Bubbla

Ja, nu när alla minnen och så kommit tillbaka är det som att man lever i sin egna lilla bubbla igen. Får tillbaka mitt "hårda" yttre, mitt skal. Tiden då man inte släppte in någon förnära inpå, då folk trodde att de kände mig fast egentligen visste de ingenting, då man tyckte att man var världsbäst och att välden kretsade runt en själv.

Det är lite svårt att beskriva känslorna egentligen. Det känns som att man har extremt mycket att tänka på även om man inte riktigt vet vad man tänker på. Så är jag inte riktigt som jag brukar, så beror det mest på att jag upplever allting igen. Eller något sånt..




Back in the days


<3



Det finns så otroligt många fler bilder, men det här var alla dem som var på mig och Therese tillsammans och de enda som jag hade på bilddagboken.
Min andra dator, där alla bilderna ligger, är tyvärr ur funktion.


Tänk vad man kan hitta när man städar!

Ja, inte visste jag att man kunde städa och hitta sitt förflutna. Hittade min Ipod igår när jag städade och gud säger jag bara! Vilken musik som fanns på den. All musik från tiden då inget kunde hålla isär mig och Lina, då fester var en del av ens vardag, då man tyckte att det var häftigt att tjuvröka. När han med stort H var allt, sena kvällar som blev förstörda av ens föräldrar som ville att man skulle vara hemma 11, när man jämt sov över hos någon för att ens föräldrar inte skulle märka att man var berusad. Tiden med massa tjafs och onödiga bråk. Låtar som man skrattade till,låtar som man grät till.
Tänk egentligen vad en låt kan få en att uppleva igen!


Usch vad gammal och tråkig jag känner mig nu. Dags att liva upp stämningen med det sista avsnittet av Knutby - vägen hem.

Den randiga är min gamla och innehåller mitt förflutna medan den svarta innehåller mitt nuvarande liv.

Makeup guide, del 9



Ögon

Med hjälp av kajalpennor, eyeliner, maskara och olika skuggor får du ögonen att förvandlas från vanliga vardagsögon till tuffa, sotiga eller glittrande ögon som passar perfekt till en utekväll på stan. Lägger man kajal över ögat ger det ett mjukt intryck och det framhäver ögats egen lyster. Lägger man kajal både över och under ögat kan det bli för mycket och det stjäl all uppmärksamhet. Eyelinern över ögat ser alltid elegant ut och passar i alla lägen. För att framhäva sin egen färg på ögon bör man använda en färg som står i kontrast mot den.

Ögonskugga – blick för färg
Ögonskuggor finns i tusentals olika färger och former. Med hjälp av ögonskuggan kan du snabbt och lätt få en effekt som förstorar eller förminskar ögonen. De ljusa tonerna lyfter fram och förstorar medan de mörka tonerna förminskar, trycker tillbaka och kan ändra former.

Puderskugga
Puderskuggan är lättast att arbeta med och är den allra vanligaste varianten på ögonskuggor. Finns i en mängd olika färger, former och storlekar.
Applicering: Använd en pensel istället för en gummiapplicator.
Passar:
Alla, gammal som ung.
Effekt:
Varierar från gång till gång, beroende på hur mycket man applicerar och var man applicerar det.

Gloss och gel
Konsistensen och färgen är tunn och kan lätt kännas blank eftersom vissa varianter inte torkar. Passar till trendiga makeuper som ska kännas lite slarviga och gärna tillsammans med mycket svart kajal.
Applicering:
Använd fingrarna eller pensel, är svår att få jämn och snygg.
Passar:
Passar lite trendigare lookar.

Flytande
Svårapplicerad om man inte är van men när man vant sig kommer man älska den! Resultatet blir snyggt och naturligt.
Applicering:
I små mängder åt gången.
Passar: Alla.  





Den eviga väntan...

Usch vad jobbigt det är att vänta!
Det är nog något av det värsta som finns, tycker jag. Just nu väntar vi på att den sega banken ska kolla över om vi får ett lån eller inte.. de är hur sega som helst, vill ha svar nu och gärna ett positivt!
Blir så rastlös i ovissheten.

