Makeup guide, del 10



Ögon, fortsättning

Maskara – spännande fransar till vardag och fest
Maskaran klassas som den absolut viktigaste makeup delen av många kvinnor. Över 90 % av alla kvinnor i Sverige äger en maskara. Den vanligaste färgen är svart men det finns även i brunt, blått, rödtonat med fler. Maskarans uppgift är att ge ögonen är öppnare blick. Maskaran fungerar även utmärkt till att markera en speciell stil. Beroende på hur man vill se ut, bestäms maskara mängden utifrån det.


1. Korta och glesa fransar: Använd en kompakt tät och tunn borste med fyllande maskara
Effekt: Tätare och fylligare fransar.


2. Korta och styva fransar: Välj en borste som är tät och tjock som separerar fransarna. Helst med ”curl” effekt som även fyller. Det ger både stöd och lyft.



3. Långa, glesa och styva ögonfransar: Välj en tätare borste som är tjockast i mitten. Undvik för tun och för tjock maskarakvalitet. De har en tendens till att tunga ner en tung frans. Satsa på lätta maskaror som böjer, så kallad ”curl” effekt.


4. Långa och tunna ögonfransar: Få tag i en tät med oregelbunden borste som griper tar och separerar varje frans. Undvik maskaror med ”lösögonfranseffekt” eftersom de tynger ner samtidigt som de kan få fransarna att likna spindelben.


5. Långa och täta fransar: Undvika en tät bortse och istället använda en glesare variant som inte ger fransarna tjockhet. Effekt: Fint separerade fransar utan att de klumpar ihop.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0