter dag där) Det är hursomhelst massa velanden hit och dit så jag blir snurrig. Men på någon sätt ska det nog också gå.

Plikten kallar!
Kram

RSS 2.0