Han är absolut den underbaraste! <3





Makeup guide, del 8



Rouge och highlights

Rouge och highlights
De har en uppgift som att ge färg, kontrast och from åt ansiktet. Båda produkterna finns i puder- och krämform. Välj alltid rosa, bruna eller gula toner om du vill ha ett så naturligt resultat som möjligt. Om man använder krämrougen bör man applicera den över sin foundation innan man lägger över pudret. Det ger en mer naturlig känsla.

Highlights används oftast
• Precis under ögonbrynet
• Över kindbenet
• På pannans mitt
• På läppens mitt
• Under ögat
• Mitt på ögonlocket

Mineralrouge
Mineral rougen är ett puder som består av naturliga mineraler. När pudret kommer i kontakt med hyn ändras konsistensen och pudret smälter in i hyn. Fungerar åt att både ge färg och forma ansiktet.
Applicering:
Med borste i cirkelrörelser över kindbenet
Passar:
Alla
Effekt:
Naturligt resultat, ger lyster och skimmer.

Puderrouge
Enkel att arbeta med, finns i massor av olika färger och med olika mycket skimmer.
Applicering:
Över pudrat underlag, med borste över kindbenet.
Passar: Alla hudtyper
Effekt:
Det beror på hur mycket man applicerar och var man placerar det.


Filosofi

Dags för filosofiprovet idag då. Har faktiskt börjat förstå mer och mer så jag får hoppas att det går bra, Gick upp extra tidigt för att hinna läsa igenom allting en gång till men det kanske är lite optimistiskt att hinna allt. Dock tar det ju en timma till skolan så jag kan läsa på bussen. Har först provet efter lusch (skippade religions handledningen, men man behövde bara gå två ggr så jag tar nästa torsdag) sedan ska vi få hjälp med att skriva CV på svenskan och efter det har jag foto. Det är sååå tråkigt att gå på fotot utan Therese, läraren verkar inte alls tycka om oss. Vi skulle gått i tisdagsgruppen. Jag i alla fall säga att jag är duktig med mitt fotoarbete och i alla fall spånat ut vad jag vill. Kommer hem ganska sent idag eftersom jag inte slutar fören 17.10, hemma runt 18.00-18.30 beroende på hur spårvagnarna matchar in min buss.

Ikväll kommer Makeup guiden, så missa inte det! Idag handlar det om rouge och highlights.




Bilder från "förfesten" innan HardRock café.

Religion

Hallå!

Idag är det bara religionsprov som gäller. Inga andra lektioner så det blir skönt. Efteråt blir det hem och plugga på filosofin som vi har prov på på torsdag. Jag fattar verkligen noll av det som står i boken. Hur kan man beskriva något som är ganska komplicerat med en avancerad text? Är det inte bättre att nästintill idiotförklara läsaren så att man i alla fall skulle kunna förstå en bråkdel?

Aja, önska mig lycka till på religionsprovet!

Efterrätt


Alla hjärtans dag

Då var den här, den mest romantiska dagen på hela året. Eller är den till för att få folk att konsumera ännu mer? Jag hade aldrig trott att jag skulle vara så deppig idag som jag faktiskt är. Tänkte att det är en vanlig dag. Men det är jobbigt att inte kunna fira alla hjärtans dag med den som ligger en varmast om hjärtat. Det känns nästan som att William varit borta ännu längre och att han aldrig kommer tillbaka.

Jag ska däremot glädja mig att hela min underbara familj ska fira den tillsammans. Dags för middag snart, efterrätt och massa mys. Jag vet i alla fall att vi är alla under middagen, men sen försvinner nog min bror bort och jag går nog upp efter melodifestivalen för att prata med William en liten stund.

Hoppas ni har en härlig alla hjärtans dag! <3

Kärlek


Hur ska du fira årets mest romantiska dag?

Jag vann!


Mor och dotter-dag

Hejsan!

