Makeup guide, del 9



Ögon

Med hjälp av kajalpennor, eyeliner, maskara och olika skuggor får du ögonen att förvandlas från vanliga vardagsögon till tuffa, sotiga eller glittrande ögon som passar perfekt till en utekväll på stan. Lägger man kajal över ögat ger det ett mjukt intryck och det framhäver ögats egen lyster. Lägger man kajal både över och under ögat kan det bli för mycket och det stjäl all uppmärksamhet. Eyelinern över ögat ser alltid elegant ut och passar i alla lägen. För att framhäva sin egen färg på ögon bör man använda en färg som står i kontrast mot den.

Ögonskugga – blick för färg
Ögonskuggor finns i tusentals olika färger och former. Med hjälp av ögonskuggan kan du snabbt och lätt få en effekt som förstorar eller förminskar ögonen. De ljusa tonerna lyfter fram och förstorar medan de mörka tonerna förminskar, trycker tillbaka och kan ändra former.

Puderskugga
Puderskuggan är lättast att arbeta med och är den allra vanligaste varianten på ögonskuggor. Finns i en mängd olika färger, former och storlekar.
Applicering: Använd en pensel istället för en gummiapplicator.
Passar:
Alla, gammal som ung.
Effekt:
Varierar från gång till gång, beroende på hur mycket man applicerar och var man applicerar det.

Gloss och gel
Konsistensen och färgen är tunn och kan lätt kännas blank eftersom vissa varianter inte torkar. Passar till trendiga makeuper som ska kännas lite slarviga och gärna tillsammans med mycket svart kajal.
Applicering:
Använd fingrarna eller pensel, är svår att få jämn och snygg.
Passar:
Passar lite trendigare lookar.

Flytande
Svårapplicerad om man inte är van men när man vant sig kommer man älska den! Resultatet blir snyggt och naturligt.
Applicering:
I små mängder åt gången.
Passar: Alla.  





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0