Idag hade min mamma tagit ledigt så vi spenderade förmiddagen tillsammans. Jag gick upp redan klockan sex för att duscha, så jag är lite sliten. Fick knappt sova någonting i natt heller. Blir förhoppningsvis mer sömn den här natten. Vi åkte först in till pantbanken för att lägga bud till deras aktion. Jag la bud på en silverring med stenar (Utrops pris: 25kr Mitt bud: 50:-) och mamma la bud på två ringar i vitguld. Sedan åt vi frukost buffé på Steinbrenner & Nyberg. Därefter bar det av mot Skene, till skroten och Visko. "Skroten" är en stor tygaffär med många billiga tycker om hur fina som helst. Mamma köpte ett nytt gardintyg till vardagsrummet som kommer bli skitsnyggt och jag fick äntligen tag på mitt blåa tyg till balklänningen inkl. fodertyg och mönster. På Visko fick jag tag på två par jättesnygga skor, ett par som jag redan såg i Stockholm sist, men som inte fanns i min storlek, och tur var det eftersom de var mycket billigare här!


Någon som vet namnet på den här underbara blomman?


Mina nya vårskor - om jag orkar gå i dem hela dagar. De var jättesköna i affären i alla fall.


   
De omtalade skorna. Dessa blir mina balskor samt studentskor.
Kärlek vid första ögonkastet!

   

Makeup guide, del 7


Puder

Puder – gör makeupen hållbar
Den viktigaste funktionen som pudret har är att binda, matte ner och förlänga basens hållbarhet. Ansiktet blir sidenmatt och silkeslent utan skavanker och synliga porer med hjälp av vippor, borstar och puffar.

Många tror att pudret gör ansiktet för matt och att det framhäver linjer och därför är det många som undviker det. Nu finns det nya varianter som är tillverkade på ett annat sätt och kan appliceras tunt och fortfarande ge samma resultat.

Försök hitta en färg som passar din egen hudton och är helt transparent. Tänk även på din underton i huden, är du varm eller kall? Ska den vara åt det gula varma tonen eller röd-rosa som är åt det kalla hållet. Lägger man ett varmt puder på en person med kall underton ser personen går och livlös ut. Lägger man tvärtom, ett kallt puder på en varm person får man intrycket av en smutsig och ofräsch hy.


Löspuder – klassikern bland pudervarianterna
Med hjälp av löspudret får ansiktet sin snygga finish. Ska alltid användas över foundation för att fixera. Använder du en annan produkt till fixering blir resultatet för kompakt och man kan lätt se för översminkas ut.
Applicering: Gärna med en puff och massa puder, snåla inte. Man borstar ändå bort det överflödiga med en mjuk borste. Det blir som en jättetunn film som gör att makeupen ser naturlig ut.
Passar: Alla.
Effekt: Pudret ger ansiktet en silkesmatt lyster. Binder samman sminket och gör den hållbar.

Kompaktpuder
Kompaktpudret hjälper dig att fräscha upp en färdig makeup när du är ute. Bör alltid finns i handväskan vid akut behov.
Applicering: Med puff eller borste. Utgå från T-zonen (panna, näsa, haka) och svep utåt.
Passar:
Alla. Har du fetare hy bör du inte pudra för mycket för att uppnå en matt yta. Det blir bara motsatt effekt. När du pudrar för mycket börjar hyn producera mer fett och du måste ta mer puder och allt börjar om.
Effekt:
Bra som påbättrings produkt och förlänger hållbarheten. Använd aldrig kompaktpuder över foundation.

Terracottapuder, solpuder
Känns ansiktet för blekt och tråkigt är detta pudret räddaren i nöden! Den ger dig en solkysst fräsch look. De flesta använder produkten på sommaren.
Applicering:
Använd stor borste, borsta i svepande rörelser.
Passar:
Alla, tänk bara på undertonen i terracottapudret innan du köper det.
Effekt:
Om man använder en lagom mängd och den är applicerad rätt får man intrycket av en solkysst, fräsch hy. Applicerar man för mycket kan man istället se lite smutsig ut.

Kulpuder
Pudret är format i små kulor som är samlade i en burk. Kulpudret innehåller även skimmerpigment som gör resultatet skimrande och med festligt.
Applicering: Det är bäst att använda en borste och vispa runt i burken för att få en fördelning av pudret och färgerna, kulorna har oftast olika nyanser. Borsta sedan ut på kindben, panna, haka och näsa.
Passar: Produkten passar alla och det är en perfekt nybörjarprodukt eftersom färgerna ofta är ljusare än solpudret.
Effekt:
Förhöjer tonen i ansiktet och ger ett diskret skimmer.

Visning

Idag satt jag och slökollade på hemnet, efter en seg historik på över 300 nej på lägenheter på boplats. Trodde verkligen inte att jag skulle hitta något, men då dök den upp! Helt unerbar lägenhet. Påminner om Thereses fina lägenhet som jag tycker så mycket om. I alla fall att det är ett stort rum och ett stort kök. Den är totalrenoverad står det, men allrummet behöver en liten uppfräschning, spygrönt är inte riktigt min grej. Det är ett bra läge för både mig och William, nära till mycket. Den var förvånandsvärt "billig" om man tänker på att den är nyrenoverad i både kök, hall och badrum.

Det fina köket med fransk balkong

Badrummet med bubbelpool

Hallen


Förstår ni vad jag menad med att det behövs en uppfräschning här?




Nu måste jag göra iordning mig, ska hinna träffa Micaela en stund på dagen.
Ha det toppen!

Utgång


Kväll blir det utgång för Therese och min del. Kommer bli grymtskoj!
Ha en toppendag, berättar mer imorgon.

Ge mig en ny dator!

Ja, idag verkar alla datorer hata mig - på riktigt. Williams dator startade allt med att öppna 19 internetsidor när jag tryckte EN gång. När jag sedan skulle öppna en mapp, öppnade den fem. När jag skulle gå bakot i mappen öppnades en ny sida med samma mapp. Jag fattade ingenting. Fick ringa min support som befinner sig i Stockholm och då sa han att jag skulle trycka på Pandan i aktivitetsfältet. Tryckte en gång på pilen som skulle öppna fältet och den började öppna/stänga om varannat och höll på så i tre minuter utan att man kunde göra något. När jag väl satt igång scanningen av datorn kom en ny ruta upp som ville att jag skulle logga in på något, som jag inte ens tryckt på. Scanningen och den andra rutan blinkade om varannat och fram och tillbaka och hit och dit.. efter ungefär 10 minuter upphörde allt tvärt, jag kunde trycka bort den översta rutan och se att scanningen var klar - utan resultat. Då skulle jag starta om datorn men eftersom det är något fel på datorn så ville den inte starta igen. Tog ett tag, men nu vill jag inte ens vara inne på den. Vågar absolut inte logga in på något.

Under tiden all dramatik kring Williams dator forsatte tänkte jag "jag ta laptopen istället". Det enda jag hör när jag öppnar den är en knak. Skärmen/listen sprack och då gick inte den att öppna. (Den var redan sprucken innan och limmet höll väl tydligen inte längre) Så när jag tillsist fick upp den och skulle limma så ville inte limmet hålla. Så får inte stänga datorn helt enkelt.

Den andra laptopen ville inte ens starta. Den är nog urladdar och eftersom laddaren inte fungerar eller det fungerar i alla fall inte att ladda den så kan vi nog lika gärna slänga den.

Tänk vad skönt det vore med en ny dator, helst en Studio 15 från Dell som jag tjatat sönder William om. Den klarade Williams datortest men det visade sig att den var "för bra" för mig.. vad är det liksom? Hur kan någonting vara för bra?


Hur läckra är dem inte? :O

Jag saknar dig, älskling! <3


Böcker


När jag var hos min moster kikade jag lite på hennes pocketböcker som hon ändå skulle slänga. Gamade åt mig några för att testläsa. De lät ganska spännande och de är alla nya författare i mina ögon. Finns min nya favorit bland dessa fem?

En glad överraskning!


Som ni ser har jag äntligen fått min fönsterbänk, är helt överlycklig!
Dock är inte fönsterramen färdig så än kommer inte gardiner upp, men snart...



Visst är det fint med marmor?


I fredags fick jag blommor av världens bästa kille. Jag som älskar nejlikor, i tre olika färger. Helt underbart. En ny bukett varje vecka - hela våren.
Ska jag försöka med i alla fall. Blir så pigg av härliga blommor.
Vill du göra mig glad - köp massa färgglada nejlikor!



Mina härliga blommor och stök.

Nyförlovad... igen.

William har äntligen lämnat in sin ring, som var förstor och slått in den.
Så nu har båda på sig ringarna igen och de blänker som de gjorde från början.
Det känns underbart!

Nya naglar!


Det blev ljuslila-glitter naglar med olika stickers. Lite blommor, rosetter och hjärtan.
Extra flickigt. Blev väldigt ljusa, och de känns väldigt våriga så nu jäklar får våren komma!


Söta va?

Sån är jag...

Jag vet att folk kan tycka att det är onödigt att köpa samma plagg fast i olika färger bara för att de är på rean och är extra billigt. Men jag fullkomligt älskar det! Sprang på dessa två i en affär i Angered, av misstag. Men mina nya favoriter. Från 250:-/st till 99:-/st. Sånt tycker Josephine om.

  

Skönhet


Bytte ut min Thomas Sabo-armband, som jag älskar, mot en länk som William hade i smyckeskrinet. Blir lite mer maskulin känsla med en ankarlänk, tycker jag. Vad tycker du?

Filmsöndag


Dags att bänka sig framför tv:n och slå på tv4 för där visas Beck - flickan i jordkällaren, nu 21.00
Jag älskar Beck! ...eller är det för att jag älskar Mikael Persbrandt?

Tillbaks på ruta 1

Igår var det exakt två år sedan ni vände upp och ner på mitt liv. Kan fortfarande känna det obehagliga känslan. Har knappt sett er sen dess. Men just igår, då skulle du stå där, utanför mig. Det knöt sig i magen på mig. Såg bara att det var du, inte vilka de andra var. En tjej och en kille. Adrenalinet började pumpa, visste inte vad jag skulle göra. Det gör så fruktansvärt ont att se dig, du som egentligen var värst, min bäste vän.

Torsdag

Hallå!

Idag är en helkass dag. Jag vaknade och mådde hyfsat, tills jag reste mig. Igår var jag hos en läkare och det visade sig att jag har en virusinfektion i halsen - som man inte kan behandla. Får helt enkelt ha ont. Trots att illamående väller över mig ska jag knalla iväg till skolan.

Ikväll sover jag hos Therese för att vi ska hjälpas åt att plugga. Psykologiprov som väntar imorgon.

Nu måste jag packa ner allting och sedan snygga till mig. Ha en toppendag!

Makeup guide, del 6





Underlag, fortsättning.



Foundation – ger dig hyn du vill ha
Andra namn för foundation är bruncrème, makeupcrème, underlagscrème och täckcrème men foundation är det rätta uttrycket på en produkt som finns i många olika varianter. Foundation hjälper en med att få en vacker jämn hy och en bra grund till resten av makeupen. Produktens färg, effekt och konsistens är helt avgörande för det slutliga resultatet.

Konsistens och kvalitet beror på ens egen hudtyp
Fet hy – välj en tunn, lätt och oljefri foundation.
Normal hy – helst inte för fet foundation, i övrigt kan personen ha det mesta.
Torr hy – bör ha en fuktrik och halvtäckande
Rynkig hy – crèmen bör vara fuktrik med lätt- till mediumtäckning.
Snabbtips: Välj en färgad dagcrème, så kallas sportcrème, om du har bråttom

Färg
Välj den färgen som är närmast din egen hudton som möjligt. Använder man rätt foundation ska den inte synas när den är applicerad. En mörk ton får ansiktet att se äldre ut. En för ljus variant förstorar porerna och kan ge ett spöklikt intryck.



Vilken färg ligger närmast grundtonen?

Lifting
Ger ett intryck av att hyn är slätare. Innehåller vanligen ljusreflekterande pigment.
Applicering: Lägg ut på handen, kroppsvärmen gör crèmen smidig och lättarbetad. Applicera med hjälp av en fuktad svamp för att undvika skarpa kanter.
Passar: Bäst till personer med linjer i hyn.
Effekt: Trollar bort små linjer, lättar upp ansiktet och ger en jämnhet i färg. För ett naturligt resultat applicera den tunt.

Semitäckande
Passar perfekt till en dagmakeup. Täcker på ett naturligt sätt.
Applicering: Ta hjälp av en fuktad svamp.
Passar: Den semitäckandecrèmen finns anpassad för alla hudtyper.
Effekt: använd en liten mängd så att den egna huden lyser igenom, ger ett mjukt intryck.

Mineral
En naturlig produkt som är baserad på mineraler.
Applicering: Foundation i puderform som blir krämig när det appliceras med borste.
Passar: Alla
Effekt: Resultatet varierar beroende på hur mycket med själv applicerar och arbetar med borsten.

Vårdande
Tillför ofta fukt eller utslätande ingredienser.
Applicering: Använd sponge (svamp)
Passar: Alla hudtyper men främst den mogna hyn.
Effekt: Vårdande

Airbrush
Airbrush är en foundation i sprayform på burk! Den slätar ut och döljer.
Applicering: Man sprayar direkt på ansiktet och arbetar sedan ut med fuktad svamp. Det är lätt att använda för mycket.
Passar: Alla
Effekt: Ger ett slätt ansikte samtidigt som den döljer alla skavanker. Kan kännas som en mask, därför rekommenderas den att användas i kvällsbelysning.

Källor:
Smink 18+ Av: Magda Sofia, foto Patrick Clinton
Makeup! Av: Max Söderberg och Maria Wigur
www.makeupinstitute.com
www.makeupstudio.com

Då var det Sveriges tur...


En polispatrull på St Eskils gymnasium i Eskilstuna efter att hot framförts på internet. Foto: LÄSARBILD

"Var rädda Eskilstuna, var väldigt rädda"
21-åring har erkänt hot om skottlossning på gymnasieskola
En 21-årig man är gripen för hotet mot S:t Eskils gymnasium i Eskilstuna tidigare på onsdagen. Mannen har erkänt att han skrivit hoten och ska ha sagt att avsikten var att skoja.

"I dag är dagen då den första skolan i Sverige kommer att skakas av en fruktansvärd skolskjutning. Var rädda Eskilstuna, var väldigt rädda"

Detta hot skrev den misstänkte 21-åringen på en hemsida som Aftonbladet kunnat ta del av genom en skärmdump. Han skickade även hoten via e-post och msn. Hotet spred sig som ringar på vattnet runt S:t Eskils gymnasium i Eskilstuna i förmiddags.
– Någon som har läst den här hemsidan har ringt till skolan och upplyst dem om hotet och skolan har i sin tur ringt till polisen, säger Hans-Erik Åkerlund.
Den misstänkte 21-åringen skrev vidare att han skulle ta tåget till Eskilstuna och sedan börja skjuta vid tio. "Önska mig lycka till, tiden är inne.", avslutade han. Polisen tog hotet på största allvar och skickade flera patruller till skolan.

Slussas ut
Tillsammans med skolan tog de ett beslut att eleverna skulle stanna kvar i sina klassrum. Vid ett-tiden började eleverna dock slussas ut från klassrummen till ett närliggande församlingshem för krishantering. Elever på skolan säger till aftonbladet.se att det aldrig har förekommit hot mot dem förut.
– Det här är en väldigt lugn skola så allt det här kommer väldigt oväntat. En elev berättar att det var poliser överallt på skolan och att det rådde en kaosartad stämning i de låsta klassrummen.
– Folk har barrikerat sig i klassrummen och alla är rädda. Våra lärare har låst in oss och vi kan inte gå någonstans. Vi är hungriga och rädda.

"Skojade bara"
Stora resurser lades ned från samhällets sida för att skydda eleverna. Polis, Räddningstjänst och Landsting gick alla upp i stab och förberedde sig för det värsta. Vid tre-tiden i dag kunde gärningsmannen ringas in med hjälp av Rikskrims internetspaningsenhet. Han kunde gripas helt odramatiskt i en lägenhet i Södermanlands län. Och personen bakom hoten visade sig vara en 21-årig man – som bara skojade.
– Ja, han säger att allt var ett skämt. Ett skämt som kostar sina slantar, säger Lars Franzell. 21-åringen är nu misstänkt för olaga hot men fick gå hem för en timma sedan.
 – Vi måste ju ta sådana här hot på allvar. Det är ju bättre att ta ett beslut för mycket än ett för lite då det ju kan få förödande konsekvenser, säger Franzell.

David Nannini Nilsson
Susanna Vidlund
Linda Hjertén

Här kan ni kika om ni vill veta mer.

Var är vi på väg egentligen? Det har skett på riktigt runt om i världen, för inte så länge sedan i Finland, för några månader sedan hotades Nordstan i Göteborg. I Göteborg var det också bara en "skämt". Skitkul skämt. Hur fan tänker man?! Ska polisen godta att det var ett skämt? Ska man inte kunna känna sig säker någonstans längre? Förlåt, men jag blir så in i helvete förbannad på såna här människor.

Dessutom, Hedvig går på den skolan i E-tuna, hon var där idag, hon kunde lika gärna varit död nu - om det inte varit ett "skämt". Jag fattar fan inte hur en sådan människa tänker!

Invalid

Förstår ni att man känner sig invalid när man inte kan använda sina händer som vanligt? Får ha två tejpade naglar tills på söndag, inte kul. Det gör så grymt ont när jag använder dem, eftersom de håller på att lossna + att jag alltid slår i mig på just dem två hela tiden. Ska bli skönt att få nya, fräscha, korta naglar på söndag!


Studio 15



Tänk om man kunde ha någon av dessa läckerheter hemma? De hade ju varit undebart!

Även om jag och William redan har tre datorer sammanlagt hade jag inte tackat nej om jag fått någon av dessa. Det är Dell "studio 15". Eftersom jag har noll koll på vad som menas med deras produkt beskrivning, kommer väl William tycka att jag är knäpp som vill ha den, men jag är faktiskt tjej - så jag går bara på utseendet! Förhoppningsvis är den okej att använda också. Det finns även med olika färgkombinationer och mönster på dessa godingar. Det är nästan så man inte kan bestämma sig. Ska försöka bestämma mig innan jag önskar mig den i alla fall och den måste klarar "William-testet".

William använder sin stationära dator till massa saker som jag inte förstår, med alla sina olika hårddiskar och så. Min laptop går inte att ladda och Williams är jätteseg och skärmen och knäkt.. hade varit skönt att ha en egen, som fungerar alldeles utmärkt!

En ganska bra helg faktiskt

Hejsan!

I helgen har jag bara tagit det lugnt. Har varit skönt att göra saker med William, även om det kanske inte är så kul att städa, är det alltid kul att städa när man är två. Nu är det i alla fall ganska fint på vårt rum, men gud vad jag längtar efter att flytta till något eget. I fredags hämtade vi mitt nya fönsterbräde. Pappa råkade ju tappa det förra så att det sprack, eller om det redan var en spricka i det och så gick den sönder när han lyfte, minns inte riktigt. Det är i alla fall gjort i granit och supersnyggt. Är avundsjuk på att mamma och pappa redan har satt upp sin i deras rum och haft den i typ två månadet. Tänk att man kan bli avundsjuk för en sån sak som en fönsterbräda?


I lördags var vi, som ni säkert sett, hundvakt. Fast jag och William blev mer kattvakt och det var nästan kaos. Vi fick mysa mycket med Sixten på kvällen när han var så rädd. Sedan drog städnissarna igång, vänt upp och ner på allting i stort sett. Jag har till och med rensat min garderob - insamling på tisdag. Blev inte många plagg, men alltid något.


Igår kom mamma hem med två jättefina orkidéer till mig. Hon planterade dem i mina silvriga, superfina krukor och nu står de i mitt fönster. Såfort hyllorna kommer på plats ska de flyttas dit eftersom de inte ska stå i direkt solljus. Fast än så länge skulle de klara sig, sa mamma, eftersom det inte är så stark sol än. Har hämtat min sista spruta av livmoderhalscancervaccinet, handlat mat, hämtade Williams paket på posten och sen när vi kom hem pluggade jag. Tog en bakpaus och bakade två sorters muffins - slänger in receptet sen. Det kommer nog alltig vara vår grej, min och Williams, att baka. Vi bakade kanelbullar första gången som jag var i Stockholm för att träffa William. Helt underbart! <3

  
Som ni ser, är fönstret under renovering. Fick nytt fönster i september/oktober och
 nu har väntat blivit lång, efter en fönsterbräda.

RSS 2.0